Як доглядати за шкірою восени: головні поради

Як доглядати за шкірою восени: головні поради
  • Прихід осені передбачає собою різку зміну температури, і, відповідно, при неправильному догляді - проблеми зі шкірою. 
  • Тому журналістка “20 хвилин” дізналась у фахівця як правильно доглядати за шкірою восени. 

- Шкіра є найбільшим і дуже важливим органом людського організму. На відміну від усіх інших органів ми її бачимо, тому найменші відхилення від нормального стану шкіри спричиняють не тільки  нездорові відчуття, я і психоемоційний дискомфорт, - розповідає кандидат медичних наук, завідувач диспансерним відділенням КНП Тернопільського обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансеру Тетяна Шкробот. -  Шкіра першою «зустрічається» з усіма факторами впливу зовнішнього середовища, захищає організм від негативних чинників: від перегрівання і переохолодження, від вітрів, від пересихання, від травм і проникнення патогенних мікроорганізмів і ін. Разом з тим нормальне функціонування шкіри у великій мірі залежить від кліматичних умов, від основних параметрів зовнішнього середовища, в якому перебуває людина. 

Як пояснює лікарка, на зміну температури, вологості, інтенсивності інсоляції реагує весь шкірний покрив, але найбільш чутливими є її відкриті ділянки – обличчя, руки і ноги. 

Відео дня

- Я завжди звертаю увагу пацієнтів саме на особливостях догляду за шкірою обличчя, здоровий вигляд  якої є для нас дуже і дуже важливим, - каже пані Шкробот.

Зрозуміло, що із зміною пори роки змінюється температура, вологість, рівень інсоляції. Восени, із зниженням температури повітря, звужуються кровоносні судини, що часто викликає  сухість, посилюють сухість і вітри, додає співрозмовниця. 

Засоби догляду повинні відповідати типу шкіри

- Даючи рекомендації щодо догляду за шкірою обличчя, найперше, що потрібно знати, це те, що всі засоби догляду повинні відповідати типу шкіри людини. Бо цілком іншого догляду потребує нормальна, суха,  масна (жирна), комбінована, чутлива шкіра, ще іншого - шкіра з проявами тих чи інших шкірних захворювань, - розповідає лікарка. 

Отже, лікарка дала загальні рекомендації  для власників різних типів шкіри. 

Для нормальної шкіри 

- Восени необхідно подбати про зволоження і живлення. Рекомендується  очищення (вмивання) проводити водою кімнатної температури, відразу ж після легкого просушування зранку наносити зволожуючі креми, ввечері після аналогічного очищення – наносити живильні креми, - розповідає Тетяна Шкробот. - Інсоляція восени знижується, однак у сонячні дні особам, схильним до утворення пігментацій, при прогнозованому тривалому перебуванні на відкритому сонці необхідно продовжувати нанесення сонцезахисного крему, з фактором захисту + 30, + 15.

 Для жирної шкіри

- Зменшення виділення шкірного сала у холодну пору року відмічають більшість пацієнтів з жирною шкірою. Тому рекомендується частково « послабити» обезжирювання шкіри восени. Очищення проводити пінками, дія яких є делікатнішою і більш поверхневою, -  розповідає кандидат медичних наук. - Обов’язково ретельно вмивати обличчя ввечері, щоб очистити шкіру не лише від шкірного сала і злущеного поверхневого епітелію, але і від забруднення, отриманого впродовж дня. Важливо пам’ятати, що засоби зволоження і інші засоби догляду за жирною шкірою, в т.ч. засоби декоративної косметики повинні мати не комедогенну основу (не блокувати отвори сальних залоз, що сприяє утворенню акне). Зволожуючі засоби для жирної шкіри – це емульсії, флюїди.

 Для сухої шкіри  

- Більш «вибагливою» у догляді є суха шкіра. З похолоданням суха шкіра стає ще сухішою, тому потребує не тільки посилення зволоження, а і інтенсивнішого живлення, - пояснює Тетяна Шкробот. - Для очищення сухої шкіри рекомендується використовувати косметичне молочко, інтенсивно зволожуючі креми зранку, живильні креми ввечері. Тональний крем і інші засоби декоративної косметики повинні бути із серії для сухої шкіри. 

 При алергічних реакціях - звертайтесь до фахівців

- Найскладніше забезпечувати комфортний здоровий стан і вигляд чутливої шкіри, схильної до алергічних реакцій. Вважаю за необхідне звернути увагу на той факт, що підвищена чутливість шкіри - це дуже часто результат неправильного не раціонального догляду або неправильного лікування захворювань шкіри, - каже пані Шкробот. 

 Особам при найменших проявах незвичного незрозумілого реагування шкіри при вмиванні, при появі таких суб’єктивних відчуттів, як печія, стягнення, поколювання, при появі почервоніння і лущення, причина якого не відома, необхідно звертатись за допомогою до дерматолога. Самостійно проводити корекцію таких відхилень стану шкіри не рекомендується, додає фахівець.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up