Дві лікарні Тернополя, призначені для хворих на СOVID-19, уже заповнені. Де розміщатимуть пацієнтів?

Дві лікарні Тернополя, призначені для хворих на СOVID-19, уже заповнені.  Де розміщатимуть пацієнтів?
  • У Тернополі знову фіксують рекордні показники захворюваності на коронавірус. Зростає і кількість людей у важкому та середньому стані, які потребують госпіталізації.
  • Як повідомили "20 хвилин" керівники тернопільських лікарень №1 та №3 - у цих закладах ліжка вже заповнені.
  • Де розміщатимуть інших хворих та яка ситуація в районах, читайте у матеріалі. 

За інформацією Тернопільського обласного лабораторного центру, за останню добу 29 серпня в області зафіксували 225 випадків коронавірусної інфекції. Значна частина із них - 63 у Тернополі. І такі цифри ми бачимо впродовж останнього тижня. 

Загалом, продовжують хворіти 819 людей. Спочатку хворих розміщували у Тернопільській лікарні швидкої допомоги, яку навіть перетворили у госпіталь.

Із 25 серпня хворих на Covid-19 та людей з підозрами приймає і Тернопільська міська лікарня №3. Але, за даними керівника, місць для хворих з коронавірусом тут більше немає. 

Відео дня

Скільки людей у лікарнях?

- У нашій лікарні заповнені усі ліжка. Кілька місць ми маємо ще для ПЛР-позитивних пацієнтів. Інших хворих приймає лікарня №3, - коментує директор Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.  - У стаціонарі знаходяться хворі середньої важкості та важкі пацієнти. Інші лікуються амбулаторно під наглядом сімейних лікарів. 

Пан Чайківський також повідомив, що зараз у госпіталі перебуває 124 пацієнти. Із них двоє людей - на апараті ШВЛ. Ще п'ять пацієнтів - на проточній подачі кисню і сім пацієнтів - на кисневому концентраторі. 

За повідомленням директораТернопільської лікарні №3 Юрія Лазарчука, на вихідних заповнили останні ліжка хворі і в цьому закладі. 

- На вихідних ми заповнили останні місця в лікарні, - говорить головний лікар. - У стаціонарі зараз перебуває 48 пацієнтів, це включно з підозрами і з підтвердженим діагнозом. У важкому стані пацієнтів у нас немає. На кисневому забезпеченні шість людей. Усі хворі в цьому закладі - жителі Тернопільської громади. 

Юрій Лазарчук каже, що зараз лікарня повністю забезпечена медикаментами, засобами захисту для персоналу. 

Де розміщатимуть хворих далі?

Про те, що буде з новими хворими на коронавірус, ми запитали у заступниці начальника обласного управління охорони здоров'я Лідії Чайковської. 

- Справді, за нашими даними усі місця в лікарнях заповнені. Ми вже направили лист у Міністерство охорони здоров'я України про відкриття Тернопільської міської лікарні №2 для прийому хворих з коронавірусом, - каже Лідія Чайковська.  

Лідія Чайковська каже, що загалом, лікарня №2 готова приймати пацієнтів, хворих на коронавірус. Але як буде із плановими хворими - невідомо. 

- Міський відділ охорони здоров'я повідомив, що лікарня №2 готова приймати пацієнтів, усе погоджено, - продовжує співрозмовниця. - Для лікування цих хворих потрібно небагато: захисні костюми для медпрацівників, кисень і медикаменти для хворих. Також має бути розмежування потоків хворих. Наразі в медзакладі розробляють план дій. Зокрема, який корпус мають віддати для лікування хворих на коронавірус. Ці пацієнти мають бути ізольовані від тих, які поступають з іншими хворобами. 

Яка ситуація у районах

За словами чиновниці, у районах ситуація дещо краща, ніж в обласному центрі, тому що кількість хворих там росте не так швидко. 

- Найбільше заповнені ліжка - у місті Чортків та в Бережанах, - говорить заступниця керівника управління охорони здоров'я області. - Ці міста вже з понеділка будуть в червоній зоні карантину. Чим більше є підтверджених випадків захворювання - тим більше важких хворих, які потребують госпіталізації. 

Нагадаємо, за даними ДУ "ОЛЦ МОЗ Цкраїни", за останню добу в Чортківському районі виявили 23 нових випадки захворювання, в Бережанському - 2 випадки. Всього хворих у Чортківському районі - 322, у Бережанському - 204. 

Наразі ми намагаємось зв'язатись із керівником Тернопільської міської лікарні №2, щоб дізнатись чи готова лікарня приймати пацієнтів. 

Читайте також: 225 випадків Covid-19 за останню добу підтвердили на Тернопільщині. Яка ситуація в районах? 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (74)
  • Олеся

    Надала в тюрму потрібно садити, за ті фестивалі та святкування
  • Софія Олексіївна

    Чому мера міста  ніхто не може зупинити ?
  • Дмитро

    Лисого на нари !
  • Ігор Ігорович

    Адепти змов , де ви?
    Розказуйте про "віруса немає "
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up