Згадуємо 2018: нове обладнання, подушки і ковдри та ремонти в міських лікарнях

Згадуємо 2018: нове обладнання, подушки і ковдри та ремонти в міських лікарнях
  • Ендоскопічне, флюорографічне, ультразвукове обладнання, а також комп’ютерний томограф отримали окремі міські заклади охорони здоров'я Тернополя у 2018 році.
  • А інфекційне відділення міської дитячої лікарні капітально відремонтували

Сучасне ендоскопічне обладнання – в 2-й міській лікарні

В жовтні Тернопільська міська лікарня №2 отримала від Міжнародного благодійного фонду «Manus Dei» сучасне ендоскопічне обладнання, а саме гастрофіброскоп Olympus GIF E-3, вартістю понад 575 000 грн, повідомляє відділ охорони здоров'я міської ради

- Кожного року близько 10-20 млн. грн виділяється з міського бюджету Тернополя на придбання нового медичного обладнання для закладів охорони здоров’я у місті, - розповідає Сергій Надал. -  Проте, дуже приємно, коли окрім бюджетних коштів, необхідна техніка для забезпечення лікувально-діагностичної діяльності фінансується меценатами, спонсорами, соціально відповідальними підприємцями та благодійними організаціями.

За допомогою нового обладнання медики зможуть якісніше діагностувати та лікувати захворювання органів травлення, а тернополяни - отримуватимуть якісну медичну послугу.

Відео дня

 

Сучасне рентгенологічне обладнання отримала міська лікарня №2

28 вересня презентували нове діагностичне обладнання, закуплене для міської лікарні №2. Серед обладнання - цифровий рентгендіагностичний комплекс (безкабінний флюорограф) Polistat M32, система рентгенівська діагностична Calypso F (MTObs) та система рентгенівська діагностична мобільна MAC.

- В Тернополі діє комплексна програма «Здоров’я тернополян», відповідно до якої  відбувається фінансування закладів охорони здоров’я, а також придбання необхідного обладнання для покращення умов праці лікарів та створення комфортних умов пацієнтам, - пояснює Сергій Надал. - Загалом цього року було виділено понад 15 млн. грн на придбання нового сучасного обладнання, і частина обладнання на суму 9 млн. грн сьогодні уже закуплена та передана на баланс лікарні №2. Це нове високоточне цифрове обладнання надасть можливість лікарям якісніше та значно швидше обстежувати пацієнтів, а також воно є безпечніше для пацієнтів, оскільки має мінімальну дозу опромінення.

 

Завдяки «Громадському бюджету» придбали сучасне ультразвукове обладнання

26 квітня у жіночій консультації №1 (вул. Замкова, 10), що є одним із структурних підрозділів Тернопільської міської комунальної лікарні №2, презентували сучасне обладнання для діагностики ускладнень вагітності, придбаного за кошти в рамках проекту «Громадський бюджет».

Проект «Допоможи малюку народитись здоровим», метою якого є покращення якості діагностики порушень стану плоду для своєчасного лікування, першим зареєструвався на участь у «Громадському бюджеті» м. Тернополя у 2017 році та став переможцем, набравши рекордну кількість – 1106 голосів.

Міський голова зазначив, що в перинатальному центрі ТМКЛ №2 щорічно народжує більше 3000 жінок, проте, у зв’язку зі зростання частоти ускладнень вагітності, пацієнтки даного закладу потребують ретельного моніторингу стану плоду для попередження дитячої смертності.

У 2018 році Тернопільською міською радою в рамках реалізації «Громадського бюджету» виділено 990 тис.грн. для комунальної міської лікарні №2. За ці кошти була придбана багатофункціональна ультразвукова система Mylab 40 з двома датчиками, здатна виконувати обстеження на найвищому рівні. Висловлюю вдячність усім тернополянам, які віддали свій голос за проект «Допоможи малюку народитись здоровим», адже тепер, завдяки сучасному обладнанню та фаховості і професійності наших лікарів, кількість матерів, які народжуватимуть здорових дітей у Тернополі, буде щороку збільшуватися».

До слова, проект «Допоможи малюку народитись здоровим» - це уже другий успішно реалізований проект «Громадського бюджету» Тернополя у 2018 році, повідомляє відділ охорони здоров'я міської ради.

Нові постілі, подушки, ковдри і меблі

В міській комунальній лікарні №2 закупили новий м'який інвентар, придбаний для потреб медичного закладу за рахунок коштів з міського бюджету, виділених в рамках програми «Здоров'я тернополян».

Для підвищення комфорту пацієнтів під час перебування у медичних закладах, з міського бюджету у 2018 році виділено кошти на заміну м’якого інвентаря (матраци, подушки, ковдри та інше) у сумі понад 1,6 млн.грн. та ще майже 1,8 млн.грн. передбачено на придбання меблів в заклади охорони здоров’я Тернополя

Станом на сьогодні, усі лікарні міста забезпечені належним м’яким інвентарем, а процес закупівлі меблів ще триває, повідомляє відділ охорони здоров’я міської ради.

 

Дитяче інфекційне відділення капітально відремонутвали

Оновили інфекційне відділення дитячої лікарні за кошти міського бюджету та за підтримки Державного фонду регіонального розвитку, протягом 2017-2018 років здійснено реконструкцію приміщень другого поверху на суму понад 1,5 млн. грн. Зокрема, капітально відремонтували палати та коридори, замінили вікна та двері на енергозберігаючі та відремонтували сходові клітки. Оновлення приміщень першого поверху було виконано у 2015 році за кошти міського бюджету.

У 2018 році для даного інфекційного відділення також було придбано меблі (одягові шафи, тумбочки, столи обідні, крісла та ін..) та м’який інвентар (матраци, подушки, ковдри та інше) за рахунок коштів, виділених з міського бюджету, в рамках програми «Здоров’я тернополян», повідомляє відділ охорони здоров'я міської ради.

Комунальний томограф – на Руській, 47

23 січня у Тернопільському міському лікувально-діагностичному центрі, який знаходиться на вул. Руська, 47, запрацював сучасний комп’ютерний томограф. Це перший комунальний томограф, який повністю був придбаний за кошти міського бюджету

Перевагою даного томографа є те, що він був придбаний для комунального підприємства за кошти з місцевого бюджету, що в подальшому гарантуватиме безкоштовне томографічне обстеження та обстеження за пільговою ціною для окремих верств населення.

Новий комп’ютерний томограф дозволятиме провести детальне медичне обстеження усіх органів та систем, при цьому променеве навантаження на пацієнта, завдяки новітньому обладнанню, знижується на 75%.

Комп’ютерний томограф був необхідним, каже директор Тернопільського міського лікувально-діагностичного центру Петро Левицький. Адже завдяки такому обладнанню можна швидко і точно визначити діагноз і почати лікувати хворобу.

– Обстеження можна пройти повністю всіх органів і систем. Чому він такий от потужний цей томограф – за 0,4 секунди, це з кроком півміліметра, можна охопити ділянку 16 сантиметрів і провести детальніше обстеження, щоб виявити всі зміни, всі патологічні утвори найменші в організмі, – розказує директор КП “Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр” Петро Левицький.

– Це вперше, напевно за всю історію, місто мало можливість придбати комунальну таку установку за кошти міста. Власне, саме тому ми зможемо надавати цілому ряду тернополян безкоштовні послуги. Вони будуть мати можливість тут пройти обстеження за ціною значно нижчою, ніж та, що в інших медичних закладах, де працюють комерційні установи, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

Щоб пройти обстеження на комп’ютерному томографі, необхідно отримати направлення профільних спеціалістів. Послуга платна, адже в іншому випадку Центр не зможе забезпечити утримання та технічне обслуговування діагностичної апаратури.

Попри це, деякі категорії тернополян – а це близько 70 тисяч осіб, матимуть пільги. Зокрема, безкоштовно проходитимуть томографію учасники бойових дій та інваліди війни І-ї групи. Пройти обстеження за собівартістю зможуть інваліди І-ї та ІІ-ї групи, інваліди війни ІІ-ї та ІІІ-ї групи, учасники війни та АТО, ліквідатори аварії на ЧАЕС І-ї та ІІ-ї категорії.

Для власників «Карти тернополянина», членів благодійного фонду «Лікарняна каса міста Тернопіль», ветеранів та груп людей з інвалідністю передбачена знижка 10%.

 

В дитячій поліклініці – новий набір лінз

Офтальмологічне обладнання від благодійників отримала Тернопільська міська дитяча поліклініка. Гроші на нього збирали під час третього Віденського балу, який відбувся у нашому місті.

 

Довідка

В лютому 2018 року за медичними закладами Тернополя закріпили конкретні напрямки роботи, повідомляє відділ охорони здоров’я міської ради

Медичні заклади Тернополя від початку 2018 року працюють як некомерційні підприємства. Це потрібно для того, аби безперешкодно впроваджувати перші кроки по реформуванню медичної галузі. Про це повідомив начальник відділу охорони здоров’я Тернопільської міської ради Ростислав Левчук. Так, за його словами, на виконкомі затвердили конкретні напрямки роботи тернопільських закладів охорони здоров’я.

1-ша міська лікарня і надалі займатиметься наданням невідкладної допомоги та лікуватиме інфекційні хвороби у дорослих.

Тернопільська міська лікарня №2 надаватиме планову медичну допомогу, а також послуги з акушерства та гінекології.

Міська лікарня №3 займатиметься реабілітацією та відновленим лікуванням, а також хоспісною та поліклінічною допомогою.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Іван Шеліхевич

    Вирішити питання з 1-ю лікарнею. Або закрити її, а краще "закрити" керівництво. Самі медики не радять звертатися туди
  • Герасимчук Ростислав

    Знищити хабарницьку систему
  • Світлана Василюк

    Там повний завал...Треба набрати нових людей ,котрі хочуть працювати. ХАБАРНИКИ процвітають...ось де біда тернопільських лікарень!!! для них люди-бидло,якщо не дають хабарі...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up