Лікар, після візиту якої вмерла тернополянка, на лікарняному. Подробиці трагедії

Лікар, після візиту якої вмерла тернополянка, на лікарняному. Подробиці трагедії

Після огляду лікаря, яка мала підтвердити групу інвалідності 42-річної Ольги Амбіцької, остання померла. Рідні вважають, що винна медика. «В жінки відірвався тромб, а це 99% смерті», - наполягають захисники медпрацівника. Але...

Лікар, після візиту якої вмерла 42-річна тернополянка, на лікарняному. Цей випадок розслідує поліція та департамент охорони здоров'я. Наразі медику інкримінують умисне вбивство, яке карається позбавленням волі до 15 років.

Трагедія, нагадаємо, трапилась 20 січня. Тоді, як пригадують рідні померлої, у квартиру прийшла молода лікар. Вона мала підтвердити інвалідність пацієнтки. Почала огляд, під час якого піднімала, перевертала, підгинала ноги хворої. Жінка скаржилась на біль, просила припинити, казала, що їй зле. Припитини такий огляд просила і мама пані Олени. Та марно. Лікар спинилась, коли в пацієнтки почали синіти губи та обличчя, з'явилась піна з рота. Замість рятувати людину, розповіли родичі, медик просто припинила огляд і пішла геть, сказавши ледь не на бігу: «Хай полежить, стане легше, а як ні, то викликайте швидку». Після втечі медпрацівниці (до завершення слідства ми не можемо розголошувати її дані – прим. авт.) рідні викликали швидку. Проте медики, які приїхали, лише констатували смерть. Муки тернополянки бачили її мати та діти. Сиротами залишилось двоє дітей: 13-річний Сашко та 21-річна Наталка. Вони кажуть: не пробачать молодій лікарці те, що залишила маму помирати і вже подали заяву в поліцію.

- Робити якісь висновки дистанційно - неправильно, але з того, що описали рідні і з тієї інформації, яка є, в жінки дійсно відірвався тромб, - говорить тернопільський медик, який попросив не розголошувати його дані. - Навіть у стаціонарі врятувати від такого майже неможливо, не говорячи вже про домашні умови. Чи медик спровокувала ситуацію - сказати важко. Могло просто співпасти. Але, і це основне, згідно з законодавством та медичними протоколами лікар мала залишитись і робити до прибуття швидкої реанімацію. Крім того, коли синіють губи, червоніє обличчя і з’являється піна, навіть медсести знають, що відбувається. Лікар не мала ані морального, ані юридичного права залишати хвору.

Думка про те, що молода медик ні в чому не винна, а людина все одно померла б, нав’язується і в коментарях, і в публікаціях на цю тему... Та слідство, вірять родичі померлої, об'єктивно вивчить цю ситуацію. Крім того, до трагедії прикута увага преси. Щодо лікарки, то вона на лікарняному.

Хто винен, буде розбиратися поліція. Вона настільки в стресі, що навіть не могла мені тут пояснення написати, руки трясуться, і я сказав, щоб йшла сьогодні на лікарняний, - прокоментував ситуацію головний лікар Тернопільської комунальної міської лікарні №2 Віктор Кміта.

А ще зазначив: смерть пацієнтки була невідворотною.
Я знаю єдине: відірвався тромб. Зумовила вона чи то у стаціонарі було б, там 90% смерті, — пояснив він.

Окрім офіційного розслідування поліції, свою перевірку проводить й департамент охорони здоров'я. Наразі медику інкримінують умисне вбивство, яке карається позбавленням волі до 15 років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Дина Зенина

    Цю лікарку треба піддати суспільному презирству та зневазі.  Ганьба таким  горе- фахівцям.
  • gaw

    напишіть який діагноз ?чим вона хворіла?чому була лежачою?

    Дина Зенина reply gaw

    І що Вам це дасть? Людина померла. Це факт. І факт- що лікар втекла.
  • Anonymous

    Докторконь

    Piter Savka reply Anonymous

    Доктор Верховцев -  гарчичку на глазки, поколоть антибиотики - под ногти, в целофан завинуть и в духовку, он там пропотеет вот и все информация с потом вийдет.
  • Експерт

    Винувата  лікарка!  Неодноразово стикався  з нашою медициною! Поки не  стануть   медиків  саджати в  тюрми за вбивство пацієнтів, за  нанесення     шкоди здоров'ю  порядку не буде.  

    Для  медиків немає нічого святого  крім грошей,  якщо не заплатиш круглу суму то помреш так само як ця  бідолашна!

    Anonymous reply Експерт

    То точно що бідолашна до такого довести ту бідну жіночку, не лікувати , ніде не обстежувати , цікаво на що ті родичі надіялись .Люди треба було її рятувати, до Шкули бігти ще 6 років тому просити нехай би допоміг ( але так вже нема звіжки брати дохід хочу певно гроші з тоі лікарки вирвати) ще мало біди.

    Хімочка Сергій reply Експерт

    плати скотино

    Коржей reply Хімочка Сергій

    Потрать  ті гроші на  лікування і похорони своїх дітей,  іменем Господа Бога проклинаю тебе  і весь рід твій!  І поставлю свічку  за упокій твоєї родини.  Винні тільки лікарі,  для яких дійсно не має нічого святого,  тільки   кара божа   у вигляді  смертей їх дітей та внуків    зупинить їх! Будь проклятий ти   на віки віків  і щоб  твої діти трагічно загинули за те що захищаєш злочинців  і вбивць у білих халатах!!

    Piter Savka reply Коржей

    Ті прокльони потім до тебе і до твоїх дітей вернуться.

    Дина Зенина reply Piter Savka

    Що Ви в цьому розумієте??  Гнів родичів можна зрозуміти-  лікар не виконала свій  обов"язок,  зреклася клятви Гіппократа.  На лаву підсудниїх її - щоб інших навчити!!!

    Piter Savka reply Дина Зенина

    Так, але при тому це все потрібно робити з холодним розумом, а не з істериками і прокльонами. Таке враження шо ні в кого ніхто не помирає тільки в них.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up