На Тернопільщині першу дозу вакцини від коронавірусу отримали 310 медпрацівників

На Тернопільщині першу дозу вакцини від коронавірусу отримали 310 медпрацівників
Уролог КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №3» Василь Шпур – один серед 80-ти медиків, які отримали 1 березня, першу дозу вакцини від коронавірусної інфекції

2 березня в області щеплення від COVID -19 отримали 80 медиків Управління охорони здоров'я Тернопільщини.

Загалом, за перший день (25.02.2021) вакциновано 90 осіб, за другий день (26.02.2021) – 60 осіб, за третій день (1.03.2021) – 80 осіб, за четвертий день, 2.03.2021 – теж 80 осіб, повідомляє пресслужба управління охорони здоров'я ТОДА.

Відтак, від початку кампанії щеплено 310 осіб, з них отримали 1 дозу – 310 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 0 осіб.

Щеплення проводилося однією мобільною бригадою.

Відео дня

Читайте також Я вже вакцинувалася: Ольга Дивоняк – перша лікарка в області, яку щепили від COVID. Як усе минуло?

Серед 80 медиків, яким провели щеплення 2 березня – 23 чоловіків та 57 жінок. Усі вони є медичними працівниками двох медзакладів - Тернопільського регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру та Тернопільського обласного медичного центру соціально-небезпечних захворювань.

А 1  березня першу дозу вакцини від коронавірусної інфекції отримав головний лікар КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №3» Юрій Лазарчук.

«В умовах пандемії ми усі маємо можливість отримати вакцинацію проти COVID-19 - погоджену Всесвітньою організацією охорони здоров’я - безкоштовну та безпечну. Я підтримую вакцинальну кампанію в області. Вакцинуюся сам і рекомендую іншим, - зазначив лікар.

Також серед вакцинованих медиків уролог КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №3» Василь Шпур. Він також отримав першу дозу вакцини Covishield.

Що відомо про вакцину проти COVID-19 Covishield (Індія):

- AstraZeneca/Oxford є векторною вакциною, яку розробив Оксфордський університет спільно з британсько-шведською компанією AstraZeneca (AZD1222 (ChAdOx1 nCoV-19) або Covishield, також відома як «Оксфордська вакцина»).

- Препарат призначений для активної імунізації осіб, старших 18 років.

- Загалом, для повної вакцинації потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.

Посилання на джерела можна переглянути безпосередньо у матеріалі https://uozter.gov.ua/.../news-1-21-3362-2-bereznya-v... на офіційному веб-сайті УОЗ ТОДА.

Як вакцинують медиків Тернопільщини дивіться у відео Суспільного.

Нагадаємо, 1 березня в Україні стартував запис на безкоштовну вакцинацію від коронавірусу.

В Україні запрацював онлайн-сервіс запису до черги вакцинації проти COVID-19. Майже 45 тис. українців уже висловили бажання отримати щеплення, скориставшись попереднім записом. Про це під час брифінгу розповів Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Як записатись до листа очікування вакцинації від COVID-19

На порталі Дія ви можете це зробити всього за 3 хвилини.

Коли можна зареєструватися?

✅ З 1 березня

Хто зможе записатися?

✅ Кожен охочий

Де можна записатися?

✅ На порталі Дія 👉🏻 http://bit.ly/3q92pID

✅ У застосунку Дія👉🏻 Розділ послуги.

Оновіть застосунок до останньої версії в маркетах, щоб послуга була доступною.

✅ Через національний контакт-центр МОЗ: 0 800 60 20 19

Відеоінструкція 👇

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Tayisa Bubenko

    Такими темпами думаю до мене черга через років 5 дійде...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up