Захищаємо від сонця обличчя, тіло, губи і навіть волосся

Захищаємо від сонця обличчя, тіло, губи і навіть волосся

Щоб сонцезахисні засоби працювали, їх потрібно правильно обрати і використовувати

Більшість дитячих засобів призначені дітям від трьох років. Інколи можна зекономити, купивши засіб з позначкою «для усієї сім'ї». Меншим дітям варто шукати засіб від сонця в аптеці з позначкою 0+, тобто можна застосовувати з народження.

- Варто зазначити, що засоби зі спиртом і сильними віддушками для дітей не бажані, - радить дерматокосметолог Софія Романюк.

На усіх баночках засобів є цифра, яка означає фактор захисту, наприклад, 6-10, 15-25, 30-50, 50+. Залежно від того, чи ви маєте дуже світлу шкіру, чи вибираєте захист для міста чи для морського курорту, таку цифру і потрібно обирати. Для моря потрібен захист від 30 і вище, особливо це стосується світлошкірих і світлооких, смагляві можуть обирати засоби з невеликим ступенем захисту. Найвищий захист треба обирати і для дітей.

Відео дня

Ця цифра означає, в скільки разів можна перебувати на сонці без шкоди для здоров'я. Як відомо, безпечне перебування під сонцем без захисту складає 5 хвилин. ТОж наприклад, крем із захистом 15 дозволяє бути на сонці 15*5=75 хвилин. Проте цифри цифрами, а здоровий глузд ніхто не відміняв. Так намастивши дитину кремом з захистом 50, зовсім не означає, що її треба тримати на сонці 4 години. Це безумовно шкідливо для здоров'я, каже лікар.

Крім цифри захисту на упаковці засобу від сонця є і така інформація: "захист UVA + UVB", "УФА / УФВ" або "UVA / UVB", "з UVA і UVB фільтрами". Тобто ці засоби захищають і від коротких і від довгих сонячних променів.

Не лякайтеся коли в складі засобів бачите такі компоненти як діоксин титану чи оксид цинку – це мінеральні сонцезахисні фільтри, їх більше в засобах з меншим ступенем захисту, які менш стійкі до дії води. В водостійких засобах є ще хімічні органічні фільтри. Наприклад такий компонент як саліцилати чи інші назви.

Краще брати засоби з пантенолом, який прискорює регенерацію шкіри, з вітамінами, мінеральними речовинами, а засоби зі спиртом варто обирати не всім, а лише тим, у кого жирна шкіра. Для чутливої і сухої шкіри такі засоби не підійдуть. 

Для пляжу і купань краще брати водостійкий засіб. Якщо передбачаються лише прогулянки, можна обійтися звичайним кремом.

Який саме засіб обрати, залежить від ваших уподобань. Креми мають більш щільну і насичену текстуру і особливо корисні, якщо у дитини суха шкіра, схильна до лущення. Молочко, пінка, мус, гель - більш легкі, їх простіше розподіляти на шкірі рівномірним шаром, вони швидше вбираються, не залишають на шкірі відчуття липкості.

Рідкі форми - емульсії і лосьйони як правило представлені у вигляді спреїв, що полегшує і прискорює їх нанесення, дозволяє більш економно витрачати захисний засіб.

- Треба пам’ятати, що крем діє не відразу, його треба наносити за 15-30 хвилин до виходу на сонце, не забувайте, що час від часу його треба поновлювати, адже ви пітнієте купаєтесь, витираєтеся, — зазначає дерматокосметолог.

А найголовніше – пам’ятайте, що жоден засіб не захищає від сонця на 100% і виробники про це чесно пишуть на упаковці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up