Як отримати ліки за програмою «Доступні ліки» під час війни

Як отримати ліки за програмою «Доступні ліки» під час війни

У обласному Департаменті охорони здоров'я нагадали, як жителі області можуть сккористатися програмою «Доступні ліки» під час війни. Що для цього потрібно – про це у матеріалі. 

Пацієнти можуть отримувати рецепт на «Доступні ліки» як в електронному, так і в паперовому вигляді. Якщо у лікаря є доступ до електронної системи охорони здоров’я – він створить електронний рецепт, і номер рецепту та код підтвердження надійдуть на телефон пацієнта. За відсутності доступу до електронної системи охорони здоров’я лікар випише паперовий рецепт, поставивши свій підпис та печатку.

Сімейний лікар може виписати електронний або паперовий рецепт на ліки при діабеті ІІ типу, серцево-судинних захворюваннях, хронічному обструктивному захворюванні легень. А також на ліки при нецукровому діабеті та інсулін, якщо раніше пацієнт отримав план лікування у ендокринолога. Звернутися можна до будь-якого лікаря первинки, незалежно від наявності укладеної декларації.

Рецепти на препарати при розладах психіки та поведінки виписують психіатри. На препарати для лікування епілепсії – психіатри та неврологи. А також сімейний лікар, якщо є план лікування і первинне призначення спеціаліста.

Відео дня

Аптеки, які відпускають ліки за програмою «Доступні ліки» та інсулін за договором з НСЗУ, приймають і паперові, і електронні рецепти.

Дізнатися контакти медичних закладів, де можуть виписати рецепт на «Доступні ліки» можна зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Також в контакт-центрі можуть допомогти з пошуком аптеки, де відпускають ліки. Також впізнати аптеку, яка відпускає ліки за програмою реімбурсації можна за наліпкою «Доступні ліки» або «+Інсуліни».

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up