Як Тернопільщина підготувала лікарні другої хвилі для пацієнтів з COVID-19

Як Тернопільщина підготувала лікарні другої хвилі для пацієнтів з COVID-19

Медицина області справляється з наданням допомоги тим, хто її потребує.

Тернопільська область - лідер серед регіонів України щодо готовності лікарень до другої хвилі коронавірусу. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. І це при тому, що обидва міста червоної карантинної зони знаходяться саме у нашій області - Тернопіль та Бережани. 

- Нагадаю, що за новими критеріями віднесення до «червоного» рівня епіднебезпеки (захворюваність у 5 разів вище середньої по Україні за останні 14 днів, яка наразі складає 99,8 на 100 тисяч населення) з 28.09.2020 «червоними» стали 2 адміністративних одиниці. Це - місто Бережани Тернопільської області та, власне, сам обласний центр -Тернопіль, - йдеться у дописі.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшко, область є лідером за всіма чотирма аналітичними показниками в розрахунку на 100 тисяч населення:

✅ Загальна забезпеченість ліжок, відведених під COVID-19.

✅ Забезпеченість ліжок з підбитими киснем.

✅ Забезпеченість ліжок у відділеннях інтенсивної терапії.

✅ Забезпеченість апаратами ШВЛ.

«Така підготовленість дозволяє місцевій системі охорони здоров'я справлятися з найбільшим у країні рівнем захворюваності і надавати допомогу тим, хто її потребує», - додав Ляшко.

Відео дня

Віктор Ляшко ще раз нагадав про необхідність дотримуватися протиепідемічних норм, носити маску та уникати масових скупчень людей.

До слова, наприкінці червня після нового антирекорду щодо кількості нових хворих на коронавірус, щоб забезпечити медичною допомогою усіх людей, які потребують госпіталізації, МОЗ почало розгортати в Україні лікарні другої хвилі.  

А наприкінці серпня міністр Степанов уже заявив, що Міністерство охорони здоров'я відкриває лікарні другої хвилі та об'єднує їх із лікарнями першої через велику кількість госпіталізованих пацієнтів із COVID-19.

"Міняємо алгоритми маршрутизації пацієнтів, надання допомоги. Я дав доручення об'єднати лікарні першої та другої хвилі у зв'язку з великою кількістю госпіталізованих. Вважаю, ми маємо говорити, що у нас немає вже лікарень першої та другої хвилі. Я практично щодня підписую нові розпорядження про введення нових лікарень в областях. Велику кількість хворих фіксують у всій країні", - сказав він.

Читайте також З 14 вересня хворих на коронавірус приймають ще і у другій лікарні. Чим забезпечений заклад?

Дві лікарні Тернополя, призначені для хворих на СOVID-19, уже заповнені. Де розміщатимуть пацієнтів?
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрій Питляр

    Цікаво було б в цифрах скільки допомоги для області надав Київ,з їхніми хвалебними безкоштовними тестами(котрих ніде немає).А ПЛР тест вартує 920 гривень.Піарщики фі пиздаболи сили вже немає слухати ту дурню.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up