Ситуація з Covid-19 у місті погіршується. Порушникам карантину відключатимуть світло, воду та опалення

Ситуація з Covid-19 у місті погіршується. Порушникам карантину відключатимуть  світло, воду та опалення
  • У четвер, 11 березня відбулось засідання міського оперативного штабу.
     
  • Лікар – епідеміолог Володимир Паничев проаналізував епідеміологічну ситуації щодо стану захворюваності на COVID-19 на Тернопільщині.

«Станом на 11 березня ситуація із захворюваністю на COVID-19 класифікується як неблагополучна. Ми продовжуємо перебувати у стані епідемії. Область віднесено у  «помаранчеву» зону карантину. Спостерігаємо стійку тенденцію до ускладнення, що проявляється в наступному: ріст захворюваності, зростання показників інцидентності, перевищення порогових значень для грипу, ГРВІ та COVID-19,  зростання числа людей, що продовжують хворіти, зростання числа госпіталізацій, ріст числа пацієнтів, що потребують кисневої підтримки, ріст числа осіб, що помирають, і кількість одночасно діючих спалахів хвороби», - зазначив Володимир Паничев. – Відмічаємо, що серед померлих збільшилася частка людей віком від 40 до 60 років. Невеликим позитивом є те, що вікова структура хворих серед дітей в місті складає 5%».

Володимир Паничев додав, що в області зафіксовано перевищення двох критеріїв, за якими, в тому числі, оцінюється приналежність до певної зони карантину. Один з них – це рівень перевищення порогу на ГРВІ, грип та COVID-19, який складає + 47%, та перевищення другий день поспіль показника росту госпіталізації - 60% і більше. Якщо таке зростання спостерігатиметься і сьогодні, 11 березня, є загроза в найближчому часі потрапити у «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

Щодо ситуації в  місті, перевищення порогу захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19 наразі не спостерігається. Більше того, цей показник на 14,5 % нижчий, від розрахункового порогового значення. Однак, щодня третина нових зареєстрованих випадків COVID-19 фіксується саме у Тернополі, що засвідчує серйозну ситуацію із захворюваністю на коронавірус у місті.

Відео дня

Оскільки у регіоні виникла загроза ускладнення ситуації та спостерігається велика навантаження на систему охорони здоров’я у місті, і, насамперед, на заклади, що надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірус, наразі необхідно використати усі можливі засоби стримування захворюваності та темпів поширювання COVID-19/

Тому, закликаємо тернопільських підприємців та усіх жителів міста неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів та усіх заборон, які запроваджені для «помаранчевої» зони карантину.

Міський голова Сергій Надал зауважив, що до закладів харчування, нічних клубів, які порушують карантинні обмеження, будуть застосовувати санкції, аби зменшити кількість хворих.

"Я попрошу управління ЖКГ вивичити питання можливості зупинення подачі електроенергії, тепла, водопостачання до тих закладів-порушників, які створюють передумови для поширення Covid-19 на території Тернополя", зазначив Сергій Надал.

Наші журналісти зв'язатись з керівником управління ЖКГ Олегом Соколовським. 

"Наразі про такі дії чув лише із засідання, поки що доручення не приходило. Ймовірно, воно буде вже із наступного понеділка", - сказав пан Соколовський.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up