Зарплата, квартири та елітні авто: чим багаті тернопільські керівники у погонах

Зарплата, квартири та елітні авто: чим багаті тернопільські керівники у погонах

«RIA плюс» започатковує цикл публікації – Чим багаті. Ми розкажемо про те, що за плечима у керівників різних структур та покажемо розмір їхніх зарплат, аби дізнатися, чи відповідає наявне заробленому.

Від них часто залежать людські долі. Вони очолюють одні з вагомих структур у нашій області. Правоохоронці – ті, хто покликані стояти на захисті інтересів, життя та гідності громадян. Скільки заробляють, де живуть, на чому їздять та скільки коштів на їхніх рахунках? Відповіді на ці питання – у публікації (див. графіку – прим. авт.).

Ми періодично будемо розповідати про статки багатьох знатних людей. Цього разу – мова про очільників обласної поліції, прокуратури та управління СБУ. Хто їхні керівники? Ми проаналізували останні декларації посадовців та перевірили їх у різних державних реєстрах. Усі представлені дані – офіційні, без домислів і чуток. Лише офіційні джерела та відповіді на журналістські запити.

Відео дня

Одна квартира і авто – на родичів

Начальник обласної поліції Олександр Богомол керує поліцією кілька років після Революції Гідності. Він хоч і при високих погонах, але, згідно із декларацією, без надмірних статків.

Керівникові Головного управління Національної поліції Тернопільщини Олександру Богомолу у 2018-му присвоїли звання генерала поліції третього рангу. Відповідний указ екс-Президент України Петро Порошенко підписав 4 липня і під час урочистостей особисто вручив  Олександру Богомолу генеральські погони.

Живе керівник поліції у квартирі, площа якої 66,5 кв. м. Проживають та зареєстровані, згідно із документами, дружина і діти, 100 % власність - за батьком - Богомолом Миколою Іллічем. 

Землі та іншого майна у Олександра Богомола не задекларовано, як і власного авто. У декларації вказане лише право користування на авто, власниками яких є родичі – Daewoo Sens, 2006 року випуску та Volksvagen Рassat, 2012 року випуску. Є ще варіант службового транспорту.

За 2018 рік Олександр Богомол заробив майже півмільйона гривень – 408768 грн зарплати та 2000 грн (виплати профспілки).

Натомість у головного поліцейського області задекларовані готівкові кошти – 650000 грн.

З даних, які нам вдалося дістати з офіційних реєстрів, Олександр Богомол – не тільки головний поліцейський області, а й керівник ГО «Федерація волейболу Тернопільської області». У 2015-му році проходив перевірку в рамках закону «Про очищення влади» (люстрацію), займана посада – перший заступник начальника управління - начальник слідчого управління.

Наразі Олександр Богомол продовжує керувати обласним управлінням поліції.

Чия Toyota Land Cruiser?

Нещодавно Тернопільщина отримала нове кадрове призначення.

Юрій Борейчук очолив управління СБУ в Тернопільській області. Указ президента з'явився 7 листопада.

Він давно працює в Службі безпеки. Інформація про це та фото службовця є у відкритих джерелах. Відповідно до офіційної біографії, розміщеної на сайті Дніпропетровського університету залізничного транспорту, який пишається своїм випускником, Юрій Борейчук розпочав кар’єру в СБУ у 1994 році. Потім перевівся до центрального управління, а згодом навіть очолив управління, яке запобігало економічним злочинам у транспортній галузі. У 2005 році його призначали перевіряти фінансово-господарську діяльність «Укрзалізниці». Станом на 2015 рік Юрій Борейчук працював у 3-му управлінні Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки.

Журналісти «Схеми» у своїх програмах розповідали про ймовірне авто пана Борейчука – Toyota Land Cruiser, вартість моделі якого становить близько 70 тисяч доларів. Однак на відео, яке є у вільному доступі, пан Борейчук заперечував це.

СБУ таки засекретила декларації про доходи та майно усього свого складу, включно з керівництвом. Хоча, відповідно до вимог Закону України “Про запобігання корупції”, електронні декларації повинні подавати голова СБУ та його заступники, начальники підрозділів Центрального управління СБУ та їхні заступники, начальники регіональних управлінь СБУ та їх заступники, слідчі та керівники слідчих підрозділів СБУ. 

Декларації пана Борейчука у відкритому доступі нема. Крім того, у держреєстрах нема жодних даних про цю персону. Але дещо нам вдалося дізнатися з відповіді на офіційний запит. Отже, у 2018-му році грошове забезпечення полковника Борейчука склало 418693,71 грн. Розмір його місячного забезпечення на посаді начальника Управління становить 40882 грн.

Дані щодо помешкань наразі нам невідомі. А от про авто таки з’ясували: полковнику Борейчуку на праві приватної власності належать транспортні засоби – не один, а два позашляховики - Toyota Land Cruiser, 2012 року випуску та Toyota Land Cruiser Prado, 2007 року випуску. Приблизну ринкову ціну таких машин ви можете легко знайти на AUTO.RIA.

За інформацією з вільних джерел, дізналися – військове звання полковник присвоєне у березні 2010 року. Одружений, має трьох дітей.

У 34 – майже півмільйона за рік

Ще одне «свіже» кадрове призначення відбулося 3 січня поточного року – представлення прокурора Тернопільської області. Петро Бойко, за даними декларації, був військовим прокурором Чернівецького гарнізону Західного регіону України. Тепер же він очолив обласну прокуратуру.

Новому прокуророві, як вдалось нам дізнатись, - 34 роки.

Петро Бойко народився 23 липня 1985 року у м. Чернігів. В органах прокуратури - з 2010 року. За цей час обіймав різні, у тому числі керівні посади в органах прокуратури Севастополя, Військової прокуратури Західного регіону. До призначення на посаду прокурора Тернопільської області працював військовим прокурором Чернівецького гарнізону Західного регіону України.

Одружений, має доньку. У його власності – земельна ділянка у Чернівцях, площею 740 кв.м. У користуванні була службова квартира, площа якої 61 кв.м.

Серед об’єктів незавершеного будівництва – у власності – будинок у Чернівцях, площа – 169 кв.м.

Згідно з декларацією, має лише право користування на автомобілі - SKODA Octavia А5, 2008 року випуску та ЗАЗ Сенс, 2015 року випуску.

За рік тоді ще військовий прокурор заробив навіть більше, як і вищезгадані особи. Заробітна плата склала 452834 грн. Задекларовані кошти – 2400 доларів.

У 2015-му році на посаді – прокурор відділу організації участі прокурорів у суді та нагляду за виконанням судових рішень у кримінальних провадженнях військової прокуратури Західного регіону України – пройшов перевірку згідно із законом «Про очищення влади».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (32)
  • Igor Novak

    Комусь це вигідно:
  • Igor Novak

    НУУУУУУУУУУУ, в порівнянні з нашими ,,, СЛУГАМИ НАРОДУ,,, в Київі ,дуже,дуже скромно і дуууууже далеко.
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/analitika-i-publicistika/zarplata-kvartiri-ta-elitni-avto-chim-bagati-ternopilski-kerivniki-u-p-11018688.html

  • ЗЕ

    Подивіться на начальника поліції по місту Тернополя, Гаврилюк С.В. купив автомобіль, ринкова вартість якого становить близько 15 000$ Але наш Гаврилюк зумів пригнати такий автомобіль закордону всього за 3.5 тис. євро, розтаможив його по пільзі, загалом автомобіль получився (після розтаможки), менше пяти тисяч доларів. Тобто Гаврилюк зумів занизити вартість автомобіля більше як в три рази. Після чого Наврилюк забув внести автомобіль в декларацію, коли міськрайоний суд виніс рішення притягнути корупціонера Гаврилюка до відповідальності, той вирішив усе порішати через свого колишнього підлеглого Фірмана, який зараз працює в судовій системі. Оборудку вирішили провернути через апеляційний суд. Ось такі у нас начальники, думаєте Богомол не знає. Пане генерал, напишіть що Гаврилюк програв апеляцію, а то серце болить за нашу неньку Україну
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/analitika-i-publicistika/zarplata-kvartiri-ta-elitni-avto-chim-bagati-ternopilski-kerivniki-u-p-11018688.html

    Igor Novak reply ЗЕ

    порівняно з нашими  чесними ,,слугами в Київі,,,,дууууже скромно і ой,як далеко ще. ,,,ВСЕ ДЛЯ ЛЮДЕЙ,ВСЕ ДЛЯ НАРОДУ,,, жити тепер по новому.
  • Михайло

    Так ми і повірили!

    Igor Novak reply Михайло

    Та чого,як для Тернополя,все може бути.  Місто не є багатим. Як на мене,досить скромно. тепер кожен заробітчанин може собі дозволити Б.у хорошу автівку і квартиру.Тимбільш  ціни попадали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up