МОЗ оновило перелік країн "червоної" і "зеленої" зони: що змінилося?

МОЗ оновило перелік країн "червоної" і "зеленої" зони: що змінилося?
  • У "зеленій" зоні опинилися чотири популярні серед українців туристичні країни.
  • Україна з її антирекордами щодо коронавірусу у вересні все таки у "зеленій" зоні.

Міністерство охорони здоров'я оновило список країн зі складною епідеміологічною ситуацією.

Україна залишається в "зеленій зоні". Про це повідомляє прес-служба МОЗ. Показники за крайні 14 днів на 100  тисяч населення в нашій країни на рівні 88,1.

Відео дня

Які країни потрапили до "червоної" зони

До переліку "червоної" зони увійшли 44 країни, тоді як тиждень тому їх було 50, зазначає УНІАН. 

Після повернення з цих країн українці та ті іноземці, кому дозволено в'їзд в країну, повинні піти на самоізоляцію на 14 днів із застосуванням додатка "Дій вдома".

Дострокове припинення самоізоляції можливе після отримання негативного ПЛР-тесту.

У "червоний" список, зокрема потрапили Ізраїль, Аргентина, Мальдіви, Перу, Іспанія, Бразилія, США, Республіка Молдова, Франція, Монако і десятки інших країн.

Також у списку дві популярні серед українських туристів країни - Хорватія і Чорногорія.

Які країни потрапили до "зеленої" зони

Всього в "зелену" зону потрапили 156 країн + Україна, тоді як тиждень тому їх було 150. Так минулого тижня Румунія була ще в "червоній зоні", а сьогодні її додали в "зелену зону".

У "зеленій зоні" опинилися Румунія, Чехія, Мальта, Вірменія, Північна Македонія, Мексика, Австрія, Нідерланди, Швейцарія, Португалія, Бельгія, Угорщина, РФ, Казахстан, Великобританія, Ірландія, Данія, Італія, Греція, Білорусь, Швеція, Польща, Німеччина, Азербайджан, Грузія, Сейшельські острови та інші.

З країн, в які українці можуть полетіти на відпочинок, в "зелену зону" входять Албанія, Болгарія, Єгипет і Туреччина. 

Громадяни, які прибувають з країн "зеленої" зони, в'їжджають на територію України без обмежень.

Як країни ділять на "червону" і "зелену" зони:

З 1 серпня в Україні змінили підхід до формування переліку країн "червоної" і "зеленої" зон за показниками поширення коронавірусу. Тепер використовується європейська система розподілу країн за двома показниками - приріст нових хворих COVID-19 і загальний відсоток хворих COVID-19.

Країна відноситься до "червоної зони", якщо в ній показник приросту хворих COVID-19 за останні 14 днів перевищує такий показник в Україні та якщо відсоток інфікованих коронавірусом в тій чи іншій країні за останні 14 днів, порівняно з попередніми двома тижнями, перевищує 30%.

Нагадаємо, в Україні і Тернопільщині сьогодні, 11 вересня, зареєстровано рекордну кількість нових випадків Covid-19.

Також вчора, 10 вересня, в Україні оновили зони адаптивного карантину. Тернопіль - знову у "червоній" зоні.

Читайте також Тернопіль - знову у червоній зоні. Які міста і райони області матимуть такі ж жорсткі обмеження карантину?
В Україні новий антирекорд: понад 3 тисячі випадків Covid-19 за добу
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up