Тернопільщина — єдина з областей, де найбільше перевищений рівень захворюваності на ГРВІ та грип

Тернопільщина — єдина з областей, де найбільше перевищений рівень захворюваності на ГРВІ та грип
  • Майже мільйон українців захворіли на ГРВІ від початку жовтня. Це на 35,9% більше, ніж в аналогічному періоді минулого сезону. 
  • Єдина область, де найбільше перевищений епідпоріг щодо ГРВІ та грипу — Тернопільщина.

Перевищення епідемічного порогу високого рівня щодо ГРВІ наразі зафіксовано у Тернопільській області.

Про це повідомили на сайті Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ).

У Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській та Чернівецькій областях показники захворюваності на ГРВІ – на середньому рівні. В інших регіонах України зберігається низький рівень захворюваності. 

Відео дня

— В Україні 983 372 людини захворіли на гострі респіраторні вірусні інфекції (застуди, грип та COVID-19) від початку жовтня до 19 листопада. Це на 35,9% більше за кількість захворілих за аналогічний період сезону 2022-2023 років. Упродовж минулого тижня (з 13 по 19 листопада) зареєстровано 146 423 випадки ГРВІ, із них 80 647 – у дітей віком до 17 років. 4 259 українців були госпіталізовані, із них 2 036 – діти до 17 років, — йдеться у повідомленні МОЗ.

Також упродовж тижня в Україні виявлено 10 317 випадків захворювання на COVID-19, 37 випадків були летальними. 

Ось останні дані інформаційного бюлетеня Центру громадського здоровя України за 6-12 листопада:

 

Як захиститися

У міністерстві зазначають, що найкращим захистом від ускладнень та важкого перебігу захворювання на COVID-19 та грип залишається вакцинація. 

Щеплення проти COVID-19 – безоплатні для кожного українця. Зробити його можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують вакцини «Janssen» (виробник «Johnson&Johnson») та «Comirnaty» (виробник «Pfizer»). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник «Pfizer» — вакцина «Comirnaty» для дітей).

Вакцини проти грипу корейського або французького виробництва доступні в аптеках. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості. З початку жовтня щеплення зробили 82 427 українців. Крім того, кожна область отримала безоплатну вакцину для щеплення проти грипу медичних працівників.

— За перших ознак захворювання не потрібно призначати собі лікування самостійно – необхідно звернутися до сімейного лікаря. Лише лікар після огляду та аналізу стану організму може призначити ефективне лікування, — наголошують в МОЗ.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що в кінці жовтня Тернопільщина теж була в числі областей, де фіксували найбільше хворих на ГРВІ.

 

Читайте також:

Тернопільщина — в числі областей, де найбільше хворих на ГРВІ

В Україні розпочався епідсезон ГРВІ: скільки людей захворіли

Коли в Україні чекати спалаху грипу: прогноз Мінздоровʼя

Як не захворіти в холодну пору року: корисні поради від лікаря

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)

keyboard_arrow_up