Понад дві тисячі тернопільських школярів мають проблеми із травленням. Як з цим боротимуться?

Понад дві тисячі тернопільських школярів мають проблеми із травленням. Як з цим боротимуться?

Дослідження чинників впливу на психологічне та фізичне здоров’я учнів провели у Тернополі. За його результатами визначили, що насамперед потрібно впроваджувати системи очистки води у школах.  

Дослідження проводила педіатрична служба в галузі охорони здоров’я. Аналізували за 11-ма видами показників. Найпоширенішим захворюванням серед школярів залишаються проблеми із органами травлення. Результати дослідження показали, що серед дітей шкільного віку понад дві тисячі мають захворювання травлення, це понад 20% школярів.

І за результатами дослідження, одним із найважливіших чинників, що впливає на збереження здоров’я учнів є саме якість питної води та кількість її вживання. Тому встановлення питних фонтанчиків по тернопільських школах є необхідною складовою, зазначає заступник міського голови Леонід Бицюра.  

Перший питний фонтанчик із сучасною системою очистки води встановили  у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №17 імені Володимира Вихруща з поглибленим вивченням іноземних мов, у рамках року Екології у Тернополі.

Відео дня

 - Статистика говорить, що 30% українських першокласників мають хронічні захворювання, а до завершення школи показник зростає до 70%. Результати допомогли виявити зв’язок між харчуванням, температурним режимом, освітленням, якістю води, психологічним та фізичним навантаженням на учнів. Дуже важливим питанням є система очистки води. У місцевих школах є чимало прикладів технологій очистки.  Дуже часто із води відбирають мікроелементи, поживні речовини, які повинні потрапляти в організм дитини. Таким чином вони знецінюють воду, - каже Леонід Бицюра. - Тому ми довго радились зі спеціалістами та обрали найоптимальнішу технологію, яка допоможе організму дитини отримувати необхідні елементи.

Нові сучасні системи очистки води планують встановити у всіх школах міста протягом року, наступною буде ТЗОШ №28. Саме цей заклад - перший в умовному рейтингу шкіл за кількістю вихованців, які мають проблеми із травленням. А в подальшому є домовленість з Держпродспоживслужбою, що її спеціалісти проаналізують показники здоров’я учнів після впровадження системи очистки води.

Наступними кроками покращення здоров’я школярів у Тернополі буде перевірка якості їдалень у школах та перегляд навантаження на учнів - організовуватимуть збалансований навчальний план роботи, зазначає пан Бицюра.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Лена Волкова

    А продаж у школі чіпсів, сухариків, снеків, "хробачків", газованої води тощо у школах не впливає на захворювання органів травлення у школярів? Лише питна вода?
  • Лена Волкова

    А продаж у школі чіпсів, сухариків, снеків, "хробачків", газованої води тощо у школах не впливає на захворювання органів травлення у школярів? Лише питна вода?
  • анонім

    100 % шкыдливе харчування, яким харчують дітей в школах... Хтось хоть раз заходив в шкільні їдальні ??Зажарені котлета з відбивними на смердючих оліях. Супи зажарені оліями... Не яківсні макарони....Замість масла дешеві спреди...Бардак.... За це відповідальні підприємці які виграли тендери на харчування дітей в школах...А відповідають за їх роботу деректори шкіл..Які б мали контролювати якість страв якими харчують дітей. Я працював довго торговим предаставником. Ходив по школах харчуватися і продавав товар , той який представляв.. Замовляли в основному все саме дешеве і неякісне..
    Так що це не в питтєвій воді основна причина...
    А пропихають фонтанчики прилеглі люди Заставного.. Тому що це новий канал корупції... Я пів року тому читав на сайті 20 хвилин про це нововведення в школах...За якими стоїть пан Заставний...
    БАТЬКИ боріться за якість харчування в першу чергу...
  • Анонім

    Кількість уроків треба зменьшувати і все буде нормально . Раніше діти вже в 13 год. були дома ,а зараз майже в 16.00 це просто п......ц
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up