У працівників швидкої з Тернополя - коронавірус. Хворий і багатодітний водій, діагноз - під питанням

У працівників швидкої з Тернополя - коронавірус. Хворий і багатодітний водій, діагноз - під питанням
  • Хворими на COVID-19 залишаються 16 працівників оперативно-диспетчерської служби. Під питанням - ще один працівник центру екстреної медичної допомоги, який наразі перебуває у лікарні.
  • Яким чином заразилися та чи вистачає працівникам швидкої засобів захисту, цікавилися «20 хвилин».

Захворіли працівники тернопільської оперативно-диспетчерської служби, які не працюють на виїзді. Одна з хворих - у лікарні, а решта – на амбулаторному лікуванні. Усі вони - з Тернополя.

Серед хворих – багатодітний водій швидкої

– ПЛР-тести взяли у всіх диспетчерів та системного адміністратора. Родини працівників вже обстежують, а контактні особи перебувають в ізоляції. З хворими в лікарні вони не контактували. Заразитися могли в транспорті, десь на побутовому рівні. Імовірність зараження дуже велика, бо хвороба передається повітряно-крапельним шляхом, - розповідає пояснила заступник директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак.

Пані Ганна розповіла, що лікарських та фельдшерських бригад повністю вистачає. Також вистачає і працівників оперативно-диспетчерської служби.

Відео дня

Як стало відомо «20 хвилин» із власних джерел, серед хворих є житель Тернопільського району, батько десяти дітей, який працює водієм швидкої. Ганна Мончак розповіла, що він лікується в інфекційному відділенні легеневих захворювань.

– Попри симптоми, схожі на COVID-19, ПЛР-тест виявився негативним. Але я поки не можу підтвердити, що в нього немає коронавірусу, – розповіла пані Ганна.

Коло контактних осіб у імовірного хворого вже визначили. Сімейний лікар обстежив родину водія.

На карантин закрили станцію швидкої допомоги

Директор центру екстреної допомоги Михайло Джус повідомив, що через спалах коронавірусу у працівників, станцію №1 закрили на карантин, але диспетчерська працює в закритому режимі.

Станом на четверте червня працюють підстанції №3 та №2, на вулицях Шпитальна та Київська. Вони обслуговують виклики по місту.

– Через карантин викликів дещо менше, тому ми повністю справляємося, – каже Михайло Джус. – Усім працівникам станції №1 зробили ПЛР-тести. Сьогодні, четвертого червня ми ще перевіримо адміністрацію. Результати тестів будуть відомі вкінці дня або ж завтра.

Одна лікарка знаходиться в інфекційній лікарні, її стан середньої важкості, ще двоє лікарів також мають явні ознаки коронавірусу, а решта переносять хворобу безсимптомно.

Директор вважає, що COVID-19 могли занести побутовим шляхом в диспетчерську. Сімейні лікарі вже обстежують родини хворих працівників.

Дуже багато хворих за останню добу

Директор Тернопільської міської лікарні №1 Ярослав Чайківський повідомив, що другого червня за один день в лікарню поступило шість пацієнтів: троє з діагнозом COVID-19, три - з підозрою. За одну добу - це дуже велика кількість. Лікар вважає, що можливими факторами збільшення хворих на коронавірус є послаблення карантину.

– Серед пацієнтів - лікарка, у неї COVID-19. Стан хворої ми розцінюємо, як важкий, – каже пан Ярослав. – Вона поступила до нас в лікарню 29 травня з двобічною пневмонією. Після проведених обстежень отримали позитивний аналіз ПЛР. Стан пацієнтки вдалося стабілізувати.

Чи вистачає лікарям засобів захисту?

Ярослав Чайківський розповів, що лікарі забезпечені засобами захисту більше, ніж на три місяці з розрахунку на всі заповнені ліжка. Станом на 3 червня  на лікуванні перебуває дев'ять хворих на COVID-19 пацієнтів та п’ять людей з підозрою.

– Усі бригади повністю забезпечені засобами захисту першого, другого та третього рівня, – каже Ганна Мончак.

Як ви гадаєте, чи варто найближчим часом послаблювати карантин? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Олег Петрович

    А от і відповідь!!!Тільки вчора прийняли,а тернопільські медики табуном пішли з штампом covid на самоізоляцію!!!

    Олег Петрович reply Олег Петрович

    Володимир Гульда а скрін це фантазії слуг чи просто совпадєніє!

    Володимир Гульда reply Олег Петрович

    Олег Петрович як неволодієш достовірною інформацією то не пиши дурниць
  • Марія Войцеховська

    Треба комісію щоб перевірити ,чи дійсно короновірус ,а то забрихалися

    Володимир Гульда reply Марія Войцеховська

    Марусю в мене жінка і дочка там працюють, я тоже так думав до пори до часу. Раджу берегтися.

    Марія Войцеховська reply Марія Войцеховська

    І то віриш

    Володимир Гульда reply Марія Войцеховська

    Марія Войцеховська 26 медпрацівників зі швидкої вже мають підтверджений тест на короновірус тільки на сьогодні, а скільки ще незнає. Так що бережись.

    Марія Войцеховська reply Марія Войцеховська

    Володимир Гульда а кого ти зн знаєш що має короновірус,бо я нікого не знаю.

    Володимир Гульда reply Марія Войцеховська

    Марія Войцеховська Марусю не брешуть, 100% правда.
  • Гордиенко Циала

    Yjas vot tak ne priderjivautsa rekomendazii i karantin prodlit . Chtob ludi ne ymirali.
  • 098

    Це 5G включили

    осі reply 098

    та яке 5 толком 4 непрацює
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up