На бороді та на шиї: як тернополяни носять захисні маски і як правильно

На бороді та на шиї: як тернополяни носять захисні маски і як правильно
  • Маски - для краси чи для безпеки? Чому більшість тернополян носять їх на шиї чи бороді, як правильно робити, поцікавилися "20 хвилин".

Деякі тернополяни ігнорують правила носіння масок навіть в місцях великого скупчення людей.

─ Там, де дійсно людей багато, я одразу надягаю маску повністю на все обличчя. Мені доводиться багато ходити, тому що я працюю торговим агентом і весь день з маскою на все лице я просто не витримаю, - говорить тернополянин Олександр.

─ Я вже старенька і смерті не боюся. Звісно, я ношу маску, бо не хочу заразити інших, особливо своїх внуків та дітей, але навіть пів години виходити в ній для мене проблематично. Тому виходжу на двір вкрай рідко і обов'язково в масці, а там де людей небагато, то опускаю її до підборіддя, щоб віддихатися, ─ каже пенсіонерка Людмила.

Відео дня

«Збудник потрапляє не тільки через рот»

─ Маски потрібно носити правильно і органи дихання, а саме рот та ніс, мають бути закриті, ─ говорить  завідувач відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», головний позаштатний спеціаліст-епідеміолог управління охорони здоров’я Марія Павельєва. ─ Через те, що збудник може потрапити на слизові оболонки носа.

Також пані Марія пояснила, що маски необхідно носити, і носити обов'язково правильно, коли є скупчення народу.

─ Навіть під час розмови на вулиці, все одно необхідно тримати дистанцію в півтора-два метри та обов'язково закривати все обличчя маскою. Виняток може бути для людей, що між собою пов'язані, наприклад, діти та батьки.

Марія Павельєва розповіла, що одною з проблем поширення вірусу є те, що навіть за наявності маски, люди її неправильно носять.

─ Маски треба своєчасно міняти, а якщо маска, наприклад, мокріє, то її потрібно міняти одразу ж, не чекаючи. Але чи дотримуються цього містяни, це вже інше питання, ─ говорить пані Марія.

Чому варто носити захисну маску?

У МОЗ повідомляють, що коли людина носить маску, вона тим самим захищає скоріше не себе, а оточуючих, оскільки запобігає можливому інфікуванню інших. Адже не завжди коронавірус проявляється одразу, і людина може навіть не підозрювати, що він у неї є.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, що коли людина носить маску, то саме виділення біологічного матеріалу, який може містити збудник зменшується і не досягає півтора метрів,а може виділятися не більше ніж на 10-15 сантиметрів.

Також в Міністерстві охорони здоров'я попередили, що коли людина, інфікована коронавірусом, носить маску з клапаном видиху, то сам потік повітря, що з цього клапана виділяється може заразити інших людей.

А ви як носите маску, чи, можливо,помічали людей, які роблять це неправильно? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анатолий Тарасюк

    Для того маску носити на вулиці, хтось таке питання собі задавав?! В приміщенні, транспорті тощо я ще розумію ну але ж не на вулиці! Тоді тільки не вистачає таблички на голові з іменем!
  • Хтось

    Для людей, які мусять ходити в магазин за продуктами, хочу написати те,про що до недавніх пір було мені невідомо.В Тернополі є чудовий інтернет-магазин соор, де можна замовити майже все, що потрібно і доставка від 200 гривень безплатна.Це дуже добра альтернатива походу в магазин.
  • Svitlana Shulgina

    Знаєте прочитала усіх хто написав, виправі незручно, і так добре, і так незле, але щоб так ще і вірус думав як думаємо ми.
  • Андрій

    Все буде добре народ. Головне вірити і думати про хороше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up