"Аквадром" у парку: басейн, пляж і … заклад громадського харчування

"Аквадром" у парку: басейн, пляж і … заклад громадського харчування

Два гектари - приблизно таку площу в парку «Топільче» може зайняти комплекс громадсько-спортивних споруд з басейном «Аквадром». Зараз територія занедбана і, згідно з офіційними даними, проект мав би вдихнути у парк нове життя. Якщо, звісно, все не перетвориться на чистий бізнес

Комплекс споруд громадського призначення з спортивними та ігровими майданчиками, а також басейном під загальною назвою «Аквадром» можуть почати будувати в парку «Топільче». Проект реалізують в рамках інвестиційної угоди між міською радою, її підрозділами та ПП «Краско».

Конкурс на пошуки інвестора та підписання угоди, щодо будівництва «Аквадрому» провели ще в 2015 році, але робіт не здійснювали. В 2017 році управління культури та мистецтва міської ради, яке виступає стороною в інвестиційній угоді отримало містобудівні умови та обмеження. Це фактично, основний документ для майбутньої будови. Та влітку 2018 року управління внесло зміни в цей документ. Про параметри будівництва та зміни, трохи згодом. Щодо самого задуму то він, на думку представників міської ради мав би дати тернополянам нову та сучасну локацію для дозвілля, спорту та розваг. За бюджетний кошт подібний об’єкт місто наразі не може собі дозволити.

Все буде комунальним

- Угода підписана в 2015 році і термін її дії до 2020 року, - каже начальник управління стратегічного розвитку міськради Юрій Дейнека. – Чому робіт не починали, не знаю. Щодо об’єкту то, згідно з угодою, основне завдання інвестора відновити існуючий там, але занедбаний, басейн. Крім того там буде облаштований піщаний пляж. Це все буде комунальним. Крім того інвестор організує спортивну та розважальну інфраструктуру: катамарани, майданчики для волейболу, баскетболу, тенісу та майданчик з тренажерами. Також будуть альтанки для відпочинку тернополян. Окрім того, що відновлений басейн буде комунальним, інвестор ще облаштує місця для паркування та здійснить ремонт доріжок в частині парку Топільче.

Відео дня

Чи все буде так, як обіцяють

Задум звучить дійсно не погано. Але чи все буде так як в угоді, наразі під питанням, бо ж містобудівні умови та обмеження вказують, що окрім спортивної інфраструктури та альтанок, можуть з’явитися й капітальні об’єкти. Згідно з змінами, які відбулись в містобудівних умовах та обмеженнях в 2018 році, техніко-економічні показники об’єкта будівництва, виклали в наступній редакції: площа забудови закладу громадського харчування до 195 м.кв., загальна площа споруди громадського призначення до 610 м.кв., загальна площа закладу громадського харчування до 310 м.кв. Окрім того зміни торкнулись висоти об’єктів: замість «до 10 метрів» передбачили  «до 15 метрів». Ще одна відмінність документу 2017 року та 2018 року – вилучення пункту, котрий стосується критих спортивних майданчиків. Тобто якщо раніше було заплановано 880 квадратів під цю потребу, то їх вже немає. Виглядає так, що будуватимуть лише об’єкти громадського призначення та заклад громадського харчування.

Термін дії угоди – до 2021 року

Чи таки будуть спортивні майданчики та коли розпочнуться роботи з будівництва "Аквадрому", чи запитали прес-службу міськради.

- Відповідно до інвестиційної угоди на даному об’єкті повинні бути волейбольний та баскетбольний майданчики, корти для тенісу, басейн «Аквадром» та відпочинкові місця для приготування шашлику з мангалами. Окрім того, переможець інвестиційного конкурсу також зобов’язався відремонтувати доріжки у парку «Топільче», - повідомили в прес-службі міської ради. - На даний момент жодні роботи на цьому об’єкті не розпочалися. Зважаючи на те, що термін дії угоди по цьому інвестиційному конкурсу до 2021 року, малоймовірно, що найближчим часом (восени-зимою) розпочнуться будь-які роботи. Також рекомендуємо звернутися до переможця інвестиційного конкурсу для уточнення дати початку робіт.

Директором фірми-інвестора цікавились "Наші гроші"

Щодо фірми, яка є інвестором і будуватиме - це ПП «Краско», яке створене в 2015 році. Її засновником зазначений Юрій Мойсеюк. Пошук згадок про підприємця в пошуковій системі google не дав значних результатів. Більше інформації є про Андрія Самарика, який зазначений директором підприємства. Приміром, він є керівником чи засновником декількох підприємств. Також чоловік згаданий в розслідування ресурсу «Наші гроші. Львів» щодо поділу доріг в тернопільській області на дрібні шматки, задля можливого уникнення тендеру.

«Служба автомобільних доріг у Тернопільській області з кінця травня і до середини червня цього року підписала 177 договорів на проведення поточних ремонтів доріг на 26,8 млн грн з ТОВ «БМБуд». Як виявили «Наші гроші. Львів», для уникнення проведення торгів сім доріг поділили на ділянки до 40 метрів і на кожен такий відтинок підписували окремий договір. Крім того, компанія «БМБуд» виявилась тісно пов’язаною із керівником САД у Тернопільській області Богданом Юликом. Засновники фірми Олександр Івахів та Андрій Самарик є тренерами місцевого клубу,  до відкриття якого долучився меценат Богдан Юлик. Крім того, ще одна компанія Івахіва та Самарика «Експерт проект плюс» так само за прямими договорами отримала від САД замовлень на 4,1 млн грн на послуги інжинірингу, геології та геодезії.» - йдеться в публікації.

Ми зателефонували до засновника підприємства «Краско», яке має реалізовувати інвестиційний проект Юрія Мойсеюка та запитали коли стартують роботи у парку.

- В конкурсі ми дійсно перемогли та угоду підписали, - каже пан Юрій. – Чи почнемо ближчим часом роботи, сказати не можу, бо проект не дешевий. Крім того ми ж і зобов’язання для міста виконати маємо. 

Також чоловік запевнив, що представники підприємства готові ближчим часом детально відповісти на всі питання, які цікавлять. Також ми спробуємо отримати всі документи та дозволи пов’язані з проектом аби чітко розуміти, якою буде вигода міста та що саме збудують.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Віталій Шумський

    Тут ключовим є заклад громадського харчування.

    Марія Василишин reply Віталій Шумський

    Ти Добре підмітив
  • Ігор Яворівський

    Чого тільки не придумають, аби кавалок парку відтяпати...
  • Bondzyukh Nadiya

    Шановні!  Долучайтесь до захисту парків, а то такими темпами ми взагалі залишимось без них.
  • Діонісій

    знову парк деребанять! у нас вже нічого комунального не залишилось, все сволота продала.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up