"Дядько сидів в коридорчику санпропускника. ДОБУ! Без допомоги!" Смерть чоловіка в Чорткові розслідує поліція

"Дядько сидів в коридорчику санпропускника. ДОБУ! Без допомоги!" Смерть чоловіка в  Чорткові розслідує поліція

За фактом неналежного виконання лікарями професійних обов'язків правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Слідчі Чортківського відділу поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за частиною 1 статті 140 ККУ. Притягнути до відповідальності за неналежне виконання професійних обов’язків медиків місцевої районної лікарні вимагають родичі померлого 76-річного жителя райцентру. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Інформація про смерть чоловіка набула розголосу після того, як родичка померлого опублікувала в соціальній мережі пост про те, що її дядькові не надавали медичної допомоги, думаючи, що він безхатько.

Поліцейські наразі отримали заключення медиків про причину смерті пенсіонера.  У рамках кримінального провадження вирішується питання про призначення комісійної судово-медичної експертизи, яка дасть відповідь, чи до смерті призвела особливість захворювання, чи несвоєчасне надання медичної допомоги. Досудове розслідування триває. 

Відео дня

Нагадаємо, 31 січня в групі "Чортківські оголошення" користувачка Loritta Bobak опублікувала пост про те, як її родичу не надали належної медичної допомоги у Чортківській районній лікарні. Він має 215 коментарів і 876 поширень.

Більшість відгуків людей, які його прочитали, негативні. Відгуки про професіоналізм чортківських медиків під ним трапляються рідко. Подаємо їх мовою оригіналу.

Ліана Семчишин Живу в Тернополі. Бабця у Чортківському районі. Якось їй стало зле, у неї проблеми з серцем. Вона мені зателефонувала. Я ж, щоб не гаяти часу, бо їхати з Тернополя десь 2 години, викликала їй швидку. Сама ж з Тернополя - відразу до лікарні. Там я застала бабцю у санпропускнику, вона сиділа одягнена у коридорчику і на неї ніхто не звертав уваги. Всім було байдуже на те, що людину привезли з підозрою на серцевий напад. Жах!

Мар'яна Паленчук Як таке може бути??? це ганебно і неприпустимо,таким людям не місце в лікарні.Звільнити усю зміну потрібно за таке ставлення,по статті!..Залишайтеся ж ви людьми врешті решт.Це добре що ви написали,трошки заворушаться можливо і почнуть працювати по суті,а скільки таких схожих історій замовчаних.

Svitlana Pikhunyk Три роки тому була з чоловіком і сином на Україні, вдома. Сина вкусила вулична собака і прийшлося звернутися в нашу Чортківську лікарню. Завдяки знайомим, що там працюють, нас бистро прийняли та зробили необхідні уколи. Але поки ми там були, встигли побачити ставлення медперсоналу до інших хворих які прибували. Мені відняло мову. Я вже й забула, що до людей можна з таким хамством поводитися. Мені реально страшно за наших чортківчан. Не дай Боже потрапити в Чортківську лікарню.

Halyna Opatska Я вже і не дивуюся. Тож наша Чортківська лікарня ,там поки в кишеню євро, або баски не всуниш, то до людини не відійдуть.

Любов Кашик Бувала а Чортківській лікарні і з сином ,і з знайомими,ніколи не бачила таких ситуацій.Навпаки все робилось оперативно,професійно.Дуже прикро ,що у вас був такий випадок,але чому дядько нічого їх не питав?

 

Viktor Maksymyshyn По вище перечитаним коментарям така велика кількість людей зіткнулася з халатністю, хамством та бездіяльністю тих "лікарів'' А головне що ніхто з них не поніс жодної відповідальності, таке враження що це в нас вже така норма, ніхто нічого не боїться. Не говорю за всіх лікарів бо є дійсно добрі але їх мало

В іншій чортківській групі теж люди коментують ситуацію і описують схожі випадки.

- Моєі дружини тато Дембіцький Іван теж помер в лікарні була і прокуратура і кореспонденти поки ходили по інстанціях за одну ніч переписали всю історію хвороби, вийшло що сам прийшов в лікарню щоб померти, - пише Юрій Сліпенький.

А як до вас ставилися в державних лікарнях? Чи задоволені наданою допомогою? Відповіді пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up