Як обрати тату салон та майстра, щоб татуювання минуло без наслідків

Як обрати тату салон та майстра, щоб татуювання минуло без наслідків

Найважливіше у бажанні набити тату - хороший майстер та стерильний салон. А також індивідуальний ескіз, а не копія як у сусіда.   

До майстра тату людей найчастіше приводить бажання змінити що-небудь у своїй зовнішності, виділитися з натовпу. Головне перед тим, як робити тату, тисячу разів обдумати, ніж один раз зробити, вважає тернополянин Микола Гринчук. Своє перше тату він зробив п’ять років тому. Зараз йому 30 і на його тілі більше десяти татуювань.

- Я свій вибір обдумував довго, хоча бажання зробити тату виникло дуже давно, - каже Микола. - Під час вибору майстра, цікавився його досвідом, минулими роботами. І не варто шукати, де дешевше. Приказка "Нерозумний платить двічі, дурень — тричі, а редиска — постійно" - це про тату. Обравши хорошого фахівця з хорошою студією, почав обирати ескіз.

Для того, щоб ескіз тату був оригінальним, його непотрібно копіювати з сусіда, бо вам це сподобалось, вважає чоловік. Ескіз потрібно придумати самому, а хороший майстер втілить це в реальність. 

Відео дня

- Кожне моє тату має стосунок до мого особистого життя та моїх життєвих переконань, - розповідає Микола Гринчук. - Кожне має свою суть та частинку, пов'язану з минулим. 

Проте чоловік застерігає - коли наб’єте перше тату, то цей процес не зупинити. Хочеться ще і ще набити щось нове, а площі тіла багато.

- Головне вчасно зупинитись, - додає Микола. - Хоча яка різниця, адже це ваше тіло, і ви робите з ним все, що вважаєте за потрібне. І зараз татуюванням нікого вже і не здивуєш. 

У салоні має бути стерильно
Перед тим, як обирати майстра тату і салон, варто прислухатися до порад фахівців. 

- Вибираючи майстра і салон безліч людей прислуховуються переважно тільки до порад близьких людей, - каже майстер тату Віталій, який працює уже шість років. -Але це не є головним аргументом. Перш за все, перед вибором потрібно завітати у салон самому. 

У салоні повинна бути стерильна чистота та порядок. Не соромтеся запитувати про те, що цікавить, каже Віталій. Майстер з радістю покаже, якими матеріалами він працює, які матеріали є одноразовими, а які стерилізують.

-  Також під час вибору майстра обов'язково потрібно ознайомитись з його портфоліо, - продовжує чоловік. - Я неодноразово зіштовхуюсь в випадками, коли люди при виборі татумайстра в першу чергу звертають увагу на ціни і шукають, де дешевше. Та економія може закінчитися не на користь здоров’ю.

Якщо ви обираєте майстра, послуги якого коштують дешево, то тут ризиків може бути дуже багато. Перш за все такі майстри працюють непрофесійним обладнанням. У результаті чого можуть бути неякісні роботи. Також використовують дешеві фарби, які можуть викликати алергію. Є й ще ряд негативних факторів. Найгірше - це нехтування стерилізацію, що може призвести до інфекцій.

- Щодо цін, то це питання в майстрів дуже індивідуальне, - пояснює Віталій. - Але зараз загальноприйнято, що майстер встановлює мінімальну ціну чи ціну за сеанс.

В Тернополі в середньому ціни за сеанс коливаються від 1500 до 3000 грн. В інших областях ціни на сеанс до майстрів високого рівня коливаються від 200 до 500 доларів.

Є загроза інфекції

- Ніхто не може гарантувати безпеку татуювань для здоров’я людини, - каже лікар дерматовенеролог Ірина Різник. - Найбільшою загрозою є різноманітні інфекції, такі як гепатит та СНІД. Таке трапляється, коли майстер використовує неодноразові голки та не дотримується стерилізації.

Також можливі алергічні реакції шкіри на пігмент, який використовують при нанесені малюнка. 

- Може бути токсична дія - всмоктування в кров важких з’єднань міді, цинку і ртуті, кадмію, пірофосфатів, оксидів, різних металів, - каже лікар. - Як наслідок порушення роботи нирок, печінки, мозку та розвиток гострих захворювань. 

Багато залежить і від правильного догляду після здійснення процедури. У При занесенні інфекції чи неправильному догляді може бути побічна дія - рубець. 

- Робити татуювання чи ні - особиста справа кожного, - додає Ірина Різник. - Але, як на мене, то у цій темі доречно згадати, що Бібіля не схвалює будь-які малюнки на тілі. 

Кому можна робити, а кому ні

- Не рекомендується робити татуювання людям з цукровим діабетом, вагітним жінкам, - каже Віталій. - Також людям у яких є явні проблеми зі шкірою, велика кількість родинок, папіломи. Клієнти часто звертаються, щоб закрити рубці на шкірі. 

У таких випадках в залежності від рубця, майстер рекомендує звернутись до дерматолога. Щодо вікових обмежень, то у тату салонах роблять татуювання виключно з 18 років, тобто повнолітнім особам. 

- Сама процедура набивання тату є болісною, - продовжує тату-майстер. - Але ступінь больових відчуттів залежить від ряду факторів: больового порогу клієнта, ділянки на тілі, де робиться татуювання. У жінок впливає ще й день циклу, в який роблять тату. 

Про те, на скільки болючим буде процес нанесення тату, може розповісти навіть обраний малюнок. Оскільки використання різних голок по-різному травмують шкіру і відповідно болить менше або більше. Тому питання болю досить індивідуальне і в кожного по-різному.

- Особисто я не рекомендую робити татуювання на фалангах пальців і на нижніх частинах ступні, - каже Віталій. - Бо в цих ділянках шкіра стикається і відповідно татуювання також. Інколи клієнти хочуть робити татуювання на досить відкритих ділянках тіла, як шия, кисті рук. 

У таких випадках Віталій намагається пояснити, що це серйозний крок, адже суспільство у нас в основному негативно ставиться до татуювань на тілі, а на таких ділянках вони постійно помітні.
- Щодо того, що зараз модно - дуже важко сказати, - додає чоловік. - В основному клієнти роблять татуювання у таких стилях: реалізм, традиційні, дотворк, нетрадиційні та інші. 

 Як доглядати за тату

Колись після сеансу досить було намастити татуювання загоюючим кремом і замотати простою харчовою плівкою. Потім харчову плівку замінили дитячими поглинаючими пеленками, які потрібно було кілька разів на день змінювати. І промивати татуювання від надлишків цукровиці, яка виділяється з зайвою фарбою. 

- Зараз все стало зручніше, - пояснює чоловік. - Тепер використовують  спеціальну дихаючу плівку для загоєння. Вона наклеюється на свіже татуювання на декілька днів і повністю захищає від зовнішніх факторів. 

Татуювання потребує догляду не тільки на етапі загоєння, а й протягом всього життя. 

- На якість татуювання впливають механічні пошкодження, ультрафіолетове випромінювання, - каже Віталій. - Тому я клієнтам завжди наголошую на тому, що за татуюванням потрібно постійно доглядати. При тривалому перебуванні на сонці змащувати тату сонцезахисними кремами.

Зараз в тату салонах можна придбати спеціальні креми, які захищають татуювання, а також забезпечують шкіру необхідними вітамінами.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Пустило

    А бодай би вас качка копнула,папуаси.Шкіра не для того,щоб по ній малювати,це такий самий орган,як серце,печінка,легені...вона виконує багато функцій.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up