Як захиститися від укусів комарів

Як захиститися від укусів комарів

Через укуси комарів є небезпека заразитися дирофіляріозом. Щоб запобігти укусам, необхідно встановити захисні сітки на вікна. Увечері краще одягати речі з довгим рукавом, а відкриті ділянки тіла — змащувати спеціальними засобами. 

Насмоктавшись крові хворої тварини, комар може занести личинки дирофілярій людині. Укуси комарів можуть спричинити запалення шкіри, сильно сверблячі набряки і почервоніння, інколи папули. 
В нашій місцевості умови для розвитку комарів надзвичайно сприятливі: клімат, водні ресурси, рослинність. Значну частину території Тернопільської області займають ліси з чагарниковим підліском, багато водоймищ, заболоченість, значне зволоження: відносна вологість становить 70-80%, середня температура повітря коливається від – 5 0С у січні до +20 0С у липні, все це створює сприятливі умови для розвитку та активної життєдіяльності комарів. 
Захист від укусів комарів повинен здійснюватися як під час перебування в приміщенні, так і поза ним. Для попередження зальоту комарів до приміщення вікна повинні бути засітчені. Комарі нападають на людину найчастіше ввечері. В цей час бажано носити одяг, що прикривав би більшу частину тіла (одяг з довгими рукавами, довгі брюки, сукні та ін.). Відкриті частини тіла, особливо під час перебування поза приміщенням, для запобігання нападу комарів, слід змащувати репелентами у вигляді кремів, лосьйонів, спиртових розчинів, аерозолів. В якості захисту можна також придбати браслети, кліпси і навіть наклейки від комарів. 
Комарі не люблять різних специфічних насичених запахів. Зокрема камфори, цитрусових, гвоздики, кедрової олії та валеріани. Декілька крапель цих природних засобів можуть на деякий час їх відлякати. А щоб шкіра не свербіла якщо все ж таки вкусив комар, її треба обробити розчином соди (2 ч.л. на стакан води). 
Знищення комарів у приміщеннях проводять за допомогою електрофумігаторів, інсектицидних спіралей, аерозольних препаратів. 
Краще запобігти укусам, ніж потім лікувати їхні наслідки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up