Про ваші звички «розкажуть» зморшки: чи можливо керувати мімікою?

Про ваші звички «розкажуть» зморшки: чи можливо керувати мімікою?
Інструкторо з фейсбілдингу Анна Давидовська наголошує, що психоемоційний стан жінки впливає на шкіру обличчя – не поспали, не поїли вчасно, засмутилися, достатньо кілька днів, і все відбивається на обличчі. Треба побільше бути в гарному настрої. Звичка "Сльози в подушку" не минає безслідно для лиця

Обличчя, як і тіло, потрібно тренувати, переконані фахівці з фейсбілдингу. Тоді воно виглядатиме підтягнутим і молодим без радикальних заходів. Але перед цим варто позбутися шкідливої міміки, інакше ефект від вправ зведеться нанівець.

Більшість проблем на шкірі обличчя у жінок стається саме через втрату тонусу м’язів обличчя, а також через надмірну міміку, переконана сертифікований тренер з лицевої гімнастики Анна Давидовська. Уже понад три роки вона працює в сфері фейсбілдингу за методикою відомої тренерки Євгенії Баглик, внесок якої в фейсбілдинг - правильна фіксація м’язу в процесі роботи над ним.

Анна на власному прикладі переконалася, як завдяки щоденним вправам можна скоригувати наявні вікові мімічні дефекти, зробити риси обличчя виразнішими та довше залишатися молодшим на вигляд без операцій та ін’єкцій.

Відео дня

Необхідність і ефективність вправ для м’язів обличчя вона порівнює з вправами для тіла. Щоб воно було підтягнутим, потрібно працювати регулярно. Теж саме стосується і ефективності вправ для обличчя – разового курсу немає. Треба виробляти звичку займатися гімнастикою для лиця регулярно.

Про важливі секрети, як жінкам не набувати зморщок і не поглиблювати існуючі, для чого взагалі потрібно тренувати м’язи обличчя і що це дає, як впливає на обличчя міміка, в яких випадках вона шкідлива, як навчитися її контролювати, корегувати і відслідковувати, Анна Давидовська розповідала на безкоштовному майстер-класі.

Сміючись, ще й морщила носа

Звичайно, одна з причин впливу на м’язи – вікові зміни. І процес старіння шкіри індивідуальний. Також важливу роль відіграє спосіб життя, харчування, відображення на нашому обличчі має і наша професія. Майстри нігтьового дизайну, косметологи працюють в такому положенні, при якому процеси провисання тканин проходять швидше. До того ж в нас така будова обличчя – більші щоки, не настільки масивна щелепа, в нас швидше відбуваються ці процеси. Але набагато більшу шкоду для обличчя робить наша міміка.

  • Більшість з нас, в тому числі і я, дуже багато шкоди наробили собі надто активною мімікою, – розповідає Анна. – Наприклад, коли я сміялася, то ще й морщила носа.  

Проблема навіть не в самій міміці, а в тому, що ми застосовуємо її безконтрольно. Насправді треба вчитися контролювати міміку.

Як діяти крок за кроком

Крок перший – визначити, що ми робимо такого, що шкодить нашій зовнішності.

- Ми читаємо книжку, дивимося в гаджети і обов’язково зводимо разом брови, від чого утворюються дві складки між бровами, - зазначає Анна Давидовська. - Чомусь всі переконані, що читання в такий спосіб обов’язково додає вигляду зосередженості, ніби-то без такого виразу обличчя нам не доступний зміст прочитаного. Чи сваримося – очі одразу великі, на лобі все зібралося в складки. Для того ж є голос, можна змінювати тон голосу. Чи робимо гримасу від чогось неприємного.

Далі - губи – жінки люблять закушувати губу – звідси одразу заломи на шкірі. Складки «маріонетки» гарантовані, якщо це робити регулярно.

До речі, коли робиш гімнастику для обличчя, стає важче корчити ці гримаси, бо м’язи стають пружнішими і об’ємнішими.

- Коли помітила в себе міжбрівну складку, задумалася, коли ж я це роблю, ніби і не роблю такого, або побачила, що промінчики «промалювалися» біля очей, але ніби ж і не мружуся.  Як це відстежити? Насамперед проводимо діагностику самостійно. Дивимося в дзеркало. 

Можна попросити когось з близьких поспостерігати і сказати про проблему. Можна прийти до тренера, який підкаже, коли і що ви робите зі шкодою для своєї зовнішності.

- Окремо варто зупинитися на проблемі в ділянці носа і губ, - каже Анна. - Якщо є просто смужка, складка – то це проблема міміки, якщо є навертання тканин, це ще і вікові зміни. Ще раз наголошу: вікові проблеми – це провисання шкіри. А зморшки робить міміка.Тому дивитеся на себе. Аналізуєте природу цієї зміни і приймаєте рішення – якщо це не влаштовує, значить працюєте над тим, щоб цю проблему принаймні не загострювати.

Найпоширеніша проблема на обличчі - горизонтальні складки на лобі.

- Визнайте для себе, що безконтрольно піднімаєте брови, - радить інструктор. - Бо від того, коли на секунду раз на день підняти брови такого не зробиться. Вертикальні складки між бровами будуть лише від безконтрольного зведення брів. Значить, це - погана звичка. Якщо бачите складки біля рота, як в маріонетки – теж наслідок поганої звички. Часто якісь гримаси з губами жінки роблять для фотографії. Але часто таке роблять мало не цілий день.

Наступний крок – з’ясувати, коли ви це робите. Даєте собі завдання: маю визначити, коли піднімаю брови і зводжу їх, радить тренер. Наприклад, відстежуєте, що робите це, коли читаєте, чи дивитеся в комп’ютер, чи коли сваритеся, коли фарбуєте вії. І тоді наступний крок – згадуєте, коли ви це не робите – і вчитеся «відпускати» м’язи. Потім свідомість це контролює.

- Дуже багато шкідливої міміки є не лише вдень, а й вночі, - розповідає Анна. - Відстежити її набагато важче, але ж і не спати – не вихід. Як це визначити? Коли встаєте зранку і бачите більші заломи шкіри, тоді треба робити ще певну кількість вправ перед сном, щоб м’яз втомився. А далі зробити вправи на розслаблення і з часом проблема зникне.

Практична порада – зосередитися на одній-двох проблемах, а не на всьому обличчі одразу. Наприклад – окреслюємо проблему на чолі і між бровами. Одномоментно відстежувати кілька проблем неможливо.

- Коли знаєте свої проблеми, зрозуміли корінь зла, треба навчитися контролювати свою міміку, - радить Анна. - Бо якщо будете тренувати м’яз, роблячи вправи на кожен, а одна вправа на один м’яз - це 30 повторів, а потім знову зробили "гармошку" на обличчі, ефект буде мінімальний, і проблему не вирішити. Тоді і кажуть – воно не працює, скільки аргументів не наводив би фахівець, жінки розчаровуються. Бо забирати треба причину проблеми – а причина - це шкідлива міміка.

Наступний крок – власне тренувати м’язи обличчя. В інтернеті є багато вправ. Але тут треба зважати на безпечність цих курсів, бо можна собі наробити ще більші проблеми, застерігає інструктор. Початківцю ще важко зрозуміти, як це робити правильно, вирахувати силу натиску, тож краще почати заняття з тренером, виробити корисні звички, навчитися робити вправи, а вже подальші заняття можна робити і самому.

Довідка

Фейсбілдинг – це спеціальний комплекс вправ, спрямований на тренування м’язів обличчя і шиї. Займаються цим в світі ще з 30-х років минулого століття. Авторських програм є дуже багато.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Din

    Баби как всегда думають тільки за себя любимих.... а ви хлопаки ходіть на 2 роботи .... зморшки як і шрами прикрашають мужчину !
  • Din

    Баби как всегда думають тільки за себя любимих.... а ви хлопаки ходіть на 2 роботи .... зморшки як і шрами прикрашають мужчину !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up