На Тернопільщині п’ятий тиждень поспіль знижується рівень захворюваності на ковід

На Тернопільщині п’ятий тиждень поспіль знижується рівень захворюваності на ковід

14 травня у Тернополі відбулося чергове онлайн-засідання міського оперативного штабу для боротьби з коронавірусом.

Лікар-епідеміолог Володимир Паничев проаналізував рівень захворюваності на COVID-19 в області, зазначивши, що завдяки вжитим протиепідемічним заходам впродовж останніх п’яти тижнів на Тернопільщині зберігається стійка тенденція до зниження кількості хворих на коронавірусну інфекцію, повідомляє пресслужба міської ради.

«Рівень середньодобової захворюваності в області виглядає таким чином: цього тижня середній показник виявлених нових випадків COVID-19 за добу становить 146 випадків, попереднього тижня – 211, а три тижні тому – 271 випадок, - інформує Володимир Паничев. - Якщо така позитивна тенденція збережеться, то, за прогнозами, уже наступного тижня середньодобова кількість хворих може бути нижче 100. Показники інцидентності у Тернополі за останні 14 днів зменшилися із 400 випадків на 100 тис населення до 273. Наразі у міських закладах охорони здоров’я завантаженість ліжок пацієнтами з COVID-19 не перевищує 23% і продовжує знижуватися».

Про покращення ситуації із захворюваністю на COVID-19 на Тернопільщині свідчать також наступні показники:

Відео дня
  • тижневий показник епідеміологічного порогу на грип та ГРВІ на 28% нижчий від порогового значення;
  • коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування COVID-19 за добу становить 12% (не повинен перевищувати 20%);
  • кількість тестувань на COVID-19 на 100 тис. населення - понад 775.

Рівень захворюваності на COVID-19 серед дитячого населення складає 2,6%. Така ж позитивна тенденція спостерігається  і серед працівників закладів освіти у Тернополі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Коля Сагайдак

    Нема нема,а потім як бахне.
  • Ліда Плющ

    Сезонні фактори впливу на імунітет. Нічого більше
  • Василь Липак

    Пройшли св'ята всі продезинфіковані 😉
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up