Змушені чергувати по 24 години: лікарі не мають, чим добратися на роботу. Чому носять жовті стрічки?

Змушені чергувати по 24 години: лікарі не мають, чим добратися на роботу. Чому носять жовті стрічки?
  • Із 17 березня рішенням сесії скасували рейси міжміських та міжобласних автобусів.
  • Проте є люди, які працюють у Тернополі, але живуть далеко за його межами. До прикладу, медики. Вони залишаються на чергування по 24 і години, бо немає чим доїхати додому.
  • У соцмережах люди гуртуються та підвозять знайомих та незнайомих людей на роботу. 

- Ми маємо вже сформовані списки, кому потрібно доїжджати на роботу із іншого населеного пункту, - каже заступник директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Надія Боднар. - Наші медичні працівники, водії, а також, знаю, що в інших лікарнях є багато іногородніх працівників. 

Надія Боднар каже, що декого із працівників справді вже підвозили на роботу знайомі, але охочих допомагати насправді є не надто багато, бо люди переживають, що лікарі можуть контактувати безпосередньо із хворими. 

Нагадаємо, раніше флешмоб #підвезу_рятувальника оголошували ДСНС в Тернопільській області. 

Відео дня

Лікарі кажуть, що ситуація із транспортом наближається до критичної. Йдеться навіть про те, щоб лікарі замість 12-годинної зміни переходитимуть на 24-годинну. Бо якщо зранку ще є охочі підвезти, то після зміни дістатись їм додому взагалі немає чим.

Для чого жовті стрічки

Практично у кожному місті України люди домовились, що медики одягатимуть на руки жовті стрічки, щоб люди бачили їх між іншими та зупинялись підвозити, коли помітили на узбіччях. У Полтаві медики на вулицях носитимуть ж…

- Деякі лікарі вже знають, що є така акція, але, на жаль, не всі люди розуміють, що ці стрічки означають, - каже Надія Боднар. - Окрім того, важко повідомляти, але є люди які користуються цим. Бо ми ж розуміємо, що стрічку одягнути може будь хто, кому швидко треба на роботу. 

Тим часом у соцмережах люди повідомляють про відродження групи "Підвезу. Тернопіль", яку створили у 2018-му під час "Транспортної революції"

Що каже влада?

Як переконує начальник управління інфраструктури Тернопільської ОДА Олег Продан, такі проблеми виникли у кожному районному центрі, після скасування міжміських рейсів. Але зараз у  населених пунктах вирішують це питання індивідуально, і перші результати вже є. 

- Ми вирішуємо це питання у кожному районному центрі, - сказав посадовець. - Половина райдержадміністрацій самі забезпечили людей транспортом. Інші поки що шукають виходи із ситуації. Наразі формуємо списки людей, яким потрібен транспорт. До вирішення долучається також влада Тернополя. Насамперед питання виникли із медиками та працівниками пошти. 

У Тернопільській міський раді кажуть, що наразі працюють над розробкою спеціальних маршрутів для службовців. Станом на 15.00 20 березня у пресслужбі міськради інформації про конкретні маршрути поки що немає. 

Якщо ви готові підвезти медика чи інших працівників, пишіть про це у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Лариса Мацелюх

    Наш лікар каже що 20 кілометрів це не привід дозволяти працювати добами,як хочете добирайтеся
  • София Вавришко

    Ага, гуртуймося, розносимо вірус разом!

    А велосипед чи пішком пройтись?? Ненаражаючи ні себе ні оточуючих на небезпеку, слабо?
  • Зіновія Обізюк

    Такі стрічки повинні носити також працівники аптек.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up