Закрити небо над Україною! Журналісти «20 хвилин» долучились до збору підписів (РЕПОРТАЖ)

Закрити небо над Україною! Журналісти «20 хвилин» долучились до збору підписів (РЕПОРТАЖ)
  • 6 березня на Тернопільщині пройшов масовий збір підписів під зверненням до керівництва НАТО та європейських лідерів про закриття неба над Україною.
  • «20 хвилин» також приєдналися до цієї справи. Як наші журналісти збирали підписи просто у центрі міста – читайте і дивіться далі.

Закриття неба над нашою державою може врятувати життя цивільного населення – дітей, жінок та літніх людей, що у період активних бойових дій стають жертвами ворожих бомбардувань.

Підписати звернення наші журналісти пропонували тернополянам на вулицях Валовій, Гетьмана Сагайдачного, Чорновола, на Театральній площі, а також поблизу Архикатедрального Собору.

За менш ніж дві години всього вдалося зібрати понад 200 підписів.

Відео дня

Чи не найбільше підписувалась під зверненням молодь. Робили це навіть компаніями – по 4-5 осіб. Небайдуже віднеслися до звернення про закриття неба й старші тернополяни та гості міста. Траплялося, що ставили підписи цілими сім’ями, запитували: «А чи можна ще за маму/брата/сестру поставити?».

Люди реагували по-різному. Більшість тих, кого ми зустрічали, охоче підписували звернення і дякували нам за підтримку такої всеукраїнської «акції». Дехто підходив до журналістів та сам просив долучитися до збору підписів, особливо ті, хто приїхали до Тернополя з інших куточків держави, де окупант наразі нищить міста.

– Ми прибули сюди з Києва. Знаємо, що це таке, коли будинки обстрілюють. Тому ми обома руками «за», щоб небо над Україною закрили. Не приведи Господь бачити, як знищують твій рідний населений пункт, у якому прожив так багато років, – ділиться киянка Ольга.

Пан Андрій – переселенець, якого ми зустріли на площі із дружиною та дітьми, запитав чи були такі, хто нам відмовляв. На ствердну відповідь чоловік каже:

– Якби посиділи у підвалі тиждень – не вагались би. Нам треба хоча б щось робити, не сидіти склавши руки. Якщо є можливість дати про себе знати – використовуймо її!

Інші люди трохи зі зневірою говорили, що подібні речі – це марна трата часу, однак шанс, що очільники Організації Північноатлантичного договору нас таки почують, є, нехай і мінімальний.

– Сподіваюсь, що це допоможе. Але скільки вже електронних петицій підписували, скільки просили закрити небо... Можливо на нас хоча б зараз звернуть увагу. Підписатися – це найменше, що може зробити кожен у теперішніх умовах, – відгукується тернополянин Василь.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up