Розумні кросівки та фітнес-браслети: як займатись спортом навіть без спортзалу

Розумні кросівки та фітнес-браслети: як займатись спортом навіть без спортзалу
  • У продажу є чимало аксесуарів, які допоможуть вам займатися спортом, не відвідуючи тренажерні зали.
  • Скільки коштують такі та як їх брати – дізнавався журналіст «20 хвилин».

Для того, щоб покращити здоров’я і підтримувати гарну фізичну форму, можна використовувати різні засоби. Є чимало фітнес-браслетів, спортивних аксесуарів та навіть мобільних додатків.

Як обрати фітнес-браслет

В магазинах можна знайти чимало різних фітнес-трекерів. Вони поєднують у собі одразу кілька корисних функцій. Це вимірювання пульсу, підрахунок зроблених кроків та пройденої відстані. Також, фітнес-браслет може показувати, скільки калорій вам вдалося спалити.

Браслет не обов’язково знімати уночі. Деякі з них дозволяють стежити за якістю сну. Вони періодично вимірюють пульс, стежать за рухами, тощо. Всі дані можна побачити у мобільному додатку. Можна також встановлювати цілі. Наприклад – в день проходити 2 кілометри або робити кілька тисяч кроків. Ви можете налаштувати  браслет і таким чином, що він буде нагадувати вам, що ви надто довго сидите на місці і варто розім’ятися.

Відео дня

Фітнес-браслет може працювати як окремий пристрій, однак він залежить від смартфона. З ним можна дивитися на час, пройдену відстань та міряти пульс. Однак краще завантажити додаток, щоб використовувати функціонал повністю.

- Дітям часто купують фітнес-браслети, але це дещо інше, ніж смарт-годинники, – розповідає продавець-консультант в одному з магазинів техніки пан Дмитро. – Фітнес браслети повністю залежать від вашого смартфона. Він з’єднуються зі смартфоном по Bluetooth. Такі можуть показувати час, вимірювати пульс, стежити за якістю сну, рахувати відстань та кроки. Також такий браслет вібрує, коли на телефон приходить сповіщення. Коли на вам телефонують – він теж вібрує. Дитячих моделей фітнес-браслетів, як таких, немає. Але є кольорові браслети до них. 

Ціни на фітнес-браслети залежать в першу чергу від виробника та функціоналу. Найдешевші браслети коштують 200 гривень. Їх можна придбати на ринку. В середньому ж, фітнес-браслети від відомих виробників коштують 800 – 1200 гривень. Ремінці для таких коштують від 50 до 200 гривень.

- Я користуюся фітнес-браслетом уже два роки, - каже тернополянин Юрій. – Він коштував близько 800 гривень. Звичайно, фітнес-браслет – це просто аксесуар, який не змусить займатися спортом і більше ходити. Потрібно самому мати бажання. Він лише допомагає вести облік. До того ж, це чисто психологічно значно приємніше, коли ти дивишся на годинник і бачиш, що сьогодні ти пройшов 10 кілометрів. А у дні, коли ти сидиш вдома і бачиш, що ти за добу зробив 100 кроків, хочеться вийти і пройтися. Тому такий аксесуар зручно використовувати, хоча багато функцій я не використовую.

Що таке «розумні» кросівки

Окрім фітнес-браслетів, в інтернет-магазинах можна знайти і не зовсім звичайні аксесуари, серед яких – «розумні» кросівки. Вони оснащені спеціальним модулем. Вони виконують схожі з фітнес-браслетами функції – вимірюють пройдену відстань. Також, вмонтований чіп дозволяє визначити, чим саме займається людина – йде, їде на велосипеді, бігає чи відпочиває. Кросівки передають дані до вашого смартфону. За допомогою цих даних можна обрати собі правильне тренування та стежити за своєю активністю.

В звичайних взуттєвих магазинах чи навіть в магазинах побутової техніки такі знайти нам не вдалося. Їх доведеться замовляти в інтернеті. Вартість пари кросівок – 2000 – 3000 гривень. Однак їх навряд чи можна вважати незамінним аксесуаром. На відміну від фітнес-браслетів, у кросівок менший функціонал та значно більша ціна. До того ж, вам доведеться заряджати не лише ваш смартфон та годинник, а і взуття, що багатьох і стримує від покупки таких «розумних» речей. Щоправда, як заявляють виробники, кілька годин підзарядки вистачить на кілька тижнів роботи.

Спортивні аксесуари

Окрім «розумних» аксесуарів, якщо ви вирішили зайнятися спортом, вам можуть знадобитися різі аксесуари. У парках часто можна зустріти тернополян, які ходять зі спеціальними палицями. Такі палиці призначені для спортивної ходьби та туризму. Їх використовують для того, щоб зменшити навантаження на спину та йти з правильним ритмом.

Трекінгові палиці можна придбати як у спортивних магазинах міста, так і в інтернеті. Ціни на них високі. Пара найдешевших палиць коштує в середньому 500 гривень. Найдорожчі можуть коштувати кілька тисяч. Однак якщо ви вирішили придбати собі такі – варто запитати у продавця, як правильно їх використовувати, адже є спеціальні техніки. Навіть з такими простими предметами, як палиці, є інструкції використання. Потрібно правильно відрегулювати їх довжину, правильно тримати руки та спину.

Мобільні додатки для спорту

Якщо ви не хочете витрачати зайві кошти на аксесуари, можна завантажити на телефон спеціальні програми. Є спеціальні програми для підрахунку пройденої відстані. Такі можуть замінити фітнес-браслет чи «розумні» кросівки. Програми використовують датчики телефону і точно рахують пройдену відстань. Мобільні додатки рахують також кількість спалених калорій, підбирають рекомендовану відстань для проходження.

Таких додатків є велика кількість. Їх можна завантажити з Google Play або App Store. Потрібно лише ввести запит «крокомір» чи «педометр».

Можна встановити і спеціальні програми на телефон для того, щоб виконувати різні вправи. Таких програм є чимало. Є програми для схуднення, для збільшення витривалості, нарощування м'язів чи збільшення сили. Програма дозволяє обрати підходящу для вас програму з вправами. Кожного дня потрібно заходити в додаток і виконувати завдання. Однак, як радить індивідуальна тренерка Любов Мисько, варто бути обережними з спортивними програмами для досягнення швидких результатів, наприклад – схуднути за 30 днів.

- Кожна людина різна і багатьом всі вправи з першого разу виконувати правильно не вдається, - каже тренерка. - Хоча якщо виконувати вправи самому, то може здаватися, що ви все робите правильно. Перших кілька занять краще провести з людиною, яка знає, як правильно виконувати ту чи іншу техніку і вже потім можна займатися самостійно. Також потрібно бути обережним з програмами, які розраховані на швидкі результати. В жодному разі не можна починати готуватися до літа за кілька тижнів, сідаючи на дієти та виснажуючи себе тренуваннями. Це варто робити за кілька місяців і поступово. Перші тижні людина лише знайомиться з новими вправами та готує свій організм.

Також тренерка каже, що займатися спортом можна як вдень, так і ввечері. Все залежить від вашого організму.

- Те, що займатися увечері не можна – міф, - пояснює Любов Мисько. - Все залежить від самої людини. Комусь легше займатися спортом зранку, комусь – ввечері. Наприклад я займаюсь зранку, а мій чоловік "сова". Він може займатися спортом лише увечері. Також треба враховувати, для чого саме ви займаєтесь спортом. Щоб схуднути – краще виконувати вправи зранку. Щоб набрати вагу та збільшити м’язи – краще вечірні тренування. Кардіо тренування бажано робити зранку.

У будь-якому разі, спортивна ходьба замість поїздки громадським транспортом та зарядка не нашкодить вам. Спорт, як кажуть лікарі, хороший спосіб укріпити свій імунітет. Якщо дотримуватися елементарних правил гігієни, займатися спортом, уникати людних місць – шанси заразитися будь-якою інфекцією значно менші.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Janusz Depta

    Різноманітність сучасних технологій ще раз вказує нам на нашу лінь. Адже за фактом, щоб зайнятися спортом досить мати бажання і кросівки https://peaksport.com.ua/catalog/krossovki_muzhskie

    ігор reply Janusz Depta

    В кожну дирку лізхуть ті рекламісти

    Daniel Wood reply ігор

    злий ви)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up