Нове обладнання допоможе рятувати онкохворих діток Тернопільщини

Нове обладнання допоможе рятувати онкохворих діток Тернопільщини
  • Шейкер з інкубатором для тромбоцитів отримала Тернопільська обласна дитяча лікарня.
  • Нове обладнання допоможе рятувати життя пацієнтів онкогематологічного відділення.

 

В обласній дитячій лікарні розповідають, що юні пацієнти, які боряться за своє життя в умовах онкогематологічного відділення, дуже часто потребують переливання тромбоцитів. Це їм необхідно для того, аби уникнути кровотечі, яка може виникати під час проведення хіміотерапії.

«Закупівля такого сучасного та необхідного обладнання – це крок до покращення надання допомоги дітками з онкологічними захворюваннями. Спільні зусилля спрямовані на безпечне, якісне та комфортне лікування – це запорука збільшення шансів на повне та щонайшвидше одужання», – зазначає завідувачка онкогематологічним дитячим відділенням Наталія Ярославівна.

Відео дня

Медики зазначають, що це дитяче відділення розраховане на 20 онкогематологічних та 5 імунологічних ліжок. Тут дітки мають можливість пройти діагностику, хіміотерапевтичне та підтримуюче лікування гострих та хронічних лейкемій, ходжкінських та неходжкінських лімфом, злоякісних новоутворень різної локалізації, анемій, тромбоцитопеній, лімфаденопатій різного походження, порушень згортання крові, первинних та вторинних імунодефіцитів.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що в Тернополі відкрили оновлене онкогематологічне відділення для дітей. Також інформували про те, як медики Тернопільщини унікальним способом врятували жінку від інсульту. Писали і про те, як в Охматдиті спасли печінку 14-річного хлопця з нашої області.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Соловей

    Цікаво, який буде ціник на послуги цього обладнання?

keyboard_arrow_up