Як не «згоріти» на роботі і що робити, якщо це вже сталось, радить психолог

Як не «згоріти» на роботі і що робити, якщо це вже сталось, радить психолог
  • Що не може витримати психіка – вона «скидає» на тіло. Тому, якщо ви понад силу і норму віддались роботі, зупиніться. Бо різноманітні болячки – не за горами.
  • Потрібно жити з гумором і легкістю. Та дистанціюватись від проблем і надмірної роботи.

Ви почуваєтесь виснаженим морально, розумово і фізично. Вам все важче прокидатися вранці і примусити себе приступити до роботи. Все складніше зосередитися на своїх обов'язках і виконувати їх своєчасно. Робочий день розтягується до пізньої ночі, водночас руйнується звичний уклад життя, псуються стосунки з оточуючими. Знайомі симптоми і це все ніби про вас? Вітаємо, у вас синдром емоційного вигорання.

Зарадити цій біді можна і треба, наголошує психолог Наталія Гаєвська.

Емоційне вигорання на початковій стадії схоже на хандру. Люди стають дратівливими, уразливими. Вони опускають руки при найменших невдачах і не знають, що з усім цим робити. Тому так важливо розглядати перші «дзвіночки» в емоційному тлі, вжити профілактичних заходів і не довести себе до нервового зриву.

Відео дня

— Людина, яка забагато «запалилась» на початку, вигорає швидше, — каже Наталія Гаєвська. — Така людина бере на себе забагато і не розуміє, коли потрібно зупинитися та відпочити.

Вражає тих, хто має справу з людьми і негативом

Вперше про феномен емоційного вигорання заговорив американський психолог Герберт Фрейденберг ще у 1974 році.

Найчастіше синдром емоційного вигорання пов'язують з проблемами на роботі, хоча такий психічний розлад може з'явитися і у звичайних домогосподарок або молодих мам, а також у творчих людей. Всі ці випадки об'єднують одні й ті ж ознаки: швидка втома і втрата інтересу до обов'язків.

Як показують статистичні дані, синдром найчастіше вражає тих, хто кожен день має справу з людським фактором. Щодня стикаючись з негативом, чужим настроєм або неадекватною поведінкою, людина постійно відчуває емоційний стрес, який з часом тільки посилюється.

— Почались невдачі, не розраховую власних сил, не вмію користуватись зовнішнім ресурсом, а звідси і виснаження, збайдужіння, падає самооцінка та працездатність, приходять розчарування і безсоння, — каже Наталія Гаєвська про ознаки «вигорання». – Далі людина починає аналізувати – чому так сталось. Вона спантеличена і сама собі не належить. Звідси депресія, тривожний стан – і людина не може комунікувати з іншими.

Що не може витримати психіка – вона «скидає» на тіло. Тому, якщо ви понад силу і норму віддались роботі, зупиніться. Адже захворіти може тіло. Чи це будуть розлади кишково-шлункового тракту, чи часті застуди, чи почнуться проблеми з судинами.  

— Синдром емоційного виснаження – це стосується людей, які не вміють потурбуватись про себе, - каже Наталія Гаєвська. – Вони не розуміють, коли потрібно зупинитись і почати думати про себе. А часом і казати «ні». Потрібно жити з гумором і легкістю. Та дистанціюватись від проблем і надмірної роботи.

Зупиніться. І залишіть роботу на роботі

Синдром психічного вигорання, своєю клінічною картиною, схожий на депресію. Людина переживає глибокі страждання від удаваного відчуття самотності і приреченості. У такому стані важко щось робити, на чомусь зосередиться. Проте, подолати емоційне вигорання значно легше, ніж депресивний синдром.

Зарадити проблемі можна і треба, наголошує психолог. Передусім, потрібно сповільнитись. І під час відпочинку займатися тим, що до душі. Змінити роботу, або ставлення до неї. Більше часу приділяти рідним і дітям. А роботу навчитись залишати за стінами робочого кабінету.

Допоможуть і вправи. Принаймні чимало журналістів, які були присутніми на тренінгу “Основні стратегії стресостійкості або як “не вигоріти” на роботі», який відбувся у прес-клубі 21 червня, випробували їх на собі. І переконують – вже з перших хвилин ефект і результат є. Спробуйте і ви.

Вправи – на відео

Довідка

Тренер: НАТАЛІЯ ГАЄВСЬКА, практичній психолог, кандидат психологічних наук (cоціальна психологія), психотерапевт по напрямку “Сімейна системна психотерапія” (за програмою Європейської Асоціації Психотерапії (ЄАП) та “Когнітивно-Поведінкова Терапія” (CBT). Професійний Сертифікований Коуч Міжнародної Федерації Коучінга (Professional Certified Coach, Canada). Дійсний член Онтарійської Спілки Психологів (Ontario Psychological Association, Canada). Дійсний член Української Спілки Психотерапевтів (УСП)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ирина

    "Новині" вже 4 роки, судячи з коментарів. Може, та п. Гаєвська давно в Польщі полуниці збирає....
  • Читач88

    Реклама
  • David Starr

    Робота не має бути на першому місці, це далеко не найголовніше в житті. Трудоголіків треба примусово лікувати )

    Петро Білецький reply David Starr

    Трудоголіків не потрібно лікувати, їм потрібно давати побільше роботи и не підвищувати зарплату.

    Сергій reply Петро Білецький

    ну я трудоголік, минулого року коли всі потікали до польщі я запропонував директору підвищити мою зарплатню або зменшити мій робочий день, після відмови-пішов, на моїй посаді тепер двое, і все одно вони не зроблять те що робив я, а  заплатити їм потрібно більше ніж я вимагав.
    Р.S. З жодної роботи за 19 років мене не виганяли, я завжди йшов сам

    Петро Білецький reply Сергій

    От тому тобі і не платили, шо ти трудоголік.Всі начальники це люди переважно одної породи. Якщо вони бачать шо хоч на 5 хвилин більше залишився на роботі, або хось на 1 процент більше переробляєш ніж повинен, вони відразу вас починають сприймати як людину яка не цінує свою працю, а раз не цінує, значить їй гроші не потрібні і таку людину потрібно більше навантажувати роботою і вона буде її виконувати за ту ж зарплатню.

keyboard_arrow_up