Чортків’янин збирає кошти на рації для братів, які зараз на фронті. Як долучитись і яка сума потрібна?

Чортків’янин збирає кошти на рації для братів, які зараз на фронті. Як долучитись і яка сума потрібна?
  • Назар та Василь мешкають на Тернопільщині. Коли росія вторглась на територію України 24 лютого, вже наступного дня хлопці разом пішли до місцевого військкомату та поповнили ряди добровольців. Вже майже рік вони виконують бойові завдання на Бахмутському напрямку, тримаючи оборону і захищаючи наш спокій.
  • Зараз бійцям необхідні рації для надійної комунікації на бойових позиціях. Самі придбати їх не в силах, тому просять про допомогу небайдужих земляків. Кожна Ваша гривня – це крок до Перемоги!

Збором коштів на рації для військовиків займається їхній брат – Роман. З Назаром вони однієї крові, а з Василем – двоюрідні. Чоловік звернувся до редакції сайту «20 хвилин» за допомогою. Ділиться з нами, що вперше займається подібною справою. Раніше за власні кошти купував і передавав родичам на передову теплі речі, різну амуніцію, устілки для взуття. А зараз хлопці більш-менш усім забезпечені, мають необхідне обладнання для роботи. Бракує лишень рацій для зв’язку.

Запитуємо у пана Романа про його братів. Їхня сім’я родом з півдня України. А на Тернопільщину їх привело… кохання. Назар за професією будівельник. Має червоний диплом з університету та буквально «золоті» руки, адже будь-яка справа у них аж кипить. Не знайшовши гідну роботу вдома, чоловік їздив на заробітки до Польщі. Там працював на будівництві. Згодом, волею випадку, Назар зустрів кохану з нашої області. Побралися, на світ з’явився первісток. Синочок дуже схожий на тата і з нетерпінням чекає його вдома. Дружина також сумує за Назаром. Двоюрідний брат Василь теж не цурається жодної роботи. Дружелюбний, привітний, працьовитий юнак. Усім готовий прийти на допомогу. У нього залишилась кохана дівчина, з якою хочуть збудувати щасливе майбутнє.

Коли почалась повномасштабна російсько-українська війна, хлопці без вагань вже 25 лютого були у районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Записались добровольцями і вже невдовзі їх відправили на фронт. В певній мірі їм пощастило – адже служать в одному підрозділі роти вогневої підтримки *** бригади територіальної оборони. Вже майже рік ці Воїни оберігають нашу землю від навали ворога. Вони тримають українські позиції там, де найскладніше.

Відео дня

Хлопці успішно виконують всі поставлені перед ними бойові завдання – на позиціях «першої лінії», на «нулю». Мужньо тримають оборону. Роман додає – місяць тому самотужки брати зібрали кошти на придбання пікапу, щоб їздити на «вогневу». Люди активно долучились, підсобили грошима і автівки вдалось купити швидко. Також якось збирали собі на тепловізор, аби ще ефективніше вистежувати російських солдатів. Цей збір також закрили без проблем.

Однак, наразі Назар та Василь мають одну велику проблему – їм дуже потрібні рації. Для виходу на завдання, для комунікації між собою і побратимами. Ворог навколо понищив лінії електропередач, бійці розповідають, що через це зі зв’язком погано. Вони кажуть – було би добре мати хоч одну рацію, а дві – це ідеальний варіант.

– Тому я збираю гроші на рації для двох моїх братів. Вже промоніторив все про них на сайтах, це має бути модель «Моторола VHF 4400e», або 4401e. Вони йдуть без екрану. Є ще схожі рації під номерами 4800е і 4801е, які мають дисплей. Такі пристрої дорожчі, але якісніші. Брати кажуть, що дешевими раціями користувались, можна пів дня просидіти, а хвилі, на які слід налаштуватись, не знайдеш. А ще дешеві рації «ловляться» ворогом, їх легко перехопити, – каже Роман.

Ось так виглядають рації, яких потребують хлопці

Ціни на такі рації на різних платформах відрізняються. Але в середньому один пристрій коштує 30 тисяч гривень. Тобто, загалом Роман прагне назбирати для купівлі рацій 60 тисяч грн. На одну, посміхається, вже на щастя гроші є. Небайдужі люди долучились до збору. А ось на іншу рацію бракує. Хлопці будуть вдячні за кожну гривню! Ваші донати наближають Україну до Перемоги! Давайте разом допоможемо землякам!

Реквізити для допомоги Назарові та Василю прикріплюємо нижче: номер банківської карти – 5375 4112 0308 7759 (Роман). Також додаємо лінк на Монобанк, кому так зручніше: https://cutt.ly/G3PKeRc.

Роман обіцяє – про кожну зібрану гривню обов’язково відзвітує. У кінці збору можна буде побачити і пристрої, які закуплять за ці кошти. Та головне, що вони допоможуть військовикам і надалі знищувати нашого ворога…

Читайте також: «Живи» – заради Перемоги! Як подружжя з Тернополя передало 3500 аптечок для військових

Читайте також: Науковці з Тернополя модернізують дрони для ЗСУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Любомир Лебухорський

    Маю рації ,Motorola icom ,продам на половину дешевше ціни в магазині! Номер тел,066-389-29-69 Адріана
  • Оксана Сов'як

    Номер картки .

    Юля Іноземцева reply Оксана Сов'як

    5375 4112 0308 7759
  • Halyna Roshkanyuk

    +++++
  • Алена Феськова

    Притула має

keyboard_arrow_up