Як завагітніти хлопчиком чи дівчинкою: поради експертів

Як завагітніти хлопчиком чи дівчинкою: поради експертів

Методик з планування статі дитини існує величезна кількість, але жодна з них не дає 100% гарантії. Результати статистики та експериментів дуже суперечливі. Різні методи планування дають ймовірність народження дівчинки та хлопчика від 40% до 99,9%. 

Існує безліч міфів, по-суті нічим не обґрунтованих, але пов’язані з тим, як спланувати дитину певної статі (китайські і японські гороскопи, астрологічні прогнози, вичислення дат народження батьків, теорія оновлення крові в організмі тощо). Їх дуже легко можна знайти в Інтернеті. Хтось таки довіряє їм. Навіть планує таким чином дитину.

Тернополянка Вікторія (прізвище відоме – прим. авт.) розповідає, що планувала стать дитини за китайським гороскопом.

- Прораховувала у вигляді таблиці: по горизонталі вказується місяць зачаття, а по вертикалі розставлений вік батьків. Потрібно знайти перетин і подивитися, який колір має квадратик. Він може бути синім — хлопчик або червоним — дівчинка. Перевірити правдивість даної таблиці можна на власному прикладі, шляхом введення в таблицю віку своїх батьків, - говорить жінка.

Відео дня

Чи справдились сподівання співрозмовниці? Ну, як вона стверджує, дівчинку хотіла – донька і народилась. Хоча, зізнається, цей метод зовсім не допоміг її двоюрідній сестрі.

- Та нарахувала дівчинку, а народився хлопчик, певно, великий вплив ще має самонавіювання, - додає вона.

Лише чоловік визначає стать

Окрім нічим необґрунтованих нетрадиційних методів, існують ще кілька інших варіантів планування статі майбутнього малюка. Це не міф, а науково доведені та перевірені факти.

Медичну точку зору представляє лікар акушер-гінеколог Оксана Швець. За її словами,

генетичний набір кожної соматичної клітини тіла є подвійний (диплоїдний). Він складає 23 пари хромосом, тобто 46. З них 22 пари хромосом (44 хромосоми) є аутосомами, які відповідають за формування і функціонування всіх систем організму, крім статі, а одна пара хромосом (2 хромосоми) є статевими і саме вона визначає стать людини і розвиток її організму по чоловічому, або жіночому типу.

- У дівчаток – це дві Х-хромосоми  (ХХ), а у хлопчиків – одна Х-хромосома і одна У-хромосома (ХУ). Зародок утворюється внаслідок злиття статевих клітин гамет – жіночої  яйцеклітини і чоловічої – сперматозоїда. Кожна яйцеклітина є носієм 22 аутосом і однієї Х-хромосоми. Як відомо сперма складається із сперматозоїдів двох типів: "чоловічі" - андросперма 22 аутосоми і одна статева У-хромосома та "жіночі" – гінесперма -22 аутосоми і одна Х-хромосома. Саме від того, яким сперматозоїдом буде запліднена жіноча яйцеклітина, і залежить стать майбутньої дитини. Якщо Х-сперматозоїдом, - то дівчинка (ХХ), а якщо У-сперматозоїдом – то хлопчик (ХУ). Таким чином, стать дитини визначається тільки в момент запліднення, і лише чоловік впливає на те, хто народиться.

Лікар зауважує, що розповіді про те, що від їжі чи напоїв залежить стать дитини, не мають під собою ніякого підґрунтя.

- Дехто каже, що їжте те-то і те-то, чи пийте те-то і те-то, чи думайте про те-то і те-то, чи робіть ще шось так-то і так-то в перші місяці вагітності – і тоді у вас буде, наприклад, дівчинка – повна маячня. Коли у новоутвореній зиготі генотип XХ, то що би ви тільки не робили, не пили, не їли і про що би не думали, і як би себе не налаштовували, то ні один Х в кожній клітині вже багатоклітинного зародку не перетвориться на У, - стверджує спеціаліст.

На її думку, спланувати стать дитини стовідсотково нереально. Але найбільш точний метод – це медичний, оснований на простих фізіологічних фактах: "чоловічі" сперматозоїди з У-хромосомою більш рухливі та легкі, оскільки У-хромосама набагато менша і легша за Х, але вони менш живучі, а от "жіночі" сперматозоїди з Х-хромосомою - навпаки більш повільні та важкі, але і більш стійкі та витривалі.

- Запліднити яйцеклітину може тільки один сперматозоїд, який перший до неї дістанеться і зможе проникнути крізь оболонку яйцеклітини, - продовжує фахівець. - Після цього структура клітинної мембрани новоутвореного зародка зразу міняє свою будову – а саме він стає непроникним для інших сперматозоїдів. Сперматазоїди здатні жити в жіночих статевих шляхах до 3 - 4-х днів, а то навіть і до шести днів. Зачаття може відбутися в момент просування яйцеклітини по фалопієвій трубі до матки, тобто відразу після овуляції.

Найточніше – по даті овуляції

На основі цих фактів є певні медичні припущення: якщо статевий акт відбувся до овуляції, то більше шансів дожити до запліднення мають "жіночі" сперматозоїди. А якщо статевий акт відбувся після овуляції, то "чоловічі" сперматозоїди можуть досягти яйцеклітини першими.

  • Якщо статевий акт відбувся менш, ніж за добу до овуляції, то спритні Y-сперматозоїди першими опиняються біля яйцеклітини. З вірогідністю до 78 % можна стверджувати, що народиться хлопчик. Якщо ж статевий акт відбувся за 25-36 годин до овуляції, то Y-сперматозоїди вмирають. У момент зачаття близько яйцеклітини залишаються переважно сперматозоїди з X-хромосомою. Тому й вірогідність зачаття дівчинки становить більше 71 %, - говорить Оксана Швець.

Існує й таке пояснення цього "методу": у міру наближення дня овуляції середовище в піхві жінки стає більш лужним, що добре для Y-сперматозоїдів. А за 2-3 дні до овуляції, середовище в піхві має більш кислу реакцію, що сприяє виживанню більш витривалих Х-сперматозоїдів, а Y-сперматозоїди цього не витримують і гинуть.

За словами лікаря, медичний метод – найбільш точний. Але все одно він не дає стовідсоткової гарантії того, хто саме народиться у чоловіка та жінки. Адже є ряд інших факторів, які на це впливають, - генетика чи певні захворювання.

- Буває, що у чоловіка хворі У- чи Х-хромосоми, тому і народжуються в подружжя або лише хлопчики, або дівчатка, - зауважує фахівець. - Сучасна медицина володіє декількома ефективними методами планування статі дитини, які дають досить високу ймовірність народження бажаного сина або доньки. Усі вони пов’язані з новими репродуктивними технологіями, тому і коштують недешево. Екстракорпоральне штучне запліднення, приміром, - коли медики, розділивши ембріони, підсаджують необхідні в матку жінки. Даний метод діагностики був розроблений для запобігання захворювань, що передаються генетичним шляхом, від батьків до дітей. На сьогоднішні й день це – найбільш достовірний метод планування статі дитини, в тому випадку, якщо жінці вдасться завагітніти.

 

Існує кілька різноманітних методів для планування статі дитини. Наведемо найпопулярніші з них.

 

Підрахунок днів менструального циклу

У Польщі була розроблена методика, за якою з великим відсотком точності (87%) подружні пари могли «запланувати» стать майбутньої дитини. Метод полягає в ретельному підрахунку днів менструального циклу (і по суті теж базується на визначенні періоду овуляції). Якщо статевий акт відбувся за 11-12 днів до початку менструації, то народиться хлопчик. Якщо за 13-14 днів - дівчинка.

 

Використання частоти статевих актів

Цей метод заснований на факті, що "чоловічі" сперматозоїди більш рухливі, їх більше (у кілька разів), але у них менший термін життя. У "жіночих" - навпаки. Саме на цьому заснований природний механізм регуляції чисельного співвідношення статей.

При частих заняттях сексом - на межі здібностей чоловіка або близько того - у спермі присутні і "чоловічі", і "жіночі" хромосоми в природній пропорції, але перші мають перевагу за рахунок більшої чисельності і рухливості .

При рідкісних заняттях сексом - раз на 1-2 тижні або рідше – відбувається свого роду застій (накопичення) сперми, у якій підвищується концентрація "жіночих" сперматозоїдів за рахунок їх живучості. Тому часті статеві стосунки у період перед зачаттям дитини сприяють народженню хлопчика, а рідкісні – дівчинки. Метод, зрозуміло, імовірнісний, але ймовірність отримати бажане - 70-80%.

 

Якщо ви мрієте про близнюків

Для початку непогано було б поцікавитися, чи були у вашому роду двійні. Якщо так, то ваші шанси стати батьками симпатичних близнят збільшуються на 50%. Науково доведено, що ген, який відповідає за появу близнят, зчеплений з Y-хромосомою і успадковується по чоловічій лінії. Цей ген має тенденцію накопичуватися і передаватися через покоління від діда до онука і т. д.

 

Визначення статі дитини за групою крові батьків

Згідно з даним методом, таблиця має протилежний характер, коли у матері друга група крові. Таблиця по третій групі крові матері повністю збігається з табличкою першої групи, четверта група крові збігається з другою групою крові.

У даному методі істотну роль грає також і резус-фактор обох батьків. У матері, яка має (+) резус-фактор і батька, у якого (-) резус чинником, а також навпаки, - повинен народитися син. У батьків з однаковим резусом має народитись донька.

 

Визначення статі дитини (після зачаття ) народними методами.

Народження дівчинки обіцяє токсикоз, випадіння волосся, наявність вугрового висипу, а також жирна шкіра.

Якщо поїдають у великих кількостях м’ясні страви, солоні огірки і ковбасу, швидше за все – чекати хлопчика. А ті, хто налягають на десерти, повинні готувати рожеве придане.

Коли з’являється вагітний животик, то за його формою в народі також визначають стать дитини. «Гострі» животи обіцяють хлопчика, а круглий животик, що розповзається по бокам, говорить про швидке народження дівчинки.

Деякі «знавці» стверджують, що здатні визначити стать дитини за його внутрішньоутробною поведінкою. Кажуть, що дитина, яка активно поводить себе в животі, швидше за все,  - хлопчик. Якщо дитина поводиться спокійно, то це - дівчинка.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • P Zyuber

    Не страдати х..ньою
  • Igor Novak

    100% не має значення,всі дітки найдорожчі в світі для батьків.В природі потрібні чоловіки і жінки ,головне здорові !
  • Микола Миколайович Парминський

    Запліднити яйцеклітину може тільки один сперматозоїд, який перший до неї дістанеться і зможе проникнути крізь оболонку яйцеклітини, - продовжує фахівець.  
      Дивно, що фахівець не знайомий з останніми дослідженнями по цій темі. Яйцеклітина вибирає з сотень тисяч сперматозоїдів- одного !!! Принцип
    відбору не зрозумілий
  • Жанна

    Якщо у вас проблема , во не можете завагітніти,  я рекомендую вас звернутись за допомогою сюди http://gadalka-galina.com.ua/, я зверталась , мені дуже допомогли.

    таракан reply Жанна

    тю тю?

    юля reply Жанна

    жінко,що ви радите людям!?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up