МОЗ назвало області, де перевищений епідемпоріг грипу та ГРВІ

МОЗ назвало області, де перевищений епідемпоріг грипу та ГРВІ

Перевищення епідемічного порогу щодо грипу та ГРВІ станом на 31 січня зареєстровано в Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. На Тернопільщині наразі середній рівень захворюваності.

За тиждень з 22 по 28 січня на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 185 402 українці, з них 96 120 — діти віком до 17 років. Діагноз «COVID-19» встановлено протягом тижня 3 492 пацієнтам.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

До лікарень госпіталізовано 6 120 людей, з них 2 607 — діти.

Відео дня

Медики повідомили про 34 летальні випадки серед хворих на коронавірусну інфекцію та вісім — серед хворих на грип. Усі померлі не мали профілактичних щеплень проти грипу та не були вакциновані проти COVID-19.

У пʼяти областях — Вінницькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській — середній рівень. В інших регіонах — неепідемічний рівень.

В МОЗ нагадують, що грип починається з різкого підйому температури, а респіраторні симптоми як кашель, утруднене дихання, біль у горлі – додаються згодом. Тоді як COVID-19 починається, навпаки, з респіраторних симптомів.

За перших ознак захворювання необхідно звернутися до сімейного лікаря, не вдаватися до самолікування, а під час хвороби подбати про безпеку рідних та колег (залишатися вдома, використовувати індивідуальний посуд).

На зображенні може бути: 1 особа та текст

МОЗ пояснює, що зменшити ризик захворювання на грип допоможе щорічне щеплення. Воно захищає від найбільш поширених штамів вірусу.

Для профілактики частіше мийте руки, не торкайтесь обличчя, уникайте контакту з хворим, часто провітрюйте приміщення, їжте корисну їжу, пийте багато води, висипайтесь, будьте фізично активними, уникайте стресу та перенавантаження.

 

Читайте також:

На Тернопільщині збільшується кількість хворих на грип та ГРВІ

Епідемії поки немає, але кількість пацієнтів зросла. Кому лікарняний відкриють онлайн?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up