Швидкі тести на коронавірус вже в Тернополі. Вони мають бути у кожній лікарні області

Швидкі тести на коронавірус вже в Тернополі. Вони мають бути у кожній лікарні області

26 березня у Тернопіль привезли кілька тисяч експрес-тестів на коронавірус. Де і кому їх робитимуть, чи показують вони достовірний результат, читайте в матеріалі. 

- У Тернопіль доставили п`ять тисяч тестів, - розповідає  лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру, Володимир Паничев. - Вони будуть розприділятись для лікувально-профілактичних закладів області пропорційно до кількості населення. 

Тести будуть проводити "біля ліжка хворого". 

- Якщо у лікаря виникає питання щодо наявності СOVID-19 , він проводить тест одразу, не гаючи часу, - каже лікар. - Для підтвердження потім беруть забори для проведення тесту в лабораторіях. 

Відео дня

У матеріалі "Чи готові в усіх районах Тернопільщини приймати хворих на коронавірус? Ексклюзив "20 хвилин", є інформація про наявність тестів у кожному з районів області. 

За результатами опитування серед представників місцевої влади, тести ще не доставили у кожну райлікарню. Проте, за інформацією ОДА, вони мають бути у кожній лікарні. 

Читайте також: Коли потрібно використовувати тест-системи, читайте у матеріалі "Як працюють тест-системи для визначення коронавірусу та на скільки їх вистачить у Тернополі"

Кому робитимуть тест на коронавірус

Як повідомляють у пресслужбі управління охорони здоров`я Тернопільської облдержадміністрації, експрес-тести на коронавірус будуть проводити у випадку підозри на COVID-19.

- Експрес-тести будуть використовувати лікарі закладів охорони здоров'я для «санітарного сортування», тобто медики мають зробити два тести: один - на грип і експрес-тест - на коронавірус, - йдеться в повідомленні. - Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі. Якщо тест на грип позитивний, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує і коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. Після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідні протиепідемічні заходи. 

Що кажуть у МОЗ

Необхідність проведення експрес-тесту на Covid-19 визначатимуть лікарі первинної ланки, а не лікарі екстреної медичної допомоги.

Про це 23 березня розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко у прямій трансляції телеканалу "Прямий".

- Наголошую, що експрес-тести використовуватимуть у разі підозри на коронавірус лікарі, які бачитимуть цю необхідність, - сказав він. -Тестування експрес-тестами буде проводитися бригадами екстреної медичної допомоги, але у виняткових випадках, коли вони будуть виїжджати на надання ургентної допомоги хворим. Екстрена медична допомога не повинна і не буде використовуватися по дзвінку для тестування. Екстрена медична допомога функціонує для інших цілей, тому, будь ласка, не зловживайте дзвінками на швидку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Olga Kokailo

    На тобі небоже, що мені негоже .
  • Михайло Грод

    Уряд Китаю розслідує виробника тестових комплектів, які відправляли поставки в Іспанію Від Шаньшань Ван CNN в Пекіні.  Урядова регуляторна група Китаю заявила сьогодні, що розпочала розслідування щодо Bioeasy, !!!виробника коронавірусних тестових комплектів, який пізніше відкликав поставки.  
    Вчора іспанський уряд заявив, що відкликав 9000 комплектів після того, як визнав результати "недостовірними".  Bioeasy опублікував заяву на свій обліковий запис у соціальних мережах WeChat сьогодні, вказуючи, що зразки тампонів на носоглотці могли бути відібрані та вилучені та оброблені без суворого дотримання інструкцій компанії, що знизило точність.  
    Компанія додала, що не добре спілкується з інструкціями зі своїми покупцями.
  • Hanna Zabolotna

    Іспанія відправила назад,а в нас будуть використовувати інших не мають
  • Nadiya Cherewnuk Skladaniyk

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up