У МОЗ змінили критерії поділу на карантинні зони. Як тепер розподілятимуть регіони?

У МОЗ змінили критерії  поділу на карантинні зони. Як тепер розподілятимуть регіони?
  • У середу, 12 серпня Кабінет Міністрів змінив критерії, за якими регіони України підпадатимуть під "зелену", "жовту", "помаранчеву" та "червону" зону.
  • Що зміниться?

Кількість госпіталізацій пацієнтів із COVID-19 зростає. Щодоби у лікарні потрапляють понад 200 людей з тяжким перебігом хвороби, зазначив Максим Степанов. 

Кабінет Міністрів змінив критерії, за якими регіони України класифікуються за "зонами".

«Нові зміни до карантину — це оптимальна форма нової реальності, щоб карантинні обмеження були максимально комфортними для українців і при цьому забезпечували стримування коронавірусу. Ми вирішили зробити ще зручнішими та зрозумілішими критерії, за якими визначається територіальна приналежність регіону до зони небезпеки: червоної, помаранчевої, жовтої чи зеленої», — наголосив Максим Степанов.

Відео дня
blockquote>

За словами очільника МОЗ, зміни стосуються, зокрема, показників, за якими визначається приналежність адміністративної одиниці до карантинної зони. 

«Йдеться про динаміку захворюваності та кількість випадків захворювання, і ми пропонуємо об’єднати це в один показник – і рахувати, виходячи з кількості нових випадків на 100 тис. населення за попередні 14 днів. Це зрозуміліший показник», — заявив Максим Степанов.

Окрім того, Міністр зазначив, що МОЗ вносить зміни до пункту про кількість заповнених ліжок.

Отже,  МОЗ визначатиме рівень загрози за трьома показниками, замість чотирьох: 

  • заповненість ліжок,
  • тестування,
  • рівень захворювань на 100 тисяч населення за 14 днів.

 

«Ми намагалися врахувати всі нюанси. Ми запровадили коефіцієнти щодо кількості людей, які проживають на території адміністративної одиниці. Ми вдосконалили постанову з точки зору її зрозумілості. Також ми вдосконалюємо роботу з контактними хворими. Дуже важливо працювати із людьми на самоізоляції, які повинні залишатися вдома», — резюмував Максим Степанов.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • AnonimT

    тепер показник більше 40людей не буде, тільки до 39 і все.)))

    Всі добре бачать і знають, кругом порушення умов карантину, все працює повним ходом і ніхто нікого не перевіряє і не штрафує. А особливо для приватних фірм, вірусу зовсім не існує, або працюєш або звільняйся, або звільнимо. Дуже і дуже печально, що така халатність в Тернополі!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up