Свої родимки обстежують десятки тернополян

Свої родимки обстежують десятки тернополян

У День меланоми в обласному шкір вендиспансері з 8.00 десятки тернополян прийшли обстежити свої родимки. Сьогодні онкодерматологи працюють цілий день і обстежують усіх охочих.

Тернополянка Галина прийшла в шкірвендиспансер перевірити свої родимки, бо останнім часом вони її більше непокоять.

- Маю родимку і на голові, і на шиї і на тілі, - каже жінка. – Деякі дуже заважають, чи причесатися потрібно, чи ланцюжок ношу, одягом можна зачепити, часом травмую їх. Багато років не перевірялася. Але бачу, що кожного разу після моря їх стає більше. Щось мені це не подобається. Піду до лікаря, пораджуся, може доведеться їх видалити.

Сьогодні у День меланоми в обласному шкірвендиспансері в  рамках акції до Дня меланоми працює три лікарі. Прийом відбувався з 8 до 12, з 12 до 15 та з 15 до 18 години.

Відео дня

- Акція, яка відбувається сьогодні – це скринінг, - зазначила завідуюча диспансерним відділенням шкірвендиспансеру, кандидат меднаук Тетяна Шкробот. – Це дев'ятий Всеукраїнський День діагностики меланоми в рамках пан'європейської програми «Євромеланома». Ми хочемо привернути увагу до цієї проблеми. Наше завдання виявити на ранніх етапах ознаки переродження доброякісного пігментного невуса в злоякісний новоутвір, пояснити пацієнам, як і скільки можна перебувати на сонці, як захищатися від шкідливого впливу ультрафіолету.

Часи, коли вважалося, що  ультрафіолет додає краси і здоров'я, минають, наголошує лікар. На сьогодні доведено, що під дією ультрафіолету відбуваються мутації ДНК, причому це сприяє не лише утворенню новоутворам на шкірі, але розвитку онкопроцесів в організмі.

Пацієнтам із родимками медики пояснюють, що перебувати на сонці в нашій широті з 11 до 15 годин категорично не можна. Діти до 3 років не мають знаходитися під прямими сонячними променями. А при появі будь-яких сумнівних пігментних новоутворів, які збільшуються в розмірах, в яких змінюється поверхня, змінюється концентрація пігмента, варто одразу звернутися на огляд до дерматоонколога.

Дерматоонколог в обласному шкір вендиспансері працює постійно.

- Огляд дерматоонколога у нашому закладі відбувається щотижня, безкоштовно, - зазначила Тетяна Шкробот. - Потрібно звертатися в реєстратуру і записуватися на прийом. Гафік прийому щомісяця коригується відповідно до можливостей прийому. Наші дерматоонкологи пройшли навчання дерматоскопії, мають дерматоскопи. Це неінвазивний метод діагностики, який дозволяє відрізнити типові і нетипові клітини в новоутворі, побачити те, що на око не є доступним. Обстеження швидке і абсолютно безболісне.

Нагадаємо, Всеукраїнський День діагностики меланоми проходить щорічно за підтримки Міністерства охорони здоров'я України, Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів, громадської організації «СТОП меланома», а також постійного партнера пан'європейського проекту «Євромеланома» лабораторій La Roche-Posay. 

Про підсумки акції читайте згодом

 

Довідка

Поліклініка обласного шкірвендиспансера:

вул. Князя Острозького, 39 , м. Тернопіль; 
тел. (0352) 25-38-01 реєстратура

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Петро Білецький

    Знов лікарі на бабки розводять. Дайте їм вже на решті нормальну зарплату шоб вони тут заробітками не займались

    Таня Слободяник reply Петро Білецький

    До чого тут заробітки лікарів? Хороша практика попередження хвороби, а якщо хтось не бажає лікуватись то і не варто !

    Петро Білецький reply Таня Слободяник

    Хороша практика обманювати людей. Я на 100% впевнений шо вони знаходять проблему навіть там де її немає. Таким чином витягують гроші з людей. Я з нашою медициною знаомий добре бо сам пройшов ті круги пекла і тих невігласів в халатах.

    Mary Smith reply Петро Білецький

    Судячи з Ваших коментарів, то все - погано. Поцікавтесь статистикою: День меланоми проводиться в Україні з 2009 року, лише за шість років по всій країні було оглянуто близько 20 тис. осіб, виявлено 338 випадків меланоми. За останніми даними Національного канцер-реєстру (за 2013 рік), в Україні було зареєстровано 3,5 тис. нових випадків меланоми. Якщо в США від цього захворювання гинуть 5% пацієнтів, то в Україні - 90%. Вражаюча цифра, чи не так? І все через невігластво людей, які невчасно звертаються до лікарів бодай на обстеження. А Ви тут про гроші...

    Петро Білецький reply Mary Smith

    Ви де таку статистику взяли ???  Не кожна родимка меланома. Але якщо дохтір почне в кожній колупатись то може і шось статись.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up