Чотирирічний Артем помер від менінгіту. Дитсадок, який відвідував хлопчик, працює у звичному режимі

Чотирирічний Артем помер від менінгіту. Дитсадок, який відвідував хлопчик, працює у звичному режимі

Про смерть дитини начебто від інфекційного захворювання - менінгіту у редакцію "20 хвилин" повідомила читачка. Хлопчик відвідував дитсадок № 17 на вул. Симоненка. Тепер налякані батьки бояться залишати дітей у садочку, адже знають, що менінгококова інфекція може бути смертельно небезпечною.

У дитячому садочку №17 не знають, від чого саме помер їхній вихованець. Кажуть, що в останній день перебування дитини в садку, змін у здоров’ї та поведінці хлопчика не було.

" Моя дитина навчається в дитячому садку №17. по вул. Симоненка, 22. 10 днів тому померла дитина від менінгіту, яка навчалась також в нашому садку в молодшій групі. Батьки бояться водити своїх діток в садочок, турбуючись про їхнє здоров'я. Вихователі не дають відповіді на питання, чи це менінгітова інфекція, чи запалення мозку. В санстанцію для перевірки керівництво не зверталось. Інформацію приховують. Прошу вас розповсюдити цю інформацію і захистити наших діток", - написала читачка Ірина (прізвище з етичних міркувань не називаємо – ред.).

Змін у самопочутті не було

Ситуацію прокоментувала завідувач дитячого садка №17 Наталя Ясеновська. Цей садок, як переконалася наша журналістка, працює і про небезпеку недуги тут не задумуються.

Відео дня

- В останній день перебування у садочку дитина поводила себе як звично, як притаманно дитині цього віку, - каже пані Ясеновська. - Ніяких змін у поведінці,  самопочутті дитини ми не помітили. У п'ятницю, 1 червня, мати забрала дитину. Ми не знаємо, від чого саме помер хлопчик, нам сказали, що це не пов'язано із садочком.Вихователі дитсадка були на похороні  хлопчика. Батьки до садочку жодних претензій не мають. 

Хлопчик помер у реанімації

Смерть чотирирічного Артема підтвердили у міській дитячій лікарні. Саме там намагались врятувати життя хлопчика. Дитина дві доби була у стаціонарі, повідомив заступник директора комунального некомерційного підприємства Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимир Кучма.

- Батьки зверталися на швидку, 4 або 5 червня дитину госпіталізували в стаціонар міської дитячої лікарні – спершу в інфекційне відділення, потім в реанімацію, де дитина померла, - каже він.

- Дитині справді поставили клінічний діагноз «гострий гнійний менінгоенцефаліт», він отримав підтвердження, -  додає заступник директора з лікувальної роботи Тернопільської міської дитячої лікарні Тетяна Томашівська. - У результатах аналізів посівів, які ми брали у дитини прижиттєво, вірусного збудника не виявили.

Чи є небезпека – наразі невідомо

Чи став збудником хвороби вірус, який є небезпечним для оточуючих, стане відомо лише після офіційних результатів паталого-анатомічного розтину, які отримають наступного тижня, повідомила пані Томашівська. А що весь цей час робити батьками інших діток, чи безпечно їм зараз відвідувати дитсадок, на це питання нам наразі відповісти ніхто не зміг.

Поки медики чекають на результати аналізів, у садку карантинних заходів не проводять, повідомили у Тернопільському обласному лабораторному центрі.

Колектив "20 хвилин" щиро співчуває рідним та близьким Артема… Вічна йому пам'ять…  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Оксана Гончук

    Добрий день!Я сусідка і проживаю в цюму будинку по вул,Морозенка 5 так як дивилися за цією дитинкою  мама,бабуся і сестричка ще щоб всі такі були уважні до своїх діток ,те що сталося в цій сімї словами не можливо передати ми багато покладаємося на медиків і довіряємо їм але вони до нас відносяться халатно всі чекаю поки щось засунеш в кішеню наперед,Немає  нічого цінішого за людцьке життя а особливо за дитяче  і хто буде мати сміливість визнати свою помилку , адже  діток є багато і до кого ще приїде така швидка і заспокоїть що немає нічого  страшного ,
  • Hristya Miron

    Поза минулого року така ж сама ситуація була, дівчинка в групі зомліна, температура 40, в лікарні сказати запалення головного мозгу, дівчинку ледве відкачали. А в садіку ніхто нічого не знає
  • Анастасія Доскоч

    ??з етичних міркувань не називаєте чому ???тому що це було не перевірена інформація???? а чому ви не зв’язалися з нами перед тим як упобліковувати статтю не правдиву????прошу редакцію сайту зв’язатися зі мною!!!
  • Анастасія Доскоч

    Доброго дня я являюся рідною сестрою мати Артемчика до вашого відома,ще даже не пройшло і десяти днів як помер Артем.В мене виникли запитання до пані Ірини на яких правах і звідки вона знає таку інформацію що дитину забирали з дому присмерті???!!!!наша дитина з дому ішла своїми ногами!!!!!я з розумінням відношуся до батьків які переживають за своїх дітей.....але розповсюджувати не правдиву інформацію ..ви не маєте права і розказувати скільки разів ми визивали швидку і в якому стані була дитину не знаючи нічого писати що дитина була пр смерті ??!!!це ви побійтесь Бога при такій біді нічого не знаючи таке виписувати!!!!!!!!наша дитина померла в реанімації через лікарів які відвезли дитину в інфікційне і назначили не правильне лікування через що ми зараз боримся через халатність лікарів які не правильний діагнос поставили і Ми у лікарню ще привезли нармальну дитину а не з дому присмерті!!!!!пані Ірина ви являєтесь мамою і виховуєте своїх дітей а серце ви маєте???? Не лише до своїх дітей????????!!!!!!якщо ви боїтеся водити своїх діток у садік так займіться цією проблемою вирішуйте це з садіком санстанцією а не розповсюджуйте не правдиву інформацію!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up