"Шукають маски і навіть респіратори": у тернопільських аптеках дефіцит засобів індивідуального захисту

"Шукають маски і навіть респіратори": у тернопільських аптеках дефіцит засобів індивідуального захисту
  • Аби убезпечити себе від вірусів та навіть ймовірного коронавірусу, тернополяни масово скуповують медичні маски та навіть респіратори
  • Чи дійсно маски захищають, читайте у матеріалі "20 хвилин".

Із п'яти аптечних закладів у центральній частині міста журналісти "20 хвилин" не знайшли  масок у жодному. Як це було - дивіться на відео. 

- Ми замовляємо маски, але нам не поставляють їх вже близько двох тижнів, - каже аптекар пані Марія. - Люди часто питають. За день близько двадцяти людей питає, чи є вони в нас, але зробити нічого не можемо.

Аптекарі кажуть, що запитують люди і про респіратори, адже вони мають більший рівень захисту. Раніше в аптеках можна було придбати марлеві маски, але закінчились і вони. 

Відео дня

Масок немає у всій Україні

Як повідомляє "РБК Україна", у перші тижні лютого МОЗ обговорив проблему дефіциту медичних масок із виробниками та дистриб'юторами

В Україні спостерігається дефіцит хірургічних масок на ринку на тлі загострення епідемії грипу. Про це на брифінгу заявив генеральний директор директорату громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Андрій Скіпальський, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, у Міністерстві охорони здоров'я рішення даної проблеми обговорювали з виробниками та дистриб'юторами масок.

"У МОЗ відбулась зустріч з виробниками та дистриб'юторами хірургічних масок, і їх постачальниками. Можна спостерігати певний дефіцит на ринку, тому були обговорені певні заходи щодо вирішення питання дефіциту на складах і в роздрібних мережах", - повідомив Скіпальський.

Чи допоможе маска?

Головний позаштатний спеціаліст-епідеміолог управління охорони здоров’я Марія Павельєва каже, що для того, щоб маска захищала, її треба змінювати кожні 2-3 години.

- Користування масками буде доцільним у місцях, де може бути багато хворих людей, - каже вона. - Якщо ви йдете у лікарню, або маєте спілкування з хворими на ГРВІ чи знаходитесь у закритому колективі. Вдягати їх мають ті, хто вже має якісь ознаки захворювання. Хоча у цьому випадку варто пам'ятати, що навіть на прийом до лікаря хворий пацієнт йти не може. 

В аптеках продаються повсякденні і спеціалізовані маски. Найпростіші з них складаються з 3 шарів нетканого матеріалу. Саме їх лікарі рекомендують для носіння в громадських місцях у разі хвороби.

Міняти маски треба кожні 2-3 години. Якщо цього не робити - ефект буде протилежним.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • Blondinka

    протівогази самі ефективні
  • Igor Novak

    будівельні  маски набагато ефективніші. Або по інтернету замовити,або марля,вата,голка.нитка і вперед1
  • Ненза

    По рівню свого дебілізму псевдо журнашлюхи з цього недосайту перегнали ідіотів з 0352
  • Ігор

    Шановні !!! Замість того ,щоб писати дурну інформацію ,використайте цей час ,щоб "пошпортатись"в своєму носі !!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up