Небезпечний коронавірус з Китаю: як з цією інфекцією в Україні і що робити, аби не захворіти

Небезпечний коронавірус з Китаю: як з цією інфекцією в Україні і що робити, аби не захворіти

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька днями заявила, що в Україні виявлено три випадки підозри на захворювання на коронавірус, два з яких не підтвердилися.

У світі зросла кількість загиблих, інфікованих коронавірусом. Як повідомляє УНІАН, станом на 27 січня від коронавірусу в Китаї померло вже 80 людей, понад 2700 інфікованих.

Вірус, крім Китаю, виявлено у Таїланді, В'єтнамі, Сінгапурі, Японії, Південній Кореї, Тайвані, Непалі, Малайзії, Франції, Канаді, США та Австралії, повідомляє Reuters. Органи охорони здоров'я докладають всіх зусиль для запобігання пандемії. 

Ухань, місто з населенням у 11 млн осіб, де вперше було виявлено хворих, з четверга фактично закрито: майже всі рейси в аеропорту скасовані, на головних дорогах, що ведуть з міста, встановлено контрольно-пропускні пункти. Пізніше влада запровадила транспортні обмеження майже на всій території провінції Хубей, населення якої становить 59 млн осіб.

Відео дня

У Пекіні контролюють температуру тіла пасажирів у метро, на центральному залізничному вокзалі,. Австралія в суботу оголосила про перший виявлений випадок коронавірусу – у китайського громадянина віком 50 років, який перебував в Ухані й прибув з Китаю в січні.

Тим часом китайські медики повідомляють про нові симптоми, які виявляють в людей, вражених коронавірусом, повідомляє УНІАН. У деяких інфікованих не спостерігались раніше відомі симптоми - підвищення температури та кашель.

Китайські лікарі назвали перші ознаки зараження новим смертельно небезпечним коронавірусом: діарея, нудота, проблеми з травленням. Про це повідомляє TJoutnal, посилаючись на агентство «Сіньхуа».

Серед інших можливих перших ознак зараження - головні болі, прискорене серцебиття і відчуття сдавленості грудної клітки. Медики пояснили, що у деяких інфікованих не спостерігалося раніше озвучених симптомів хвороби: підвищення температури та кашлю. За новими даними, вони з'являються вже на пізніх стадіях хвороби.

До слова, уже з понеділка, 27 січня, Китай припинить відправку груп туристів за кордон в рамках заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу. Про це з посиланням на китайський телеканал CGTN; заяву президента Китаю Сі Цзіньпіна після спеціального засідання уряду в суботу, повідомляє ВВС з посиланням на державне телебачення Китаю, пише "Українська правда".

Американські центри з контролю та профілактики захворювань заявили, що у США лікарі спостерігають за 63 пацієнтами, щодо яких є підозри на захворювання.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Також варто зазначити, що у Шанхаї вилікували першу людину, яка захворіла на пневмонію через новий коронавірус 2019-nCoV. Аналізи показали, що в тілі жінки, що заразилася не залишилося слідів інфекції, повідомляє УНН.

24 січня міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що в Україні виявлено три випадки підозри на захворювання на коронавірус, два з яких не підтвердилися.

Міністерство охорони здоров'я моніторить ситуацію й повідомлятиме про кожен новий випадок захворювання.

Днями в Україні з підозрою на коронавірус госпіталізували трьох осіб. Два випадки захворювання на китайський вірус не підтвердили, ще один – досліджують. Про це на брифінгу повідомила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

При цьому Скалецька додала, що «кожен випадок буде розслідуваний і донесений до населення». За її словами, МОЗ повністю моніторить ситуацію й має відповідні порядки реагування.

В Раді нацбезпеки та оборони наголошують, що в Україні не виявлено проблемних ситуацій, пов'язаних зі спалахом коронавірусу.

Як повідомляє прес-служба відомства, з 20 січня при РНБО створено оперативну групу з питань моніторингу та аналізу ситуації стосовно розповсюдження нового коронавірусу (2019-n-CoV). Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що ситуація з поширенням нового коронавірусу перебуває на постійному контролі, і що апарат РНБО володіє в повному обсязі всією необхідною інформацією щодо цього питання.

За його словами, моніторинг розповсюдження нового коронавірусу здійснюється стосовно країн Азії (насамперед КНР), Європи, США, та країн СНД, з якими Україна має спільний кордон.

У РНБО нагадали, що від 26 січня в аеропорту "Бориспіль" запроваджено температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю, а тварини, яких ввозять в Україну, проходять спеціальний огляд ветеринарних служб.

"У цілому, станом на 26 січня проблемних ситуацій, пов'язаних з поширенням коронавірусу в Україні, не виявлено, ситуація повністю контролюється, загальнодержавні інфекційні профільні медичні заклади готові надати відповідну допомогу громадянам", - додали в РНБО.
 

Як зазначають в Центрі громадського здоров'я України, ВООЗ не рекомендує застосовувати будь-які обмеження на поїздки чи торгівлю з Китаєм, опираючись на інформацію, наявну на даний момент.

У разі появи симптомів, що свідчать про респіраторні захворювання до, під час подорожі або після неї, мандрівникам рекомендується звернутися до лікаря та поділитися історією подорожей зі своїм лікарем.

Медики та органи охорони здоров’я повинні надавати мандрівникам інформацію для зменшення загального ризику ГРВІ через туристичні клініки, туристичні агенції, оператори з транспортування та в пунктах пропуску.
Усі країни повинні бути готові до стримування, включно з активним спостереження, раннім виявленням, ізоляцією та управлінням справами, відстеження контактів та запобігання подальшому поширенню інфекції 2019-nCoV.

Країни зобов’язані обмінюватися інформацією з ВООЗ згідно з Міжнародними медико-санітарними правилами (ММСП).

Країни повинні приділяти увагу зменшенню зараження людини, запобіганню вторинної передачі та міжнародному поширенню.

World Health Organization (WHO) і надалі надаватиме необхідну технічну та оперативну підтримку для реагування на спалах для забезпечення просунення наукових досліджень та наукових розробок стосовно нового коронавірусу.

ВООЗ розгляне більш деталізовану систему, яка передбачала б проміжний рівень оповіщення. Така система краще відображатиме ступінь тяжкості спалаху, його вплив та необхідні заходи, а також сприятиме покращенню міжнародної координації.

Нагадуємо: влада Китаю повідомила про збільшення кількості підозр на випадки постраждалих провінцій та частку смертей у зареєстрованих випадках. Вони повідомляли про випадки четвертого покоління в Ухані та випадки другого покоління за межами Уханя, а також про деякі скупчення за межами провінції Хубей.

Додамо, що Президента України Володимира Зеленського просять заборони в’їзд з Китаю до України у зв’язку із спалахом нового коронавірусу. Про це йдеться у петиції № 22/083468-еп, розміщеній на сайті Глави держави, пише УНН.

“Заборона на в’їзд з Китаю та Азії у зв’язку зі спалахом коронавірусу”, — йдеться у тексті петиції.

Петиція вже набрала 123 підписи з 25 тисяч необхідних. Збір підписів триватиме ще 90 днів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Барюсік Пазітіффф

    сидіти дома менше лазити  а якщо і лазите то в масках ато ходять  деякі зашмаркані кашляють наліво то направо
  • David Starr

    Їжте сало і забийте болт на всі ті віруси.

    Євген Чайківський reply David Starr

    і самогон
  • Kudryk Rostik

    Біжіть скоренько до аптеки купуйте усі вакцини які є по дорозі також обовязково ще купіть сірники сіль свічки і зеленку

    Kudryk Rostik reply Kudryk Rostik

    Віталій Володимирович гарна ідея

    Віталій Володимирович reply Kudryk Rostik

    Kudryk Rostik можна скласти набір проти вірусу і продавати його )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up