Названо єдину умову запровадження локдауну, - МОЗ

Названо єдину умову запровадження локдауну, - МОЗ

Введення локдауну напряму залежить від епідемічної ситуації та завантаження медичної системи: Степанов.

Основною передумовою для введення нових, більш жорстких, карантинних обмежень в Україні буде епідемічна ситуація в країні та показник завантаження медичної системи. Про це заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час щоденного онлайн-брифінгу.

“Пропозиції Міністерства охорони здоров’я щодо введення жорстких карантинних обмежень грунтуватимуться на епідситуації та показниках навантаження на українську медичну систему. Це про впевненість держави у тому, що усім громадянам з COVID-19, у будь-якому куточку країни, нададуть належну медичну допомогу: госпіталізують у лікарню, де є відповідні умови та фахівці, які зможуть  зробити все, аби людина одужала”, — наголосив очільник МОЗ.

Міністр повідомив, що наразі в Україні порівняно напружена, але контрольована ситуація. З 55 886 ліжок, відведених під лікування хворих на COVID-19, зайнято 49,9% або 27 887 ліжко-місць. 

Відео дня

“Майже 50% зайнятих ліжок — це достатньо багато. Але ситуація контрольована, медична система справляється, за що велика подяка лікарям та всім медичним працівникам, які кожного дня борються за життя громадян”, — зазначив Максим Степанов. 

За словами керівника МОЗ, міністерство розглядає різні варіанти розвитку подій, однак розраховує, що ті обмеження, які вже діють в країні, покажуть свої результати за умови їх дотримання. Зокрема, очікується, що наступного тижня можна буде оцінити ефект від введення з 14 листопада карантину “вихідного дня”. 

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів в ефірі одного з каналів, що єдиною умовою запровадження жорсткого карантину, є колапс медичної системи. Станом на сьогодні підстав вводити локдаун немає, повідомляє у Telegram "Коронавірус в регіонах".

"Загроза колапсу медичної системи може бути, якщо буде понад 75% заповнених ліжок. І такі речі ми можемо побачити, якщо кількість хворих буде наближатися до цифри 25-30 тис. хворих на добу. В такому випадку це буде загроза колапсу медичної системи", - сказав він.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про необхідність запровадження радикального локдауну терміном на три-чотири тижні.

Довідка

Кабінет Міністрів України запровадив з 14 до 30 листопада 2020 року карантин “вихідного дня”, а також підтримав перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають “помаранчевому” рівню епідеміологічної небезпеки. Його ефективність оцінять наступного тижня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Sveta Kuchmijak

    Вважаю що ні
  • Алюсік Алюсік

    Так
  • Марія Явна

    Ні
  • Люба Смик

    Ні!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up