Тернополяни мають переукласти декларації з педіатрами. У дитячої лікарні забирають поліклініки

Тернополяни мають переукласти декларації з педіатрами. У дитячої лікарні забирають поліклініки
  • У Тернополі об’єднують первинну медичну допомогу для дорослих та дітей.
  • Що зміниться для пацієнтів педіатричних відділень – дізналися «20 хвилин».

Такі зміни виникли у зв’язку реорганізацією медичних закладів Тернополя згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 127 від 28.02.2023 року. На виконання постанови, всі шість педіатричних відділень міської дитячої лікарні переходять до Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Що буде з медиками?

Процес переходу триває від першого лютого 2024 року. Він не буде швидким, адже є нюанси як для керівників, так і працівників, для «20 хвилин» коментує директор міської дитячої лікарні Андрій Артимович.

— Ми маємо передати Центру первинної медико-санітарної допомоги все майно, яке є в педіатричних відділеннях. Щодо працівників, то виводимо їх з кадрових програм нашої дитячої лікарні, електронної системи охорони здоров’я України eHealth. А вже керівництво Центру має знову приймати їх на роботу, медикам ще треба буде звернутися до податкової, аби отримати нові електронні ключі. На все треба час, — каже пан Андрій.

Відео дня

Вже офіційно у складі Центру первинної медико-санітарної допомоги працюють фахівці педіатричного відділення № 6, що на вулиці Морозенка, 7. Інші – у процесі переоформлення.  

— До кінця тижня маємо повністю передати відділення №2, що бульварі Данила Галицького, 28. Думаю, 12-13 лютого під новим керівництвом вже працюватимуть і медики педіатричного відділення №3, що на вулиці Миру,11. І так працюємо поетапно, — каже Артем Артимович.

Директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Медвідь повідомив, що поки кадрових змін у педіатричних відділеннях не передбачають.

Коли поновлювати декларації?

Станом на шосте січня 2024 року, у педіатричних відділеннях Тернополя мають декларації орієнтовно 50 тисяч пацієнтів, каже Андрій Артимович. Пацієнти або їхні батьки мають поновити дані, підписати нові документи з педіатрами. 

Зробити це бажано протягом місяця з моменту остаточного переведення підрозділу.

— Хто користується послугами педіатра у відділенні №6 на Морозенка, той вже може зв’язуватися з ним і домовлятися про переукладання декларацій, — наголошує директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Медвідь. — Коли інші відділення будуть остаточно переведені, ми відправимо смс-повідомлення на вказані у деклараціях номери. Так пацієнти знатимуть, що вже можуть приходити з документами для поновлення меддекларацій.

Нагадуємо, укласти декларацію з лікарем для дитини, молодшої за 14 років, може будь-хто з батьків чи опікунів дитини. З 14 років дитина може робити це самостійно.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, вам потрібні паспорт та ідентифікаційний номер. Якщо ж ви підписуєте декларацію з педіатром, який буде обслуговувати вашу дитину, то також треба свідоцтво про її народження та документи (паспорт та код) одного з її батьків або опікунів.

УВАГА! Педіатр може обслуговувати дітей до 18 років. Далі потрібно буде підписати декларацію з сімейним лікарем або терапевтом.

Де знайти педіатричні відділення?

Зі слів Миколи Медвідя, не планують змінювати місце розташування жодного з шести педіатричних відділень. Як і раніше, вони працюватимуть за такими адресами:

  • відділення №1 – вулиця Федьковича, 16
  • відділення №2 – бульвар Данила Галицького, 28
  • відділення №3 – вулиця Миру, 11
  • відділення №4 вулиця Київська, 12
  • відділення №5 – проспект Злуки, 57
  • відділенні №6 вулиця Полковника Морозенка, 7

— Кожне відділення розташоване у різному мікрорайоні, люди звикли. Вони звертаються туди, де їм зручно, мають там декларації. Без змін залишається і графік роботи. Тобто, можна сказати, окрім поновлення декларацій, ніяких незручностей для пацієнтів не буде, — наголосив пан Медвідь.

Читайте також:

У 12 громадах на Тернопільщині медики розкажуть про ранню діагностику раку

У Тернопільському онкодиспансері відкрили нову операційну

З російського полону повернули військового медика з Чортківщини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Валентина

    Сімейні лікарі зовсім не слідкують за малечею, інколи навіть не знають скільки яких діток у них на дільниці.Малеча потребує  постійного спостереження за розвитком,а сімейним це до лампочки, захворіла дитина тоді мама звертається до лікаря, а так байдуже як там дитя.
  • Валентина

    Це була одна область де ще можна було нормально лікувати діток, тепер буде як скрізь- бардак.
  • Teren Teren

    Дебіли хотіли, щоб весело і по-приколу, а тепер не натішаться, ше й невдоволені. І чого б то? Хоть паржьом?
  • НАДЯ ЯДАН

    В мене краща ідея.Нехай ще об'єднають з ветклініками і будемо одним махом і за один візит "лікувати" всіх!🙆🤦🤷
    Дурдом на виїзді точно!

keyboard_arrow_up