Тернопільська тренерка нагадала про користь прогулянок перед сном. А ви так робите? (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Тернопільська тренерка нагадала про користь прогулянок перед сном. А ви так робите? (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Коли ви востаннє виходили на вечірню прогулянку? Важко пригадати? На жаль, ви в цьому не самотні.

— У наші дні люди не задумуються про користь прогулянок перед сном, і дуже навіть дарма, — зазначає на своїй сторінці у соцмережі фітнес-тренерка з Тернополя Тетяна Ніколаєва. — Через свої лінощі як пенсіонери, так і молодь мають безліч проблем зі здоров'ям, яких можна було б уникнути завдяки достатньої фізичної активності.

Ходьба — це теж фізична вправа, яка підвищує тонус м'язів і змушує працювати серцево-судинну систему в посиленому темпі. Досить присвячувати прогулянці 30-60 хвилин, щоденно, щоб підтримувати своє тіло в хорошій формі.

Вечірні прогулянки — це відмінний спосіб очистити голову від нав'язливих думок, які переслідували вас протягом напруженого робочого дня. Крім того, під час ходьби активізуються м'язи, які зазвичай не діють, поки ви сидите за робочим столом. Для того щоб зняти напругу і повністю розслабитися, досить навіть 30-хвилинної прогулянки на свіжому повітрі.

Відео дня

7/8-годинний сон необхідний кожній дорослій людині щодня. Під час сну організм відпочиває і набирається сил для нового дня. Розслабляючий ефект вечірньої прогулянки дозволить вам швидко і глибоко заснути, давши своєму тілу достатньо часу на відновлення.

Прогулянка також дозволить вчасно переварити вечерю, що в свою чергу буде сприяти нормалізації сну. Однак пам'ятайте, що займатися ходьбою варто не раніше, ніж через 30 хвилин після їжі.

Прогулянка в кінці робочого дня допоможе зняти напругу в м'язах спини, які часто спазмуються в результаті неправильної постави і сидячого способу життя.

Розслабляючий ефект ходьби позитивно позначається на роботі серцево-судинної системи, утримуючи тиск в судинах на здоровому рівні.

Мало хто знає, що ходьба по вечорах також позитивно позначається на роботі імунної системи, яка допомагає вашому організму боротися зі всілякими хворобами.

Вечірня прогулянка — це те ж тренування. Вона дозволяє підвищити силу і витривалість в м'язах, що дуже стане в нагоді вам під час занять в тренажерному залі.

Прогулянки перед сном дозволяють розслабитися і очистити свої думки. Коли ваш мозок заспокоюється, ви забуваєте про всі негативні моменти, пережиті за день. Позитивний настрій — це хороша профілактика ризику розвитку депресивних станів.

А ви гуляєте ввечері перед сном? Діліться своїм досвідом у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • ternopoler007

    Між заправками і новобудовами в парку, кайф
  • Mariana Gaidamakha

    Так

keyboard_arrow_up