Прилади для нічної роботи потребує бригада, де воює тернополянин: залишилось зібрати 20 тисяч

Прилади для нічної роботи потребує бригада, де воює тернополянин: залишилось зібрати 20 тисяч
На першому фото з побратимами Олександр - крайній зліва
  • Тернополянин Олександр воює у складі окремої механізованої бригади сухопутних військ. Він з побратимами потребує тепловізора та приладу нічного бачення.
  • Обладнання потрібне, аби успішно виконувати бойові завдання проти ворога у нічний час.
  • Сестра військового звернулась у нашу редакцію за допомогою. Більшу частину коштів вже зібрали, але бракує 20 тисяч гривень і збір просувається надто повільно…

Олександр (прізвище захисника не вказуємо з міркувань безпеки) народився і виріс у Тернополі. Молоді роки провів тут. Після строкової служби в армії, чоловік працював водієм вантажівки. Взагалі, як розповідає сестра військового Ірина, брат має хист до техніки і любить її ремонтувати та бути за кермом. Майже два десятки років Олександр одружився, і перебрався на Батьківщину коханої – Рівненщину. Там родина проживає донині. Вдома його чекають молодший син та 18-річна дочка-першокурсниця. А старший син, якому виповнилось 25 років, воює на передовій.

Коли почалось повномасштабне вторгнення, Олександра не хотіли мобілізувати, хоча він сам не раз ходив до військкомату і просився на фронт. «Саша хотів бути біля сина і допомагати йому», – каже Ірина. Та чоловіка не брали і лише обіцяли перетелефонувати, коли у ньому буде потреба. Аж у січні 2023 року йому прийшла повістка за місцем проживання. Він без вагань за лічені години з’явився у центр комплектування, потім були навчання, а тоді – вирушив на Запорізький напрямок.

Відео дня

Від часу, коли Олександр потрапив у «гарячу» точку, він був вдома всього раз, додає сестра Ірина. Наперед попросив десятиденну відпустку, аби приїхати на весілля сина. Усміхається, що брат не міг пропустити таку подію, і командування пішло йому на зустріч. А коли приїде знову – невідомо…

Наразі чоловік – командир кулеметного відділення **-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України (документи, які це підтверджують, зберігаються у редакції «20 хвилин»). Хлопцям вкрай потрібен тепловізор та прилад нічного бачення, аби вночі «наводити» цілі і знищувати ворога. Через брак спеціальних приладів і те, що нічого не видно в темну пору доби, доводиться ризикувати своїм життям і побратимів…

Із самим Олександром нам вдалось поспілкуватись всього кілька хвилин через поганий зв'язок, який постійно зникав. Військовослужбовець каже, що приладами буде користуватись увесь його підрозділ.

– Нам дуже бракує приладів нічного бачення… З настанням ночі ми з хлопцями наче сліпі кошенята… Я попросив, аби рідні зібрали кошти. Може, по 5, 10 чи 20 гривень люди зможуть надіслати… Збором займається мій син та сестра Іра. Вже частина грошей є, але ще трохи бракує, – додає захисник.

Родина, за словами Ірини, планує зібрати 100 тисяч гривень. На даний момент мають 80 тисяч.

– Але останні дні вже важко збір просувається… Всі, хто міг, тобто друзі й знайомі, скинули кошти. Нам лишилось лише ¼ закрити, але часу мало і слід зробити це терміново. Брат казав навіть знімати ті гроші, які є, і купувати що за них вийде, але я маю надію, що небайдужі земляки допоможуть. Ще 20 тисяч гривень. Це невелика сума, але для нас непосильна, – говорить Ірина.

Реквізити для допомоги бригаді прикріплюємо нижче: 4441 1144 0452 3217 (Макс).

Посилання на банку: https://send.monobank.ua/jar/7vhReUnwJ1

Номер карти банки: 5375 4112 0665 1262

Якщо маєте змогу долучитись фінансово – кожна гривня важлива. Якщо ні – то хоча би підтримайте збір своїм коментарем, або поширенням у соцмережах. Разом українці – велика сила!

Ірина та Олександр обіцяють – про кожну зібрану гривню обов’язково відзвітують. У кінці збору можна буде побачити й обладнання, яке закуплять. Хлопці надішлють нам фотозвіт. Та головне, що тепловізор і прилад нічного бачення стануть їм у нагоді та приблизять довгоочікувану українську Перемогу!

 

Читайте також:

«Ми тут, аби вони не дійшли до наших домівок» — війна очима фахового артилериста

Кохання переможе все: у госпіталі на Тернопільщині повінчався військовий

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Оксана Михайлюк

    💙💛🇺🇦
  • Алена Феськова

    Нехай Зеленський купить

    Олександр Грабовець reply Алена Феськова

    Алена Феськова
    Доброго вам дня пані Олена!!!!
    Зеленский нам нічого не купить. В Зеленского свої проблеми. Війна це справа наших патріотів,справа тих хто любить свою батьківщину. А такі як пан Зеленский та слуги народу не дадуть ні копійки. Але купують нам відбірні яйця по 17гр.штука.
    Пані Олена у вас ніхто нічого не вимагає. Це справа чисто добровільна!!!!!

keyboard_arrow_up