У Тернопільському онкодиспансері оновили апарат променевої терапії

У Тернопільському онкодиспансері оновили апарат променевої терапії

На Тернопільщині зможуть проводити променеву терапію онкохворим вдвічі швидше.

У Тернопільському онкодиспансері оновили апарат «TERABALT-100», повідомляє пресслужба Тернопільської ОДА. Завдяки цьому процедура опромінювання пацієнтів зменшилася вдвічі.

Джерело живлення апарату кобальтового опромінення «TERABAL-100» потребує заміни кожних п’ять-сім років. Рекомендована заміна мала відбутися у 2019 році. Однак вирішити питання з перезарядкою ніяк не могли, а виділеної обласною радою суми однаково не вистачало на заміну необхідних деталей.

Єдине в Україні державне підприємство «ІЗОТОП», яке займається обслуговуванням медичного обладнання такого взірця, погодилося перезарядити апарат кобальтового опромінення під особисті гарантії голови адміністрації. А керівнику медзакладу передали гарантійний лист, завдяки якому держпідприємство змогло розпочати заміну джерела енергії.

Відео дня

«Підприємство «ІЗОТОП» виконало домовленості. Ми бачимо, що було здійснено перезаряджання апарату кобальтового опромінення «TERABAL-100». Крім того здійснили переоснащення апарату. Тепер опромінювання пацієнтів здійснюється вдвічі швидше, ніж раніше», — розповідає голова ОДА Володимир Труш.

Як зазначив очільник області, перезаряджання пристрою не вдалося б здійснити без спільної співпраці Тернопільської ОДА, Кабінету Міністрів, Мінекономіці, підприємства та керівництва лікарні.

«Саме сьогодні, у День боротьби з онкологією, ми запустили оновлений апарат. Протягом останнього року було використано майже 10 млн грн додаткових коштів, за які закупили медобладнання. Відтак пацієнтам, які зараз перебувають на лікування в онкодиспансері, можуть надавати якісну медичну допомогу», — каже Володимир Труш.

Читайте також Сьогодні, 4 лютого: Всесвітній день боротьби проти раку
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up