У тернопільській книгарні збирають книги для поранених Воїнів: як долучитись?

У тернопільській книгарні збирають книги для поранених Воїнів: як долучитись?
  • До збору літератури для наших захисників, які лікуються в одному з госпіталів, доєднались у книгарні «Є», що на вулиці Чорновола.
  • Всі охочі можуть залишити тут свою книгу, яка потрапить у руки до поранених військовослужбовців. А як це зробити – розповідаємо.

Допомагати українським захисникам може кожен із нас. А особливо тоді, коли мова йде про буденні для усіх речі, як от книги – переконані у книгарні «Є», що на вулиці Чорновола. Колектив долучився до створення бібліотеки для бійців, які проходять реабілітацію у Заліщицькому обласному госпіталі.

– До нас звернулася Ірина Скасків – відома у Тернополі волонтерка, яка опікується лікуванням та реабілітацією наших поранених воїнів. Сказала, що у міському госпіталі в Заліщиках, де перебувають військові, є велика потреба у літературі. Там лежать молоді хлопці  які люблять читати. Головний лікар медзакладу навіть погодився виділити цілу кімнату під бібліотеку. Але бракує фонду сучасної літератури. Ми одразу погодились допомогти, – розповідає адміністратор книгарні Віктор Разживін.

Відео дня

У центрі книгарні понад тиждень стоїть велика корзина, де небайдужі тернополяни можуть залишити книжку для воїнів. Збоку є невеликий банер про те, які саме художні і пізнавальні книги потрібні. Це пригодницькі, фантастичні, історичні, романтичні та видання для саморозвитку, тобто література, яка заспокоює, розслабляє і найбільше цікавить пересічних людей.

Крім цієї книгарні, додає пан Віктор, книги збирають ще у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці, а також у кількох магазинах міста. Тому туди теж можна приносити літературу.

– Ось бачите, у корзині вже є трохи книг! – показує адміністратор. – Дехто з наших відвідувачів приходить, щось купує і кладе туди. Хтось приносить літературу з дому. Це не перша благодійна акція, у якій ми беремо участь. Я знаю, що потрібен час для «розкачки» і не буває нічого швидко. Але хочеться більшої залученості тернополян, аби вони не були осторонь і залишали книги бійцям.

По завершенню збору, додає Віктор Разживін, Ірина Скасків забере усю літературу і завезе бійцям у госпіталь. Обов’язково буде фотозвіт, яким поділяться у соцмережах книгарні, аби показати людям, куди потрапили їхні книги. Корзинка у книгарні «Є» на вулиці Чорновола стоятиме до кінця вересня. Залишити книгу можна у будь-який час з 9:00 до 21:00, допоки відчинена книгарня.

 

Читайте також:

У Бережанах створили мапу із ляльок-мотанок: вона увійшла до Книги рекордів України

У 23 роки відкрила єдину у Тернополі майстерню тафтингових килимів: історія майстрині

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up