Тернопільський пластичний хірург готовий безкоштовно прооперувати 10 людей, які страждають через свою зовнішність

Тернопільський пластичний хірург готовий безкоштовно прооперувати 10 людей, які страждають через свою зовнішність
Фото надані Миколою Никитюком

Благодійний проект "Промінь милосердя у Тернополі від центру хірургії одного дня" започаткували пластичний хірург Микола Никитюк та власник медичного центру Олег П’ятничка. Лікар готовий безкоштовно прооперувати людей, які комплексують через свою зовнішність.

Хірург проведе відбір серед охочих і обере 10 осіб, яких прооперує і забезпечить післяопераційну реабілітацію. Каже, що обиратиме людей, які опинилися у складних життєвих обставинах і не мають коштів на операцію. А також найперше звертатиме увагу на випадки, які заважають людям жити повноцінно і завдають їм страждань.

Після того як Микола Никитюк поширив інформацію про безкоштовні пластичні операції у соцмережах, до нього звертаються дуже багато людей, навіть з-за кордону. Одна жінка вже прооперована.

- Я поставив собі цілі і хочу прооперувати хоча б 10 чоловік, - каже лікар. - Хочу показати іншим, що надія є, не треба опускати руки.

Відео дня

Про операцію мріяла 15 років

- Раніше я працював у Києві, але побачив, що у Тернополі є попит на пластичну хірургію, - каже Микола Миколайович. - Проте я зіштовхнувся з тим, що є багато людей, яким допомога потрібна, але вони не мають грошей на операцію. І я вирішив, оскільки маю такі можливості, допомогти хоч невеликій кількості людей змінити їхнє життя. Постало питання, де реалізовувати такий проект у Тернополі. Адже для цього потрібно мати клініку. І я обрав медичний центр “Паракліт”, на базі якого є “Центр хірургії одного дня”. Власник центру Олег П’ятничка мене підтримав.

Благодійний проект стартував кілька тижнів тому. Спершу лікар разом з волонтерами-однодумцями Олександром Хомою та Віктором Гунькою поширили інформацію у соцмережах, аби таким чином знайти людей, яким потрібна пластина операція і які не мають можливостей її зробити.  Микола Миколайович вже провів перші консультації і одну операцію  в рамках благодійного проекту.

- Є багато людей, які сидять вдома наодинці зі своєю проблемою, страждають. Є такі, що готові піти на операцію, але не мають грошей. Хтось ще й боїться, не знає, куди звернутися, - каже Микола Никитюк. - Я готовий допомогти таким людям. Історії кількох пацієнтів покажуть на одному з місцевих каналів, як приклад для інших, щоб інші могли бачити, що їхня проблема не безнадійна, що вихід є і їм можна допомогти.

Лікар вже провів першу операцію. Все пройшло успішно, пацієнтка почувається добре. Це 30-річна жінка, вона задоволена.

- Вона про цю операцію мріяла 15 років, просто не було грошей, - каже пластичний хірург. - І це не є якась забаганка, - не збільшення грудей чи підкачування губ. Хоча є люди, яким таке теж потрібно, приміром, після мастектомії, аварій...

Кандидати на операцію мають пройти відбір

Микола Никитюк наголошує, що може надавати послуги пластичної хірургії, естетики обличчя. Але у своєму проекті робить акцент на реконструктивну хірургію, допомагає позбутися того, що людей мучить, від чого вони страждають.

- Щоб взяти участь у проекті, потрібно зв’язатися з лікарем і прийти на консультацію. Під час консультації ми проводимо відбір, бо перед нами стоїть вибір, кому надати допомогу, чи бідній людині, в якої справді біда, - рука не розгинаєтся, пігментна пляма, через яку вона страждає. Чи просто прийшла людина, більш-менш нормально забезпечена, але лисіє і хоче зробити пересадку волосся. Ми йому теж можемо зробити таку операцію, але на платній основі, бо є люди, які не мають такої можливості.

Пластична хірургія складаєтся з реконструктивної і естетичної,  і всі ті проблеми, з якими приходять люди, можна розділити на дві категорії, пояснює лікар. Перша - це те, що пацієнту псує настрій. Людина не подобаєтся собі в дзеркалі, але на зовнішній вигляд це не впливає. А є проблеми, які об’єктивно псують зовнішність, - на людину всі звертають увагу, це заважає їй у школі, інституті. Людина страждає. Ось таким лікар і хоче допомогти.

Всі витрати на операції Микола Никитюк готовий покрити власними коштами. Свою роботу виконає безкоштовно, а саме це найбільша стаття витрат.

- Операції дорогі, але все залежить від того, скільки лікар призначає за свою роботу, - каже він. - Ціна на естетичну і пластичну хірургію дуже різна, це як мистецтво, - хтось продає картини по 100 грн, хтось по 1000. Тут теж так. Випадки теж різні, один і той самий рубець в різних місцях має різну складність втручання. Я готовий це все робити безкоштовно. А витрати на ліки - це посильно для нас.  

Мріяв стати пластичним хірургом

Микола Никитюк розповів про себе. До 17 років він жив у Києві, потім вступив у тернопільський медуніверситет і переїхав до нашого міста.

-  Хотів бути хірургом завжди. Мене завжди цікавила людина, - каже він. - І коли постало питання, куди вступати, я зрозумів що медуніверситети дають такі знання, яких ми більше ніде не отримаємо, - ні в технічних, ні в гуманітарних вузах. Тому я не вагаючись, вступив у медуніверситет, відвідував хірургічний гурток. Після того вступив  у клінічну інтернатуру на базі першої міської лікарні. Тоді були думки про реконструктивну хірургію, але на той час інформації про це було мало, інтернет був ще не настільки поширений. Пригадую, як замість того, щоб придбати дорогий смартфон, я придбав дерматом - спеціальний апарат, яким можна робити пересадку шкіри. А в хірургічному відділенні такого апарату ніхто не мав, була в ньому дуже велика потреба. Але я зрозумів, що телефон ні до пластичної хірургії, ні до допомоги людям мене не наближає. Це була на той час просто цікава іграшка. Тому я обрав апарат, який коштував 500 доларів, і виплачував півроку за нього кредит. Це були мої перші кроки в напрямку реконструктивної пластичної хірургії.

Далі лікар пішов у клінічну ординатуру у Тернополі, працював секретарем кафедри загальної хірургії, вчив іноземних студентів.

- І ось під час пар  в нас були хвилини відпочинку, коли 5-6 хвилин можна було поговорити про життя, - пригадує він. - Студенти розповідали, де хочуть працювати. Були такі, що з Африки приїхали, а мріяли про Нью-Йорк, бути кардіохірургом, нейрохірургом, пластичним хірургом. І я зрозумів, що треба рухатися швидше, почав працювати над собою, - багато читати, переглядати ролики в Ютубі. Потім я працював хірургом у лікарні. І якось я переглядав відеокурс лайф-коуча Тонні Робінса, де він розповідав про те, як в житті зробити прорив. І я розумів, що мені теж хочеться таке зробити. Бо вже здобув досвід, а пластична хірургія була моєю мрією. І ось я побачив у Інтернеті кастинг на безкоштовне навчання в клініку пластичної хірургії у Києві. Цікаво, що він мав відбутися наступного дня, і я довго не думаючи, зібрав швидко речі і вже через годину їхав за кермом у Київ. Була співбесіда з керівником клініки, і він мене запросив на безкоштовне навчання. Таке навчання насправді дороге, тож мені дуже пощастило. Після того мене запросили на роботу в одну зі столичних клінік. Довелося вийти з зони комфорту, – звільнитися з роботи, бо я працював хірургом у Тернополі і поїхати до Києва. Було багато операцій, я набрався досвіду, до мене часто звертаються друзі, знайомі, родичі. Якщо є можливість допомогти, я це роблю. Вважаю, що відмовляти неправильно.

Людям, які мають вади зовнішності, Микола Никитюк радить найперше прийти на консультацію і поговорити з лікарем.

- Консультація - це не операція, - каже він. - Це навіть не аналізи, не обстеження. Просто треба  з’ясувати, чи дійсно ця проблема є. Якщо все таки є, треба розібратися як можна її вирішувати. Бо не завжди потрібна операція, приміром, багато рубців можна зашліфувати хімічним чи механічним методом, лазером. Скальпель - це остання міра. Коли людина дізнається про варіанти, вона може принаймні про них подумати. Ну і головне – не боятися.

Довідка

У рамках благодійного проекту пластичний хірург проводить безкоштовні операції з корекції обличчя та тіла; закриває великі дефекти шкіри; проводить пересадку волосся у випадку облисіння( а також брови, вуса, бороду); видалить рубці шкіри; допоможе позбутися невусів, атером, ліпом; відкорегує асиметрію губ. А також пацієнти отримають належну реабілітацію в післяопераційному періоді .

P.S Після виходу статті на сайті "20 хвилин" до лікаря звернулося дуже багато людей з різними вадами, які хочуть зробити пластичну операцію. 28 грудня Микола Никитюк повідомив, що вже вибрав 10 чоловік, яких прооперує. Тому відбір пацієнтів завершений. Про окремі випадки лікар обіцяє розповісти читачам "20 хвилин". Далі буде.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • люба

    Як можна з Вами зв"язатися?
  • Олеся

    Як можна до нього записатись на консультацію?
  • Myroslava Butenko

    добра справа,Бог нагородить тебе своєю ласкою,дякую тобі за чуйність
  • тарас

    обличчя таке хитре - хитре, а сам такий як інші недолікарі жадний- жадний

    Свідомий Громадянин reply тарас

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up