На Тернопільщині відкрили кабінети для проведення щеплень проти COVID

На Тернопільщині відкрили кабінети для проведення щеплень проти COVID

На Тернопільщині запрацювали кабінети для проведення щеплень проти COVID. Тут встановили холодильники, у яких зберігатиметься вакцина.

За кожним кабінетом закріплена бригада, яка на першому етапі вакцинації працюватиме на виїзді, повідомляє пресслужба Тернопільської облдержадміністрації.

— У Тернопільській області розгорнуто 11 кабінетів щеплень на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Тут зберігатиметься вакцина та вся медична документація. Самі щеплення проводитимуть у місцях, передбачених дорожньою картою. Наразі управління охорони здоров’я формує списки осіб, які будуть вакциновані під час першої хвилі, та графік проведення щеплення, — зазначила начальниця управління охорони здоров’я ТОДА Ольга Ярмоленко.

Відео дня

До складу мобільної бригади входитимуть лікар, середній та молодший медичний працівник, водій та лікар-дублер.

З кабінету до пацієнта вакцину транспортуватимуть у холодильних сумках, аби забезпечити дотримання температурного режиму.

— Перший етап щеплення передбачає вакцинацію безпосередньо медичних працівників, які надають  допомогу у стаціонарах хворим на COVID. У нас вакцина зберігатиметься до п’яти діб при температурі 2-4 градуси. Протягом дня, плануємо, що одна бригада може зробити 100 щеплень, — повідомила медичний директор ЦПМСД Надія Боднар.

За словами Надії Боднар, однією з найважливіших умов зберігання вакцини є дотримання температурного режиму. Двічі на день працівники кабінету робитимуть контрольні заміри у холодильному обладнанні, а дані документуватимуть.

Читайте також У Тернополі створили бригади, які вакцинуватимуть від СOVID. Хто отримає вакцину насамперед

Як повідомляв днями міністр Степанов, МОЗ через ДП «Медичні закупівлі України», яке у 2020 році було визначено оператором вакцин, уклало договір на поставку вакцини проти COVID-19 виробництва компанії «Сіновак» (Sinovac Biotech, Китай). Договір підписано з українським фармацевтичним підприємством АТ «Лекхім», яке, за офіційним підтвердженням компанії Sinovac Biotech, є єдиним уповноваженим представником виробника вакцини на території України.

Він також наголосив, що національний план вакцинації від коронавірусу передбачає щеплення всіх громадян України за рахунок держави.

За словами Степанова, за планом, у січні–квітні 2021 року вакцинації підлягають люди із найвищим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією; у квітні - червні — люди із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто надає медичні послуги; у червні - вересні — люди із високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави; у вересні 2021 — березні 2022 року — люди із підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави.

Вакцинуватимуть населення України на базі наявних пунктів щеплень, мобільні бригади з імунізації, а також у тимчасових центрах вакцинації.

У продажу легальна вакцина від коронавірусу з'явиться до літа, повідомляє Укрінформ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up