Що робити, якщо ви не уклали декларації з сімейним лікарем, але маєте симптоми Covid-19

Що робити, якщо ви не уклали декларації з сімейним лікарем, але маєте симптоми Covid-19
  • Що робити пацієнтам у разі такої ситуації?
     
  • Міністерство охорони здоров'я розповіло про алгоритм дій.

Якщо пацієнт не уклав декларації з сімейним лікарем, йому слід звернутися на гарячу лінію COVID-19. За номером гарячої лінії пацієнту підкажуть, як діяти.

  • Номер гарячої лінії конкретного регіону можна знайти на сайті відповідної облдержадміністрації.
  • Всеукраїнський контакт-центр МОЗ із протидії поширенню коронавірусної хвороби: 0 800 60 20 19 (працює цілодобово).
  • Також можна зателефонувати за номером 103. Диспетчер екстреної медичної допомоги опитає пацієнта і визначить, чи повинна їхати бригада ЕМД.

Екстрена медична допомога виїжджає на виклик лише у тих випадках, коли існує пряма загроза життю та здоров’ю людини. Рішення щодо госпіталізації бригада швидкої приймає, провівши обстеження. Якщо причин для госпіталізації немає, пацієнтам дають поради щодо лікування та самоізоляції.

Читайте також: ТОП сімейних лікарів області, які мають понад 2500 пацієнтів. Хто вони і яка в них зарплата? (ГРАФІКА)

Відео дня

У кого з тернопільських педіатрів найбільше декларацій? Ми з'ясували


 

Як тернополянам записатися на прийом до сімейного лікаря без реєстратури та черг

Аби не допустити розповсюдження інфекції та уникнути зайвих контактів у приміщеннях амбулаторій, при підозрі на коронавірус медики рекомендують залишатися вдома та зателефонувати своєму сімейному лікарю. У телефонному режимі пацієнту необхідно описати лікарю симптоми і розповісти, чи були ви в контакті з людьми, які потенційно можуть бути інфіковані. Після цього необхідно виконувати інструкції лікаря.

Отримати консультації чи первинну медичну допомогу без перебування у звичайній черзі в поліклініці жителі громади можуть також, записавшись на прийом до свого сімейного лікаря через «Електронну реєстратуру».

Така онлайн-послуга доступна не лише для дорослого населення, а й для запису дитини на прийом до педіатра. Зробити це можна на сайті http://www.tmdkl.te.ua/.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up