Що робити, щоб схуднути і тримати вагу: радить б’юті-блогерка

Що робити, щоб схуднути і тримати вагу: радить б’юті-блогерка
У Тернополі кілька років тому Вікторія Корольова (47 р) презентувала свою книгу про красу і секрети фігури. Окремий розділ був присвячений вправам, які вона розробила для жінок

Чому з часом схуднути все важче і чому свято для живота можна влаштовувати лише раз на тиждень, розповідає відома блогерка і коуч в сфері краси Вікторія Корольова.

Хоча б раз в житті всі жінки стикаються з тим, що вирішують худнути, зазначає відома б’юті-блогерка, коуч в сфері краси Вікторія Корольова.

Жінка розробляє комплекси вправ для тіла, допомагає жінкам робити їхнє тіло красивішим, худнути і тримати вагу в нормі.

У 47 років жінка важить 56 кг і тримає свою вагу на одному значенні уже понад 15 років. Вона мама трьох дітей – у неї дорослий син і дві доньки-тінейджери.

Відео дня

На власному прикладі жінка доводить, що схуднути і тримати вагу під контролем цілком реально, але наголошує, що це є праця над своїм тілом, що це має стати способом життя, бо від лежання на дивані зайві кілограми не зникають.

Чи всім можна худнути?

— Насамперед, варто визначити, чи ви не входите в п’ять груп, кому худнути не можна, це: діти і підлітки; ви перенесли операцію; це час клімаксу; у кого ожиріння і є хронічні захворювання; вагітність, — зазначає Вікторія Корольова.

Для контролю ваги безумовно важливим є усвідомлення того, що ви їсте, калорійність їжі. Та дуже важливим компонентом є фізична активність. Вона має бути такою, щоб приносила жінці радість і натхнення – це можуть бути вправи вдома на маті виключно за рахунок власної ваги, танці, плавання, швидка ходьба – будь-що, що приносить радість.

Спорт і раціональне харчування – це невід’ємна частина успіху в контролі ваги. Без спорту  не може бути результату. Хоч по п’ять годин займайтеся, але якщо ви харчуєтеся нераціонально – результату не буде.

Коуч зазначає, що жінці треба визначитися, в якій вазі вона хочете бути і що робити, щоб цю вагу підтримувати.

— Комусь комфортно мати і 70 кг. Мене влаштову моя вага 56 кг. Не потрібно мати модельну зовнішність, головне – почуватися впевненою, — каже жінка. – Враховуйте, що з віком худнути важче, бо кожних 10 років обмін речовин сповільнюється на 10%.

Сон допомагає худнути

Вікторія категорично проти таблеток для схуднення, сліпої віри в чудодійну силу різноманітних аксесуарів, на зразок поясів чи вібромасажерів. Сауна теж до схуднення не має стосунку. А от сон є дуже важливим для ефективного схуднення. В цей час утворюються різні потрібні гормони, зокрема і такий гормон, який відповідає за вуглеводно-жирові обмінні процеси. Коли його не вистачає – це погано. Мало поспиш – тягне до холодильника. Потрібно висипатися і 7-8 годин спати.

— Худнути треба поступово, — наголошує Вікторія. — Небезпечно скидати більше 5 кг на місяць. Різке схуднення небезпечне тим, що людина втрачає не жир, а м’язи. А саме в м’язах розчиняється жир і прискорюються обмінні процеси. 500-700 г на тиждень – це нормально втрачати. Чим повільніше тим краще, тоді результат буде надовго. Мінус 2-3 кг на місяць більше не потрібно.

Коли вирішили худнути – складаєте план тренувань. Має бути два кардіо-, і 2-3 силові тренування і головне – не пропускати.

Майте позитивне налаштування – у вас все вийде. Дуже важливо, щоб жінку підтримувала сім’я, щоб коли мама худне, то щоб тортики перед очима ваші домашні не їли. Якщо знайдете команду однодумців, будете змагатися одна з одною, це допомагає ще більше.

У справі схуднення важлива правильна мотивація.

 – Ми звичайно можемо намагатися бути на когось схожими, але головний мотиватор – це ми самі, — наголошує коуч. —Ми худнемо для себе, а не для чоловіка. Ви повинні подобатися собі, робити це для себе. Тоді буде результат. Спорт, кохання і компліменти – ніщо більше так не прикрашає жінку.

Раз на тиждень можна влаштовувати день, коли можна їсти усе, що бажаєте. У Вікторії це субота. Якщо ж на відпочинку ви дозволили собі кілька днів підряд більше – стільки тижнів себе обмежуєте. Інакше вага не знижуватиметься.

А коли уже коли схудли, то, щоб втримати вагу, керуйтеся «правилом тарілки». Воно допоможе не зациклюватися на підрахунку калорій і тримати вагу. Діліть тарілку навпіл, половина – овочі, а другу половину ділите ще навпіл – в одній білок – риба, м'ясо, в іншій чверті —- вуглеводи – каші, макарони. Якщо ви будете в таких пропорціях їсти, це допомагає тримати вагу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    До автора. Скажіть, а українською висловлюватись ви не вмієте, слів бракує? Ну, щоб, скажімо, без отих б*юті, коучів чи тінейджерів. Чи українською то не б*юті, а підліток чи наставник  то слова якісь погані? Чому така убогість?  Чому ви,  як ті дикуни на брязкальця, на всякі іншомовні слова кидаєтесь? Та є у нас свою мова, багата, до речі,  в ній стільки слів різних, а ви, як та Елочка-людожерка, все 30--ма обійтись хочете?

    Гидота...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up