Оформились у поліклініці. На все про все - 12 хвилин

Оформились у поліклініці. На все про все - 12 хвилин
  • Журналісти спробували перевірити, скільки часу забере процедура і скільки кабінетів треба оббігти, аби зареєструватись.  
  • Сьогодні знову дзвонитиму до пацієнтів. Оголошення під під’їздом поклеїла тижнів два тому. Через тиждень йшла в той будинок на виклик – папірець вже зірвали…

 

До 1 червня подати до поліклініки паспортні дані та ідентифікаційний код – для подальшого безкоштовного медичного обслуговування. Оголошення такого змісту з’явились днями під під’їздами багатоквартирних будинків – за підписами діючих сімейних лікарів.

Журналісти спробували перевірити, скільки часу забере процедура і скільки кабінетів треба оббігти, аби зареєструватись.  

Напередодні подзвонили до реєстратури міської поліклініки №2, медики якої обслуговують нашу дільницю. Поцікавились, які саме документи потрібні для реєстрації. Аби, як часто в нас буває, потім ще кілька разів не бігати-доносити всілякі папірці.

Відео дня

Дзвонили до реєстратури умисне ввечері – після 18.00, аби перевірити, чи у вечірній час – після роботи – там нададуть потрібну інформацію. За 3 секунди слухавку взяли.

  • Прочитала оголошення, хочу прийти і зареєструватись. Коли це можна зробити і які документи із собою брати? - цікавлюсь у жінки, яка взяла слухавку.
  • Вам потрібно взяти паспорт та ідентифікаційний код і прийти у час, коли приймає ваш сімейний лікар, - жінка назвала години прийому.
  • А чоловік також повинен йти? Чи я можу принести його паспорт?
  • Може бути будь-хто з членів родини.

Навчені гірким досвідом кількагодинного вистоювання в чергах медзакладів, запасаємось терпінням і, відрахувавши, коли сімейний лікар вів прийом вже годину, йдемо до поліклініки. На годиннику близько 15.00.

Усі три віконечка реєстратури працюють. Перед одним двоє людей, перед іншим – ще троє. Оглядаємось у пошуках інформації про лікарів. Може, бува, вже розмістили, аби пацієнти завчасно визначились з кандидатурою медика, який обслуговуватиме в подальшому їхню родину.

Стендів немає. Лише графік роботи лікарів.

- А немає інформації про лікарів? Ну, кого обрати? – звертаюсь до жінки в реєстратурі, до віконечка якої не стоїть жодна людина.

  • Будуть скоро. Думаю, за тиждень-два, - спокійно пояснює жінка у білому халаті. - Зараз якраз готують. Поки люди зареєструються – вже буде така інформація.
  • Хочу зареєструватись. Куди йти? – цікавлюсь, назвавши домашню адресу.
  • Ваш лікар приймає в 73 кабінеті. Кажіть своє прізвище, - відповіла жінка і заклацала щось на комп’ютері. – Піднімайтесь на третій поверх.
  • А талончик? – запитую, пригадуючи, як останнім часом видруковували чималий аркуш, який потрібно було занести до дільничного.
  • Нічого не потрібно. Інформація вже пішла в кабінет.

На годиннику 15.03. Піднімаємось на третій поверх. У коридорі – зовсім нелюдно. Ніби потрапив сюди у вихідний. Адже зазвичай тут і пройти проблематично.

Під кабінетом сидить молоденьке дівча з паспортом у руках. З’ясувалось, вона теж тільки на реєстрацію.

Чекаємо близько 3 хвилин і разом заходимо до кабінету. Одразу пояснили – ми на реєстрацію. Доки медсестра взяла документи в дівчини, лікар взяла паспорти нашої родини. Переписали дані.

  • А багато людей вже принесли документи? – цікавлюсь у свого сімейного лікаря.
  • Дуже мало. Точних даних немає, бо щодня змінюються. Але за приблизними підрахунками, відсотків 10 – не більше, - каже Ірина Корнієнко. – І оголошення клеїмо біля під’їздів, і обдзвонюємо всіх – людей мало приходить.

Доки медик переписує дані, цікавимось у медсестри Оксани Зіятової, куди вносить дані. Жінка показала програму у комп’ютері і привідкрила розграфлений зошит.

- От, наприклад, 10 травня прийшло близько п’яти чоловік, але принесли по кілька паспортів, - каже Оксана Зіятова. – Сьогодні знову дзвонитиму до пацієнтів. Оголошення під під’їздом поклеїла тижнів два тому. Через тиждень йшла в той будинок на виклик – папірець вже зірвали…

У кабінеті лікаря провели близько чотирьох хвилин. Коли вийшли з полікніки – на годиннику було 15.12. Виходить, вся процедура з оформленням, очікуванням і пересуванням поліклінікою зайняла у нас 12 хвилин.

Нагадаємо, з 1 липня, у зв’язку з реформами медицини, родини самі собі обиратимуть лікаря, якому довірять піклування про здоров’я всієї сім’ї. Причому кожна вибиратиме свого лікаря індивідуально. А до 1 червня потрібно прийти до поліклініки і зареєструватись.

  • Ви ще перекажіть сусідам, аби приходили, - попросила медик, коли ми виходили з кабінету. – Самі ж бачите – це швидко.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Таня Андраш

    А чому не говорять, що вам не обов"язково йти  до того лікаря, що  на вашому участку. А ви маєте право укласти договір з тим лікарем, якому довіряєте!

    Ірина Белякова reply Таня Андраш

    Наразі йдеться про здачу документів. Про підписання угоди з 1 липня йтиметься в одному з наступних матеріалів. Ми не укладали угод, договорів. А пройшли перший етап - занесення в базу даних
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up