У лікарнях Тернополя – 160 хворих на COVID-19, семеро підключені до апарату ШВЛ (ОНОВЛЕНЕ)

У лікарнях Тернополя – 160 хворих на COVID-19, семеро підключені до апарату ШВЛ (ОНОВЛЕНЕ)

Ще 28 госпіталізованих мають підозру на ковід.

У Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги перебуває 69 хворих на коронавірус. 5 хворих перебуває на кисневій підтримці через маску, 8 – на кисневому концентраторі. 3 людей підключені до ШВЛ. 3 пацієнтів у лікарні - з підозрою на коронавірус, повідомляє Тернопільський обласний штаб для боротьби з коронавірусом.

У Тернопільській міській дитячій лікарні – 17 хворих ( 11 дітей і 6 дорослих) з підтвердженим COVID-19. 10 людей у лікарні - з підозрою на коронавірус.

У Тернопільській міській лікарні №3 перебуває 42 хворих на коронавірус. 4 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці через маску, 16 пацієнтів – на кисневому концентраторі. 2 людей підключені до апарату ШВЛ. 7 людей у лікарні з підозрою на коронавірус.

Відео дня

У Тернопільській міській лікарні №2 – 32 хворих з підтвердженим COVID-19. 13 хворих перебуває на кисневій підтримці через маску, 2 – на кисневому концентраторі. 2 пацієнтів підключених до апарату ШВЛ. 8 людей у лікарні - з підозрою на коронавірус.

Як наголосив начальник відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак, у Тернополі спостерігається позитивна тенденція до зниження захворюваності на COVID-19, є достатній показник тестувань (виконується норма у 3 рази вища, від рекомендованої) та становить 75,5%, а також у Тернополі є низький показник летальних випадків (0,9%) в той час, як по Україні він - понад 2 %.

До слова, станом на сьогодні в українських лікарнях, визначених для лікування хворих на коронавірус, перебуває понад 20 тисяч пацієнтів, і їхня кількість стрімко зростає. Про це під час брифінгу 8 жовтня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

“Кожного дня ми шукаємо, в який спосіб рятувати людей, щоб це було більш дієво. Однак у медичної системи є певна межа, зокрема обмежена кількість медичних працівників. У наших лікарнях станом на сьогоднішній ранок знаходиться понад 20 тисяч хворих, тобто понад 20 тисяч ліжок вже зайняті. І кожного дня ця кількість збільшується. Медична система не витримає, якщо ми не почнемо масово дотримуватися протиепідемічних правил”, - заявив очільник МОЗ.

Максим Степанов також зазначив, що за пів року медична система України була значно зміцнена: кількість ліжок у лікарнях збільшено з 12 тисяч до 37 тисяч, зокрема у 2,5 рази збільшено кількість ліжок з підведеним киснем; до 34 тисяч на добу збільшено кількість тестувань.

“Але я ще раз наголошую - у системи є певна межа. Медицина може банально не витримати, якщо ми не почнемо усі без винятку дотримуватись правил. Я прекрасно розумію, що ми не можемо зараз піти тим шляхом, яким пішли деякі європейські країни. Наприклад, Ізраїль, який запровадив повний локдаун у зв'язку зі збільшенням кількості хворих. Так, це дієвий засіб, щоб розірвати ланцюг передачі вірусу. Однак для економіки нашої країни це може стати катастрофою”, - сказав міністр.

Максим Степанов вкотре закликав дотримуватись головних протиепідемічних правил: носити маски, дотримуватись соціальної дистанції та користуватися антисептиком.

Щодо апаратів ШВЛ, то в МОЗ повідомляють, що в українських лікарнях наявні понад 4 тисячі апаратів ШВЛ, з них наразі задіяні менше 10%.

Читайте також COVID на Тернопільщині: за добу одужало більше, ніж захворіло. Яка ситуація в районах?
Як доглядати за хворим на COVID-19 в домашніх умовах

Нагадаємо, у вересні 2020 року Міністерство охорони здоров’я оновило єдиний державний протокол лікування хворих на COVID-19. Протокол розроблено фахівцями Міністерства та найкваліфікованішими спеціалістами в галузі охорони здоров’я. Загалом до протоколу повністю включено підходи щодо медикаментозної терапії та кисневої підтримки при коронавірусній інфекції.

Також оновлено стандарти надання медичної допомоги хворим на COVID-19, які визначають чіткий алгоритм дій при появі симптомів COVID-19.

Відповідно до цих алгоритмів, пацієнтів з легкою формою захворювання, які не мають ризику ускладнень, а також пацієнтів, що одужують та вже не потребують цілодобового нагляду лікарів, рекомендовано лікувати амбулаторно, тобто в домашніх умовах.

При цьому лікарі забезпечують постійний контроль поточного стану пацієнта і його контактних осіб за телефоном та/або можуть здійснювати виїзні консультації з дотриманням правил інфекційного контролю. Медичні працівники, які надають медичну допомогу за місцем проживання, і контактні особи пацієнта обов'язково мають використовувати засоби індивідуального захисту.

Амбулаторне (домашнє) лікування суворо заборонене у разі, якщо пацієнт перебуває в групі ризику щодо розвитку ускладнень або має симптоми, що характеризують середньо-тяжкий і тяжкий перебіг.

До таких симптомів відносяться: ядуха; утруднене дихання; збільшення частоти дихальних рухів більше фізіологічної норми; кровохаркання; шлунково-кишкові симптоми (нудота, блювання, діарея); зміни психічного стану (сплутаність свідомості, загальмованість).

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up