У Тернополі в працівника дитячої поліклініки підтвердили коронавірус. Чи приймають там відвідувачів?

У Тернополі в працівника дитячої поліклініки підтвердили коронавірус. Чи приймають там відвідувачів?
  • Друге поліклінічне відділення Тернопільської міської дитячої лікарні відтепер працює в особливому режимі. Тут пацієнтів приймають лише за електронним записом. 
  • У працівника відділення підтвердили коронавірус, "20 хвилин" стало відомо із власних джерел. Проте заклад роботу не припинив. 
  • За яких умов працює поліклініка, читайте у матеріалі. 

- Ми маємо робити щеплення малюку у педіатричному відділенні №2 на Лесі Українки, але нам повідомили, що відділення працює в особливому режимі, бо там виявили хворих на коронавірус, - каже тернополянка Оксана. - Чи можна звертатись для щеплення чи відділення зовсім закрили? 

Інформацію про те, що у відділенні підтвердили один випадок захворювання на коронавірус, підтвердив директор КНП "Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня" Андрій Артимович. 

- Зараз троє працівників Тернопільської міської дитячої лікарні мають підтверджений діагноз -коронавірус, - каже Андрій Артимович. - Один із них - працівник поліклініки на вулиці Лесі Українки. У відділенні провели необхідну дезінфекцію. Працівники, які були контактними, перебувають на самоізоляції. 

Відео дня

Як працює поліклініка

За словами директора зараз відділення працює у режимі карантину, які і інші медзаклади в Тернополі.

 - У поліклінічному відділенні надають невідкладну та консультативну допомогу, - каже пан Артимович. - Також проводяться усі необхідні щеплення. Проте обмежений вільний плановий захід, а пацієнтів приймають лише за електронними записами, щоб зменшити контакт між пацієнтами в приміщеннях. 

Тож, якщо ви плануєте похід у поліклініку - краще спочатку проконсультуйтесь із сімейним педіатром, а він вже дасть роз'яснення, куди та коли звертатись. 

Коло контактних встановлюють

- Уже кілька осіб визнано контактними, - каже Андрій Артимович. - Усі вони перебувають на самоізоляції. Ми постійно тестуємо усіх працівників нашого медзакладу ПЛР-тестами та методом ІФА. 

Андрій Артимович наголосив, що за результатами епідрозслідування жоден із хворих працівників дитячої лікарні не заразився у медзакладі.

- У нас немає випадків професійного захворювання, - каже лікар. - Це означає, що ніхто із тих, медиків, які працюють з хворими на коронавірус, не заразився від них. Потрібно розуміти, що медики - теж люди. Вони так само ходять в магазини, їздять маршрутками та контактують з людьми. На роботі вони працюють під повним захистом з дотриманням норм безпеки. 

За інформацією про те, скільки випадків захворювання серед медиків у Тернопільській дитячій лікарні, журналісти "20 хвилин" звернулись і в Тернопільський обласний лабораторний центр. Проте наразі там повідомили, що триває епідрозслідування, і його результати зможуть повідомити лише після того, як будуть опрацьовані усі матеріали. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оксана Туряб

    Дурість підхопили.
  • Lesia Povazhna

    Може ще щось підхопили досить брехати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up