Зима може бути важкою: медики розповіли, як виявити переохолодження та надати допомогу (ГРАФІКИ)

Зима може бути важкою: медики розповіли, як виявити переохолодження та надати допомогу (ГРАФІКИ)

Ця зима може стати найважчою для України. На жаль, ми маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв. Зокрема, маємо знати, як ідентифікувати переохолодження та яку домедичну допомогу потрібно надати постраждалому, щоб не нашкодити. 

У Департаменті охорони здоров'я Тернопільської області нагадують, як можна виявити та допомогти людині з переохолодженням. Своєчасно надана домедична допомога можа врятувати чиєсь здоров'я та життя. То варто пам'ятати прості, але дієві поради медиків. 

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: текст

Відео дня

На зображенні може бути: ‎текст «‎як розпизнати переохолодження? MIHICTEpCTBO ھ охорони здоров'я украϊни 3 ступнь якщо перестае бути холодно це гпотремия, яка може призвести до зупинки дихання та серця. можлива втрата свдомости. без термново" допомоги потерплий може померти.‎»‎

На зображенні може бути: текст «що робити? MIHICTEPCTBO охорони здоров'я украйни знайдить укриття вi̇д холоду. можливо, поруч пункт незламност. перемстт туди постраждалого. накрийте термопокривалом або ковдрою будьте поряд до прийзду медикив. заспокойте викличте 103. слдуйте вказивкам диспетчера. якщо стан людини погршуеться, повторно зателефонуйте 103. знмить 3 постраждалого холодний чи вологий одяг. якщо постраждалий знепритомнив не мае ознак життя, розпочнить серцево-легеневу реанмацю. за можливост дайте йому безалкогольний теплий напй. *спочаткупереконайтеся, переконайтеся що вам, постраждалому i̇ншим нчого не загрожуе.»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Галя Павлюс

    не страште людей.як Бог дасть так і буде
  • Люда Пшеничная

    Ми сильні і нас рашисти не подолають. Все переживемо і ПЕРЕМОЖЕМО!
    🙏🙏🙏🙏🙏🙏
  • Наталя Гупало

    Зима може бути важкою не для всіх. Для тих в кого в хаті непалиться  бо немає світла для тих в кого мінімальна пенсія або зарплата  але не для тих хто в час війни збив собі статки.

keyboard_arrow_up