Фудблогер Оксана Матвєєва поділилася рецептами десертів без цукру

Фудблогер Оксана Матвєєва поділилася рецептами десертів без цукру

Тернопільський фудблогер Оксана Матвєєва випікає та готує солодощі без цукру. Вона бере рецепти з різних джерел, замінює цукор, борошно на корисні складники, таким чином виходять неповторні солодощі без шкоди для здоров'я. Рецепти цих ласощів розміщує в себе на сторінці в instagram.

Такі смаколики не тільки корисні для здоров’я, а й допомагають зберегти фігуру. Оксана розповіла, що ідея готувати солодощі без цукру у неї виникла під час другої вагітності.

- Після  народження першого сина Тимофія  я  поправилася на 10 кг, - каже Оксана Матвєєва. -  І мені було важко скинути вагу.  Я неправильно харчувалася. Коли ми з чоловіком планували другу дитину, я поставила собі мету так не поправлятися, зробити все можливе, щоб уникнути тих помилок, які були при першіій вагітності та після пологів. Тому під час другої вагітності я відмовилася від цукру. Якщо навіть вживала десерти в кафе чи ресторанах, то в малій кількості і не кожен день, та як я звикла.

За словами Оксани, спочатку, коли вона пробувала готувати такі солодощі, то цукор заміняла на мед. Але зрозуміла, що мед не завжди поєднується з іншими складниками, тому почала шукати інші альтернативи. Крім того виникали різні спірні питання щодо того чи можна нагрівати мед. Тому цукор вона замінює не тільки на мед, а й на інші продукти - сиропи, натуральні цукрозамінники тощо. Замість білого борошна додає цільнозернове, кокосове, вівсяне, рисове і т. д. Крім цього Оксана любить готувати десерти іноземної кухні, де використовують екзотичні інградієнти такі, як кокосова олія, фініки, арахісова паста тощо. За її словами, такі солодощі дуже смачні та «цікавіші» ніж ті, до яких ми звикли в українській кухні.

Відео дня

Готує солодощі без цукру Оксана не тільки для себе, а для всієї сім’ї.

- Спочатку старалася готувати в маленьких порціях, - каже вона. - Якщо ти початківець в цій сфері, то  варто готувати в малій кількості, щоб спробувати, що подобається, підібрати потрібні рецепти. Я готую і для дітей, і для себе, я дуже люблю до кави солодощі, тому в мене у холодильнику завжди є вони.

Цукор заміняє  Оксана не тільки в своїх десертах, а й в приготуванні їжі для дітей. Проте цукор - не є табу у сім’ї: жінка дозволяє собі і дітям поласувати тортом чи іншим десертом з цукром.

Оксана Матвєєва поділилася з читачами "20 хвилин" рецептами десертів без цукру. 

Корисні цукерки із фініками.

На 15 шт потрібно :
Фініки 20 шт
Родзинки 50 грам
Вівсянка не швидкого приготування 60 грам
Льон
( можна ще протеїн )
Мед
Фініки та родзинки залити кип'ятком на 5 хвилин. Злити воду, обсушити паперовими рушниками. З фініків забрати кістку.Змолоти в блендері родзинки та фініки до однорідної констнстенціі. Вівсянку та льон змолоти в блендері чи кавомолці/ Все разом з’єднати, додати мед до смаку.Сформувати кульки та обсипати керобом чи какао, кунжутом чи кокосовою стружкою. Поставити в холодильник на 15-20 хв ! Готово ! Цукерки можна зберігати ще близько тижня.  

Кешью Кейк або Чізкейк без випічки і без сиру 

На 4 порцій потрібно :
50 грам фініків (чи родзинок)
100 - 130 грам горіхів мигдаль (чи будь-яких)
5-6 ст кокосового масла (якщо немає, то звичайне масло)
200 грам кешью (попередньо замочених у воді на 5 год чи наніч)
Лимонний сік 2 ст л
Рідкий мед до смаку .
Ванільний екстракт .
Фрукти (чорниця + полуниця якщо є)
Фрукти для прикрашання та мя'та
Приготування :
Мигдаль подрібнюємо, додаємо фініки без кісточки, мед до смаку .
Потім розтоплене кокосове масло 1 ст. л.
Замішуємо та трамбуємо у форму. Ставимо в холодильник.
Для кешью маси:
Попередньо замочені кешью збиваємо у блендері до однорідності, додаємо сік лимона, мед до смаку та ванільний екстракт .
Ділимо на дві половини, додаємо в одну половину чорницю та кокосове масло 2ст.л., в іншу полуницю та також кокосове масло 2 ст. л.(ця комбінація може бути будь-яка за вашим смаком). У форму із основою заливаємо перший шар та ставимо у морозилку на декілька хвилин. Як застигне, заливаємо другий шар. Ставимо все в морозилку. Перед подачею виймаємо з морозилки на 10 хвилин швидше, щоб наш кешьюкейк став мяким; прикрашаємо фруктами та м’ятою .

Вівсяне печиво нашвидкоруч
Потрібно :
вівсяні пластівці 140 грам ( не швидкого приготування ! Завжди беріть лише ті, які варяться! Вони найбільше корисні. І саме завдяки такій вівсянці ви будете мати енергію)
Кефір 1% - 200 мл
Родзинки 25 грам 
Мед 50 грам (чи інший підсолоджувач), кориця 1-2 ч л
.Родзинки залити окропом на 10 хвилин, потім процідити і підсушити рушником .
Вівсянку залити кефіром (можна половину сухої вівсянки змолоти у блендері, якщо ви хочете більш ніжну консинстенцію).
Додати мед і родзинки, все помішати. Залишити на 10 хвилин.
На деко чи силіконовий коврик столовою ложкою викладаємо тісто. Та вологими руками надаємо форму. Паргамент ще можна змстити кокосовим маслом, щоб не прилипло. Виіпкамо в розігрітій до 180 градусів духовці на 40 хвилин, періодично дивіться, щоб не підгоріло. Готово!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up